Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

POREC-wróciłem służe pomocą

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
malmika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malmika » 03.08.2006 18:28

witam
w dniu wczorajszym wróciłem z Porecia- jeżeli mogę w czymś pomóc to proszę pytać.
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 05.08.2006 10:27

Witam. Jedziemy w 4 dorosłe osoby w terminie 19-26 sierpień po raz pierwszy. Czy masz jakieś namiary na kwatery. Czy warto jechać w to miejsce gdzie byłeś w ciemno. Jakie ceny kwater?
Z góry dzięki 8)
malmika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malmika » 05.08.2006 12:46

w Poreciu bylem już drugi raz i moim zdaniem to doskonałe miejsce wypadowe do Słoweni( jaskinia w Postojnej i Predjamski Grad -zamek - warto zrobić sobie wycieczke i pozwiedzać ) w jedną stronę około 140 km oraz do Wenecji około 240 km>
Miasto Pula oddalone od Porecia 56km z anfiteatrem z I wieku ,miasteczko Rowinij 28km.
Jezeli chodzi o zakwaterowanie to bezproblemowo i taniej niż w roku ubiegłym.
Mogę dać namiar na ulicę w Poreciu z apartamentami ( dość blisko morza i odsłonięta od ulicy głównej zagajnikiem, można odpocząć w zaciszu i do centrum Porecia dosyć blisko.Apartamenty wynajmajmują przedewszystkim turyści z Niemiec,Holandii i Włoch ale Polacy mają szczególne względy i cenę.
malmika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malmika » 05.08.2006 12:48

zapomniałem o orintacyjnej cenie od osoby = około 11 E
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 05.08.2006 13:04

malmika napisał(a):w Poreciu bylem już drugi raz i moim zdaniem to doskonałe miejsce wypadowe do Słoweni( jaskinia w Postojnej i Predjamski Grad -zamek - warto zrobić sobie wycieczke i pozwiedzać ) w jedną stronę około 140 km oraz do Wenecji około 240 km>
Miasto Pula oddalone od Porecia 56km z anfiteatrem z I wieku ,miasteczko Rowinij 28km.
Jezeli chodzi o zakwaterowanie to bezproblemowo i taniej niż w roku ubiegłym.
Mogę dać namiar na ulicę w Poreciu z apartamentami ( dość blisko morza i odsłonięta od ulicy głównej zagajnikiem, można odpocząć w zaciszu i do centrum Porecia dosyć blisko.Apartamenty wynajmajmują przedewszystkim turyści z Niemiec,Holandii i Włoch ale Polacy mają szczególne względy i cenę.

Witam. Moglbym prosic o namiary na te ulice z apartamentami?Jak wygladaja plaze w tej miejscowosci?Zalezy mi na plaskich, betonowych plazach, po ktorych mozna poruszac sie na wozkach inwalidzkich.

e-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
malmika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malmika » 05.08.2006 13:13

ulica to Glagoljaśka ( jadąc w kierunu Novigrad zaraz za stacją CPN po lewej stronie trzeba skręcić w ulice w prawo )
betonowa plaża jest również
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 05.08.2006 13:46

dzięki za szybka odpowiedż,bo jak przegladałem oferty z neta to cena za osobę wynosi prawie zawsze razy 2 niż to co ty napisałeś.Pozdrowienia :lol:
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 05.08.2006 14:09

A o jakich cenach tu piszecie?Chyba mozna napisac ile kosztowaly was kwatery?
malmika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malmika » 05.08.2006 15:14

apartamenty z aneksem kuchennym i łazienką = około 11 E osoba
no oczywiście trzeba się potargować co ja bardzo lubię
malmika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malmika » 05.08.2006 15:18

jeżeli mogę komuś doradzić a lubi pograć w tenisa stołołowego to warto zabrać z kraju dwie rakietki i piłeczki - stoły na plaży ogólno dostępne.
Wypożyczenie paletek i piłeczki to 15Kn na godzinę.
malmika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malmika » 05.08.2006 15:23

do Luboszanin
jeżeli już odebrałeś e-maila z adresem Vlada to możesz się powołać na Maćka
MattiM
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MattiM » 09.08.2006 10:53

Jadę do Poreća 25.08. Byłbym wdzięczny za podanie optymalnej traski z Cieszyna. Mam lokal w Zelena Laguna, co w Poreću warto zobaczyć, jakie są fajne knajpki, czy jest dużo Polaków. Z góry dziękuję.
malmika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malmika » 09.08.2006 18:28

ja byłem od 22.07. do 02.08. i Polaków można było policzyć na palcach,
co do knajpek to możesz być spokojny-jest ich sporo,
jeżeli chcesz pozwiedzać to wszystko zależy od Ciebie.
Ja osobiście robiłem wycieczki: Wenecja ok. 240 km (można jechać autostradą -opłata 5.70 E w jedną stronę,lub drogą prawie rónoległą do autostrady za free) Jaskinia w Postojnej i Predjamski Grad (ten ostatni polecam ok. 130 km ) jest też w odległości od Porecia ok. 5km jaskinia - mozna zobaczyć, Pula - 56 km , Rowinj -28 km .
Co do trasy to ja jechałem z Rzeszowa przez Słowację-Węgry .
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 09.08.2006 20:33

Witam też wróciłem z Poreć a kakretnie Plawa Laguna. Lubimy z żona dobre warunki więc apartament dla nas i dwóch 20 letnich synów 1100 eu.
Porec i okolice dość drogo obiad dla 4 osób 300 do 360 kun, piwo 15-19 kun zakupy codzienne na śniadanko ok 100 kun w Markecie. Generalnie czy lepsza czy standartowa restauracja np Mix z Grila na jedną osobę 60 kun. Ja tam nie oszczędzam bo urlop jest raz wroku ale w roku ubiegłym w Zadarze to ceny były o 20% niższe. Istra jest wspaniała ale droga.
Jezeli ktoś potrzebyje więcej danych to służę. Jak jechać z północy
MattiM
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MattiM » 09.08.2006 21:34

Dzięki za informacje, mam nadzieję, że po wizycie na Istrii nie znięchęce się do Chorwacji (mam na myśli oczywiście ceny). Oszczędzać też nie mam zamiaru, inaczej bym siedział w domu :lol: Do Włodka mam prośbę o tę traskę z północy, ja planuję Cieszyn-Brno-Wiedeń-Graz-Klagenfurt-Ljubljana następnie przez Umag lub Rijekę do Poreć. Myślałem też o trasce z Grazu na Maribor, ale naczytałem się w postach o korkach w Słowenii i tę chyba sobie odpuszczę, tym bardziej że jazda jest piątek-sobota. Pozdro.
Następna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone