Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Portrety

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 26.10.2008 21:04

rafał krasoń napisał(a):
Plumek napisał(a):
Monte Christo napisał(a):Plumek - no klasa ! kadr jaknajbardziej trafiony.
Lecz :) wywalilbym ludzi z tylu i wierze, bylboby idealnie.
Mam wątpliwosći co do obróbki...

Plumku... a ja myślałem, że tak skompomowałaś z premedytacją... ale i tak mi się podoba portrecik odznaczonego staruszka z tą rodzinką w tle :mrgreen:

PZDR

Kadr jest przemyślany - mnie chodzi o to wyostrzenie i takie tam...
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 26.10.2008 21:47

Plumek napisał(a):Obrazek

Da zdrastwujet Sovietskij Sajuz,

Urrrra, Urrrra, Urrrra.

I co z tego, że ma wiele medali jak emerytua marna i zycie liche. Ale bohater, gieroj Sovietskovo Sajuza.
Tantal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tantal » 27.10.2008 17:42

Moja poprzednia fotka przeszła tu bez większego echa to zaryzykuję jeszcze raz.

Obrazek

Wygarnijcie mi :)
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 27.10.2008 17:44

tantal - piekna jesien, ale:

- obciete rece,
- wyraz twarzy ktory nic nie wyraza.

musisz wiecej pstrykac i probowac :wink:
Tantal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tantal » 27.10.2008 18:06

Nives napisał(a):- obciete rece,

ręce obcięte świadomie (co nie znaczy, że właściwie :wink: ), bardziej mi zależało na wierzbie :)

Nives napisał(a):- wyraz twarzy ktory nic nie wyraza.

hmmm... tutaj to będę polemizował (choć może trochę bezproduktywnie). Znam całą gamę min Mojej Zdecydowanie Lepszej Połówki które "nic nie wyrażają" a mi w pięty idzie jak mnie czymś takim zdzieli :) :wink:

Nives napisał(a):musisz wiecej pstrykac i probowac

to akurat da się zrobić :)
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 27.10.2008 18:21

Tantal, nie bierz mojego zdania calkiem serio - nie jestem w dziedzinie fotografii zawodowcem. Tylko proboje krytykowac :wink:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 27.10.2008 18:47

Tantal napisał(a):
Wygarnijcie mi :)

Czy aby chcesz tego na pewno :lol: :?: :lol: :wink: oki

Centralny kadr - poczytaj o mocnych punktach obrazu - środkowy do nich nie należy :wink: Niewłaściwa perspektywa - zdjęcie robione "od dołu". W portrecie stosuje się go sporadycznie i raczej w wybitnie uzasadnionych przypadkach, lub wtedy kiedy chcemy uzyskać efekt karykaturalny na zdjęciu 8) Tu ani jedno ani drugie nie ma miejsca.

Tantal napisał(a):bardziej mi zależało na wierzbie

To się trzeba było zdecydować czy chcesz pokazać Twoją Zdecydowanie Lepszą Połówkę czy wierzbę, bo nie pokazałeś dobrze ani jednego ani drugiego :D

Wystarczy :?: :lol:
Tantal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tantal » 27.10.2008 19:02

Rysio napisał(a):Wystarczy :?: :lol:

:? jeśli to jeszcze nie wszystko to oczywiście że nie wystarczy. Po to to wstawiłem, żeby się dowiedzieć co jest nie tak. Zdawałem sobie sprawę z tego co mnie czeka więc na pewno się nie obrażę. A może po prostu następnym razem będzie lepiej.

Rysio napisał(a):To się trzeba było zdecydować czy chcesz pokazać Twoją Zdecydowanie Lepszą Połówkę czy wierzbę, bo nie pokazałeś dobrze ani jednego ani drugiego

Zgoda. Na obronę (choć zdaję sobie sprawę że kiepska to obrona) mogę powiedzieć, że taki już jest problem ze wstawianiem zdjęć Zdecydowanie Lepszej Połówki. Jak mi się kadr podoba, to jej się nos nie podoba, a jak w końcu łaskawie stwierdzi, że mogę coś upublicznić to potem zbieram zasłużone baty :D
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 27.10.2008 19:52

Wygrzebane... co prawda było kiedyś podobne, ale... tylko podobne :wink:

Obrazek

PZDR
Tantal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tantal » 29.10.2008 22:09

Za poprzednie zdjęcie mi się trochę dostało po tyłku, ale nic to... :) Co mnie nie zabije to mnie wzmocni (podobno :wink: )

Nie wiem, czy to się jeszcze łapie na portret, ale co powiecie na takie coś?

Obrazek

trochę mi przeszkadzają ludzie w tle, ale tego się w Łazienkach nie da przeskoczyć. GO - niestety z mojego aparatu nic się nie dało więcej wyciągnąć.

I jakby ktoś chciał się jeszcze poznęcać nad moją fotką z 77 strony wątku, to też niech sobie nie żałuje. :wink:
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 30.10.2008 07:09

Ładne kolory ale co jest tematem zdjęcia ? Jesień? Łazienki czy ławka...., człowiek? Bo nie bardzo wiem...Chyba ucieka w lewo w dół i za dużo tej prawej strony, ale ja się nie znam. Pzdrówka :)
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 30.10.2008 23:03

Patrzymy w obiektyw patrzymy w obiektyw ;)
zmrol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmrol » 05.11.2008 14:05

A co myślicie o tych zdjęciach?
1
Obrazek
2
Obrazek
3
Obrazek
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 05.11.2008 17:38

Zmrol, jedynka przyjemna, są oczy :lol: - gdyby kadr poprowadzony był dołem równo z linią ramion i bez powietrza nad głową modelki, technicznie byłoby ok.

Dwójeczka bez światła, trójka też i w dodatku nieostra.

W każdym razie kierunek bardzo mi bliski :wink:

W portretach dzieci warto szukać emocji ich bohaterów - tylko nie jakichkolwiek ale... tych fotogenicznych :wink: Ja w każdym razie szukam... z różnym skutkiem...

Ten aspekt - ładnie uchwycony - potrafi przenieść fotkę na zupełnie inny poziom - tak przynajmniej mniemam :wink:

PZDR
Kobieta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobieta » 06.11.2008 17:09

Zamyślenie małej dziewczynki, zupełnie nie pozowana poza ;)
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Portrety - strona 85
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone