Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Portrety

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 07.04.2009 15:09

rafał krasoń napisał(a):...Spoko rodzinne fotki - szkoda tylko, że nie było lepszego światła....

Właśnie było takie miękkie popołudniowe.... to ja już nie wiem :cry:
Rafał, łap piłkę :P
Obrazek

Albo... nie rzucę Ci :mrgreen:
Obrazek
arekwroc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arekwroc » 08.04.2009 11:43

Obrazek
F-uncia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) F-uncia » 08.04.2009 15:23

Arku, w poprzednich dwóch samo ujecie tematu fajne, ale obróbka jak dla mnie jakaś taka płaska - zwłaszcza w tym cz-b - taki wyprany światłocień - góra - wiem co to miało być (efekt) więc się nie czepiam, chociaż osobiście wolałabym więcej kontrastu.

Powyższe - fajne :D
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 17.04.2009 23:42

kilka z pierwszego dnia naszych spotkanio-warsztatów przedsezonowych. Kolega kick boxer na zdjeciu to aktualny Mistrz Polski w full contact do 60kg
Organizuja Wielką Galę bo w czerwcu a dokładnie 13.06 bedzie walczył o tytuł Mistrza Świata. Zdjęcia dla niego to głównie pod plakat do Gali. Ciekawe które byście wybrali..??

Obrazek
1.b
Obrazek
2.b
Obrazek
3.b
Obrazek
4.b
Obrazek
5.b
Obrazek
6.b
Obrazek
7.b
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 18.04.2009 18:10

Marek, ślubne w mojej skromnej ocenie leżą - w 3b jest jakieś dziwne światło, ale przede wszystkim modelka ma taki sobie wyraz twarzy, w 4b pół twarzy w cieniu (mz to ważniejsze pół), na 5 i 6 koszmarny smok, czy co tam na ścianie - zupełnie odwraca wzrok od pary - w tych dwóch ostatnich poszukiwanie oryginalności zaprowadziło Cię chyba w ślepą uliczkę - dosłownie i w przenośni. No i ten podpis... coraz większy się robi...

Wszystko oczywiście mocno subiektywnie.

Kickbokser - fajna seria, mz najlepsza jest z niej klatka 1b.

Żeby nie było - możesz się zrewanżować...

Obrazek

PZDR
Lechu67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechu67 » 18.04.2009 18:31

Co do ślubnych to 5b ma taką fajną aurę tajemniczości, a reszta zgodzę się z Rafałem.
Kick-bokser - zdjęcia za mało podkreślają jego "power'a"

Rafał, wydaje mi się że jest mały przepał na nosku.
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 18.04.2009 19:26

Lechu67 napisał(a):Rafał, wydaje mi się że jest mały przepał na nosku.

He, he... przyzwyczailiście się... ale tu nie ma :wink:

PZDR
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 18.04.2009 19:57

sezon rozpoczęty- prawie nie żyję..:P

Rafał, Lechu., szanuje zdanie i nie będę sie odwoływał do waszych zdjęć (bo jak mówią nie trzeba dobrze gotować by powiedzieć co jest smaczne a co nie )jednak płonący koń i "dziwnie" świecące lampy w biały dzień to zamierzony efekt, jak również oczy młodej w cieniu kapelusza- koń, ogier czy jak mu tam ma być jakby zaraz przed lub po parze, a raczej razem z nią. Mylicie numery- numeracja pod zdjęciem. No i pozwolę się nie zgodzić z waszym,i uwagami. Mam wrażenie, że to krytyka dla krytyki, a nie konstruktywna. No cóż, każdy ma prawo do swojego zdania.

Rafał nie bedę się odgryzał, dla mnie to twoje zdjęcie to zwykły pstryk jakich miliony. Oczywiście miła ładna buźka lecz wyróżniająca sie pewnie tylko dla ciebie- oczu obcych raczej nie zatrzyma.

Acha:
na moim blogu jeszcze filmik króciutki ze spotkania:

http://bodziochmarek.blogspot.com/
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 18.04.2009 21:18

Mareczku, zbyt emocjonalnie reagujesz. Pomyśl o tym.

PZDR

PS
Z numeracją masz pełna rację - pokręciłem. Z serii kickbokser najlepsza mz jest zatem 2b.
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 18.04.2009 21:25

e tam emocjonalnie :lol: piszę tylko jakie zamiary miałem wobec zdjęć a wam od razu płonący ogier wadzi... :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 19.04.2009 10:17

Bodzioch Marek napisał(a):e tam emocjonalnie :lol: piszę tylko jakie zamiary miałem wobec zdjęć a wam od razu płonący ogier wadzi... :wink:

Jak ja kiedyś coś zrobiłem z zamierzeniem i źle w odbiorze wyszło to mi mówili, że sobie ideologię dorabiam do złych fotek :twisted: oczywiście ukłon w stronę Rysia :P

Pozdrav :papa:

P.S. Ale niech ta będzie... po prostu nie chciałbym mieć takich ślubniaków :P
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 19.04.2009 10:52

na szczęście są tacy co im się takie foto podoba, ale pass..;)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 19.04.2009 12:00

Tu się zgodzę z Markiem. Jeśli młodzi taki plener chcieli - ich wybór. Gdyby mi ktoś takie z mojego ślubu dał, wrzuciłbym do pieca. Stare hale, fabryki i inny podobny industrial mi do sesji ślubnej pasuje jak świni siodło, ale to wyłącznie moje zdanie. Mi takie miejsca kojarzą się z rozbitymi butelkami po château de jabol, menelstwem i smrodem szczyn, tak więc daleko mi by mieć zdjęcia ze ślubu w takim miejscu, aczkolwiek można traktować to jako kontrast mocno ekstremalny dla fotek ślubnych. Jeśli ktoś lubi bardzo proszę, można zdjęcia ślubne i w prosektorium zrobić :D Co do strony technicznej, to mam jedynie wrażenie, że na ścianach i podłogach można znaleźć więcej szczegółów niż na postaciach, jednak ocena w rozdziałce 700 x xxx, to raczej nieporozumienie więc pass. Podpisu rówież się nie czepiam bo to "wartość dodana" tak więc ... :wink: Kickboxer zdaje mi się mało przekonywujący, jak na mistrza Polski i pretendenta do tytułu mistrza świata, w każdym bądź razie nie przestraszyłem się tego Pana :)

Rafał, szkoda ściągniętych usteczek, ale wiem jak to z dziećmi kiedy pozują :wink:
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 19.04.2009 20:08

no i kazdy czepia się czegos innego- usteczka ściagniete dla mnie tylko dodają uroku i to jeden z niewielu pozytywów tego zdjęcia.

Co do ślubniaków to były warsztaty a nie sesja slubna -wystarczy zaglądnąć na bloga: http://bodziochmarek.blogspot.com/ . Powiem tak na ten sezon conajmniej 1/3 klientów prosi o taki klimat i o takie tła. Mało tego, u mnie na stronie można zobaczyć trash the dress (w błotku): http://bodzioch.pl/pary (trzecia para Kasia i Grzegorz) i juz dwie pary w tym sezonie wiem że bardzo chcą drugą część sesji w podobnym ostrym klimacie - jedna w warsztacie samochodowym - a żeby było autentycznie młoda kupuje za 300 podobną jakąś nienową suknie na zmarnowanie. Zawsze część sesji jest milusia przytulana i cieplunia, jest część z jajem, kilka fot które dają do myślenia no i jesli ktoś chce to i kilka w stylu wtopiłam:

Obrazek

sorki za podpis, ale to zmniejszone z fotki do gablotki.. :oops:
Lechu67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechu67 » 19.04.2009 22:32

Bodzioch Marek napisał(a):...w ostrym klimacie - jedna w warsztacie samochodowym - a żeby było autentycznie młoda kupuje za 300 podobną jakąś nienową suknie na zmarnowanie. ...

To się na świecie porobiło 8O .
Ja jednak wolę te "grzeczne".
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Portrety - strona 108
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone