Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Portrety

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kobieta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobieta » 21.10.2008 16:54

Leszku mi się podoba :)

(a tak na marginesie)
Swoją drogą fajne to szkło, GO szczególnie, miałam je z 3 miesiące, ale stwierdzam ze 30 1:4 o niebo lepsza i sie pozbyłam na rzecz 30 ;)

F-uncia
Dzięki :)

:papa: [/b]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.10.2008 18:45

a jednak co czarno-biała to czarno-biała, zrobic dobre zdjęcie to sztuka
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 21.10.2008 18:57

dub.religion napisał(a):
Na 2 fotce kolor zbliżony do tych obserwowanych przy żółtaczce mechanicznej + cień pod brodą

Co do koloru to zobaczę w domu na normalnym monitorze, a co do cienia to sory no, nie noszę z sobą blendy do pracy :wink:

A lampę choćby wbudowaną masz :lol: Spróbuj pobawić się nią ustawiając w podobnych sytuacjach małe siły błysku i dodatkowo zasłaniając flesza np kubkiem po Danonku. Wyrównasz tonalnie zdjęcie nie wypłaszczając go tak jak to najczęściej przy wbudowanym fleszu bywa :wink:
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 21.10.2008 19:10

Obrazek
Obrazek

a jak wam sie podoba fotka mojej niuni :?:
dub.religion
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dub.religion » 21.10.2008 20:18

Rysio napisał(a):A lampę choćby wbudowaną masz

Mam ale użycie kitowej lampy przy optymalnym naświetleniu od pleców było ryzykowne (przepały)+ przy obiektywie (dokładnie) w rozmiarach puszki od piwa, kitowy flash(nawet z dyfuzorem) oświetliłby najwyżej czoło i nos.
Bez bicia przyznam się że z flashem mam mało do czynienia i jeszcze się nie przekonałem do używania, jeszcze nie czas, a może najwyższy :oops:

EDIT: Przejrzałem foty w domu i faktycznie przegłem :oops:, żółtaczkowo- złoto.Niestety czasem nie mogę się powstrzymać i obrabiam na laptopie, bonie mam dostępu do PC ani stacjonarnego LCD. :oops:
F-uncia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) F-uncia » 22.10.2008 09:29

Ja też mam wstręt do flasha, ale czytałam o patencie z piłeczką ping-pongową, którą się nacina i nasadza na wbudowana lampę.

A czemu na laptopie taki obraz inny? Toż to też LCD. Ustaw sobie jakoś profil albo co. Też robię na lapku, aż tak wielkiej różnicy nie widzę. Fakt między CRT (dobrze piszę?) a LCD jest różnica, ale teraz prawie każdy ma LCD.
dub.religion
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dub.religion » 22.10.2008 09:40

F-uncia Różnica polega na tym że nie mam nieskalibrowany monitor, nie mam dostępu do ustawień bo to służbowy.Poza tym odchylany ekran powoduje że patrzysz pod nieprawidłowym kątem(naljepiej jest najbliższy 90).No i chyba monitor jest kiepski. Tak wnioskuję bo między moim LCD w domu(skalibrowanym i staconarnym) a tym w laptoku jest przepaść i nie pierwszy raz funduje mi takie niespodziewanki :?

Dyfuzor z piłeczki 8O, dobre - tego nie znałem, ja robiłem białego pudełeczka po negatywie, wieczka od tik taków, husteczki higienicznej, kawałka kartki na gumce :lol: i tak nie lubie zdjęć z flashem :wink: [/b]
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 22.10.2008 09:54

jejku jakie piekne kolory ! jakie piekne ciemne zdjecia dot. dub.religion,
przecudnej urody kadry ! normalnie rewelacja ! i jakie piekne plamy och...ach....y .....przednie !
Leszek S. jaki Ty oblatany jestes w temacie...poklony....

och...zachwycilem sie ! :D
dub.religion
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dub.religion » 22.10.2008 09:58

Monte Christo Ty,Ty.... Ty Diogenesie Ty! :twisted:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.10.2008 10:03

Ja też dołożę swoje..może się nie przestraszycie :roll:

Obrazek
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 22.10.2008 10:08

Monte Christo napisał(a):jejku jakie piekne kolory ! jakie piekne ciemne zdjecia dot. dub.religion,
przecudnej urody kadry ! normalnie rewelacja ! i jakie piekne plamy och...ach....y .....przednie !
Leszek S. jaki Ty oblatany jestes w temacie...poklony....

och...zachwycilem sie ! :D

Już to kiedyś tutaj przerabialiśmy :roll:
Znowu wpadłeś na 5 minut :P
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 22.10.2008 10:17

Widze Leszku ze uwielbiasz mnie :) Ale ja Ciebie Tez lubie :)

P.S. nie na 5 ;) na 10 ;)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 22.10.2008 10:22

Monte Christo napisał(a):...
P.S. nie na 5 ;) na 10 ;)

Szkoda
dub.religion
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dub.religion » 22.10.2008 10:25

Monte Christo pracujesz na miano "trolla"??? :lol:
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 22.10.2008 10:32

Leszek a co teskniles ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Portrety - strona 79
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone