Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Port w Splicie lub okolicach

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
corrina
Cromaniak
Port w Splicie lub okolicach

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 14.10.2010 09:48

Kochani
Czy możecie polecić jakiś port w Splicie,Trogirze lub Castelli (generalnie okolice Trogiru), w którym można trzymać łódź przez cały rok ?
Mój szef właśnie zlecił mi znalezienie takiego miejsca i prawdę mowiąc ja się kompletnie nie znam więc nie bardzo nawet wiem, gdzie tego szukać.
Znacie jakieś sprawdzone miejsca albo możecie mi podpowiedzieć, jak się zabrać za poszukiwania ?
Z góry serdecznie dziękuję !
corrina
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 14.10.2010 10:18

Chodziło oczywiście o miejscowość Kastela (poprzednia pisownia wyszła bardziej z włoska :) )
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 14.10.2010 10:34

W Chorwacji, łódź (Polska flaga) można trzymać tylko w marinach :?

lista marin

:idea:
corrina
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 14.10.2010 11:51

O, super, dzięki za listę !
Łódź będzie zarejestrowana w Szwecji, nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale pewnie ma.
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 14.10.2010 12:16

Wszystkie flagi, z wyjątkiem Chorwacji :wink:
KumoterSzyszkownik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KumoterSzyszkownik » 14.10.2010 14:40

mirko napisał(a):Wszystkie flagi, z wyjątkiem Chorwacji :wink:

Chodzi chyba o bandery :wink:
corrina
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 14.10.2010 14:56

Napisałam do wszystkich możliwych marin, jakie znalazłam (tak wiele to tego nie było) i również (nie wiem, czy to był dobry pomysł, ale podkreślam, ze jestem w tych sprawach laikiem) do kilkunastu yaht klubów, ale nie wiem czy kluby w ogóle świadczą takie usługi jak "garażowanie" łajby :)
Na razie od rana i tak nikt nie odpisał, pewnie głupie pytanie zadałam :P
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 14.10.2010 15:54

Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 16.10.2010 22:01

Czymac yacht motorawy czy zaglowy mozna cali czas na cumach w morzu, caly czas na landzie na takich stjakach, albo kombinacja. Sezon morze, zima na landzie. Tagrze cena zalezi od tego jake serwisi marina (port yachtowi) ma swiadczic. Cena przedewszistkim zalezy od dlugosci calkowitej jachtu. A tak pozatim powiec szefowi ze by sie ugriz w sam szrodek......albo ze by ci zaplacil jeden lub dwa rejsi w Chorwcjie ze bys dostala orjentacje....
Tak na serio maryni sa przepewnione. Jezeli gosc jest obrzidliwie bogati to zaproponuj mu marine Frapa w Rogoznici. Jest droga, bogata i tam sie krenac tylko bogaci "marinarze". Jezeli mu sie podobaja take klimaty to dzwon do wlasciciela Frapi Frani Pašalićia, powolaj sie na mnie i targuj sie w swoja korzisc :wink:
rosiur
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rosiur » 06.11.2010 08:17

W Aci Trogirze i Splicie brak szans . Miejsca mogą mieć Marina Agana w miejscowosci Marina 15 km od Splitu i marina Frapa w Rogoznicy ok 30 km od Trogiru
corrina
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 08.11.2010 09:30

Dzięki, niestety już się o tym przekonałam. Wysłałam masę maili nie tylko do marin ale i do klubów, niestety chyba tylko ze 3, w tym o dziwo ACI Marina Split, odpowiedziały. W Splicie mieliby nawet miejsca, ale roczna opłata to ponad 4 tyś eurosów + jakieś tam dodatki oczywiście, serwis itp.
Tak czy inaczej, to już nie mój problem, tylko szefa :)
Jeszcze raz dzięki za wcześniejsze podpowiedzi,
pozdrawiam serdecznie

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone