Plumek napisał(a):Naprawdę dobry automatyczny balans bieli w aparacie to rzadkość...
Zgadza się dlatego ja mam go skorygowanego
Plumek napisał(a):Naprawdę dobry automatyczny balans bieli w aparacie to rzadkość...
Leszek Skupin napisał(a):No niestety tamten sufit był w kolorze ścianPlumek napisał(a):Naprawdę dobry automatyczny balans bieli w aparacie to rzadkość...
Zgadza się dlatego ja mam go skorygowanego
Plumek napisał(a):...
A co to znaczy, że masz balans bieli automatyczny skorygowany??? Bo ja np. jak mam z automatu, to z automatu, a taki "skorygowany" to już mam ręcznie ustawiony.
Leszek Skupin napisał(a):Plumek napisał(a):...
A co to znaczy, że masz balans bieli automatyczny skorygowany??? Bo ja np. jak mam z automatu, to z automatu, a taki "skorygowany" to już mam ręcznie ustawiony.
W Nikonie można skorygować automatyczny balans bieli
Plumek napisał(a):Ty zastosowałeś i dostałeś kichę ...
Plumek napisał(a):...Może trzeba było przy tej korekcji zastosować jeszcze bracketing balansu bieli?
Leszek Skupin napisał(a):Plumek napisał(a):Ty zastosowałeś i dostałeś kichę ...
Jakbym nie zastosował to dopiero kichę bym dostał
Plumek napisał(a):...
W Olku też można. Można skorygować w kierunku pomarańczowy-niebieski, albo zielony-purpurowy.
Ja przyznam - wcale tego nie używam, bo nie mam potrzeby.
Ty zastosowałeś i dostałeś kichę Może trzeba było przy tej korekcji zastosować jeszcze bracketing balansu bieli?
slapol napisał(a):Plumek napisał(a):...
W Olku też można. Można skorygować w kierunku pomarańczowy-niebieski, albo zielony-purpurowy.
Ja przyznam - wcale tego nie używam, bo nie mam potrzeby.
Ty zastosowałeś i dostałeś kichę Może trzeba było przy tej korekcji zastosować jeszcze bracketing balansu bieli?
...zielono-purpurowa kicha korekcji bracketingu balansu bieli... ... Anka... nie możesz sie wyrażać prościej ... i jeszcze jedno pytanko...czy Konica Minolta A200 TO ma pod jakimś pokrętłem obok tego z napisem"AUTO"
volumen napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):...a balans bieli został dobrany automatycznie przez aparat do lampy błyskowej... więc przebarwenia które ewentualnie mogły wystąpić - wystąpiły od skoszonej ściany-sufitu.
Poniżej już powinno być ostro
Więc je wyeliminuj - znaczy te przebarwienia. Najprościej ustawiając ręczny balans bieli. Niestety, przy automatycznym pastelowe ściany lubią dawać zafarb.