Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Porównanie Chorwacja - Bulgaria

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 02.06.2005 07:11

Jacol8, to nie atak, tylko "subiektywne" odczucie tego co napisałeś, co do różnic, to nie kwestia pojedyńczych słów, tylko całości wypowiedzi. To co napisałeś na forum BG w całości brzmi jednak tak jakbyś żałował tego wyjazdu, bo właściwie poza tanim jedzeniem i piciem nic ci się nie podobało, a tu piszesz, że nie załujesz i to wydaje mi się sprzeczne.
wtak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtak » 02.06.2005 08:53

Jak piszą przedmówcy BG jest inna niż HR.
W HR byłem dwa razy w BG w zeszłym roku.... . (i tu i tu mi się bardzo podobało)
Dla tych którzy lubią łączyć pobyt na miejscu ze zwiedzaniem po drodze BG jest idealna (przejazd i zwiedzanie w RO to klasa sama w sobie). Z drugiej strony zwiedzanie BiH w drodze do pd HR to także coś wyjątkowego :)
Wybrzeże w HR zdecydowanie ciekawsze chociaż piaseczek bułgarski bardziej wolą małe dzieci. W wielu miejscach płycizny ca 1 m gł. ciągną się dziesiątki metrów w morze.
Kuchnia bułgarska - pyszota, nic tylko jeść - nie zważa się na ceny bo to wielokrotnie taniej niż w HR.
:)
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 02.06.2005 08:58

wtak, a jak własciwie wyglada sprawa czystości, czy faktycznie jest brudno ?
jacol8
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacol8 » 02.06.2005 09:19

M.Smith napisał(a):Jacol8, to nie atak, tylko "subiektywne" odczucie tego co napisałeś, co do różnic, to nie kwestia pojedyńczych słów, tylko całości wypowiedzi. To co napisałeś na forum BG w całości brzmi jednak tak jakbyś żałował tego wyjazdu, bo właściwie poza tanim jedzeniem i piciem nic ci się nie podobało, a tu piszesz, że nie załujesz i to wydaje mi się sprzeczne.

M.Smith - wyjazdu do Bułgarii nie żałuję , bo - tak jak napisałem w jakimś tam wątku na Bulgaricusie - bądź co bądź wypocząłem. Nie żałuję też tego wyjazdu z tego powodu , że mam już z głowy dylemat : BG , czy CRO , a niektórzy z takim dylematem będą sie borykać , dopóki nie pojadą i nie ocenią. Nokogo od takiego wyjazdu nie odwodzę , bo liczy sie właśnie to "subiektywne" odczucie.
No to skoro to nie był "atak" to rozumiem , że znowu mnie lubisz ? :lol:

pozdrawiam , Jacek
wtak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtak » 02.06.2005 10:20

M.Smith napisał(a):wtak, a jak własciwie wyglada sprawa czystości, czy faktycznie jest brudno ?

No, w BG sprzątałem czasem koło siebie na plaży zanim rozłożyłem "kocyk" :) ( ale np w HR trafiłem na zdechłego psa wyrzuconego przez morze... ;) )
Natomiast jeśli pytasz o kwatery to czyściutki superkomfort na wysokim poziomie :)
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 02.06.2005 10:48

dzieki, hmm no to się zastanowie nad tymi odpadkami.
jacol8 :D
Stefek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stefek » 02.06.2005 11:39

jacol8 napisał(a):
Jacunio napisał(a):Jacol8 - mógłbyś dokładniej napisać którędy jechałeś? Planowałem pojechać znowu do Cro, na Hvar, ale może by do Bułgarii?... :roll:

PozdraV
J.

Na Hvar... hmm , ja tam też będę w tym roku :)
Co do trasy do BG to jechałem w tamtą stronę przez Czechy , Słowację , Węgry i Serbię (chęć jak najszybszego dotarcia autostradami na miejsce), a wracałem tak samo , z tym że nie przez Serbię lecz przez Rumunię (chęć zwiedzenia zamków w Karpatach). Jeśli jesteś zainteresowany podróżą do Bułgarii to w pełni popieram - każdy powinien pojechać sam podjąć decyzję gdzie chce spędzać przyszłe wakacje : w BG czy w Cro. Poniżej masz link do forum o BG , gdzie w pierwszym od góry poście opisuję swoje subiektywne wrażenia stamtąd.

http://www.bulgaricus.com/forum/viewtopic.php?id=1158

Wynik taki , że w tym roku wracam do Chorwacji (pomijając mały wypad w góry Durmitor w Montenegro). Jeśli nadal jesteś zainteresowany szczegółami trasy i noclegów po drodze do BG to zapraszam : pisz na mój adres e-mail :
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

pozdrawiam , Jacek 8)

Hehehe

Przebrnąłem przez cały wątek na Bulgaricusie.
Nieźle tam po Tobie pojechaji. Przypominało mi to wątek o moderatorach na naszym forum (jeśli chodzi o poziom emocjonalny wypowiedzi - reszty nie oceniam).
W Bułgarii nie byłem i na razie chce się nacieszyć Chorwacją zanim stanie się zupełnie niedostępna cenowo. Może wtedy w Bułgarii będzie lepiej.
Pozdrowienia dla wszystkich Cro- i BulgaroManiaków.

Stefek
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Porównanie Chorwacja - Bulgaria - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone