Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Poratujcie! Co kupić?

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 26.01.2005 21:26

Dzisiaj najstarsza córa przyniosła uzywany aparat cyfrowy HP kupiony za 170 zł od kolegi.Co to jest za aparat ,może ktoś wie?Bo chce go córa wyrzucić po moim kazaniu na temat aparatów kupionych za moimi plecami,no i innych ogólnych kazań :lol:
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 26.01.2005 21:30

platon napisał(a):Dzisiaj najstarsza córa przyniosła uzywany aparat cyfrowy HP kupiony za 170 zł od kolegi.Co to jest za aparat ,może ktoś wie?Bo chce go córa wyrzucić po moim kazaniu na temat aparatów kupionych za moimi plecami,no i innych ogólnych kazań :lol:

Nie bądź taki Skarga jeno podaj cyferki, znaczy numerek z aparatu. HP ? 320, 635, 720, 735...
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 26.01.2005 21:34

chyba Skarga był tu na miejscu bo to jakiś 120 smart w dodatku!
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 26.01.2005 21:38

platon napisał(a):chyba Skarga był tu na miejscu bo to jakiś 120 smart w dodatku!

Skarga był od kazań... i miałes rację. Sporo przepłaciła. Myślę, że jakieś 100 zł.
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 26.01.2005 21:45

no to aparat zawiśnie koło okazyjnej gitary elektrycznej od innego jej kolegi,gitary która oczywiscie miała grać :wink:
a aparat - no cóż ,do trzech razy sztuka
a urodziny ma w kwietniu wtedy skorzystam z rady Twojej i Morskiego Pasa .Pozdrawiam i dziekuje za radę.
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 26.01.2005 21:45

volumen napisał(a):Sporo przepłaciła. Myślę, że jakieś 100 zł.

Co prawda na Allegro tak prosto nie udałoby się go za taką cenę kupić..
Tutaj jest dokładny opis możliwości
a cena jest wyższa bo z dodatkową pamięcią...
1 megapixel wystarczy do zrobienia przeciętnej tapety w komputerze, spokojnie zdjęcia do albumów internetowych...
Zapewne wszystkie ustawienia automatyczne... do pstrykania dla dzieci, ale jeżeli Twoje panny są starsze to lepszy byłby jakiś aparat z minimalną możliwością twórczego wkładu...

Pozdrawiam
Józek
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 26.01.2005 21:49

JoeF napisał(a):

1 megapixel wystarczy do zrobienia przeciętnej tapety w komputerze, spokojnie zdjęcia do albumów internetowych...
Zapewne wszystkie ustawienia automatyczne... do pstrykania dla dzieci, ale jeżeli Twoje panny są starsze to lepszy byłby jakiś aparat z minimalną możliwością twórczego wkładu...

Pozdrawiam
Józek

Dzięki.No ta panna co kupiła ten aparat to juz duża artystka.Także idę teraz mądrzejszy palnąć jeszcze jedno kazanie.Pozdrawiam.
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 26.01.2005 22:01

JoeF napisał(a):

Pozdrawiam
Józek

Ostatnio kuzyn sprzedał taki aparacik wlasnie za 70 zł, stąd ta cena ;))
Pozdrav
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 26.01.2005 22:56

No ,a Kasia powiedziała ,że się nie znacie i dała mi to :lol:
http://www.recenzje.net.pl/1-aparaty_cy ... osmart_120
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 26.01.2005 23:12

platon napisał(a):No ,a Kasia powiedziała ,że się nie znacie i dała mi to :lol:

No... to ja "wymiękam" :lol:
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 27.01.2005 06:37

Przecież nikt tutaj nie napisał, że się na czymś znamy... Chcieliśmy się tylko "spróbować w doradzaniu" (to taka aluzja do karier "naszych" polityków) :wink:
Gdybym chciał sprzedać taki aparat, też polecałbym do przeczytania te recenzje.
A tak na poważnie to przecież podobnej klasy aparaty "kilka" lat temu kosztowały ogromne pieniądze. Kolega używa jeszcze podobnego do "robienia szkiców" w terenie a kupił go za cenę powyżej 3000zł.
I na pewno HP120 zrobi lepsze zdjęcie niż reklamowane w telezakupach i innych "Mango" miniaturowe aparaty wielkości zapalniczki lub popularne telefony komórkowe, chociaż teraz taka rodzielczość trafia już do najdroższych komórek...

Pozdrowienia - również dla córek
Józek
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 27.01.2005 11:56

JoeF napisał(a):

Przecież nikt tutaj nie napisał, że się na czymś znamy... Chcieliśmy się tylko "spróbować w doradzaniu" (to taka aluzja do karier "naszych" polityków) :wink:
Gdybym chciał sprzedać taki aparat, też polecałbym do przeczytania te recenzje.
A tak na poważnie to przecież podobnej klasy aparaty "kilka" lat temu kosztowały ogromne pieniądze. Kolega używa jeszcze podobnego do "robienia szkiców" w terenie a kupił go za cenę powyżej 3000zł.
I na pewno HP120 zrobi lepsze zdjęcie niż reklamowane w telezakupach i innych "Mango" miniaturowe aparaty wielkości zapalniczki lub popularne telefony komórkowe, chociaż teraz taka rodzielczość trafia już do najdroższych komórek...

Pozdrowienia - również dla córek
Józek

Pamietam reklame w Mango takiego aparatu... po przeliczeniu wychodzilo ze ma 0,1Mpx.. nazywal sie chyba Thane.... badziew.... mam nadzieje ze nikt sie na to nie dal naciagnac.... Poza tym te aparaty w komorkach to nieporozumienie.... bo jakie zdjecia moze robic aparat ktorego soczewka robiona jest z plastiku... tu nawet rozdzielczosc matrycy nie jest najwazniejsza.... ja mam Telefon z aparatem o rozdzielczosci 640x480 (VGA) i mam tez cyfrowke, ktora potrafi robic zdjecia o tak malej rozdzielczosci (po ustawieniu tego w menu)... no i powiem tak: tez z komorki nie umywa sie do tego z cyfrowki! -brak kontrastu, ostrosci (jesli o takowej mozna mowic przy tak malej rozdzielczosci), kolory do kitu i znieksztalcony obraz!!!!

Pozdrav
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 27.01.2005 13:29

zakupiłem dziś książkę Fotografia cyfrowa dla żółtodziobów,zamiast wygłaszać dlasze kazanie :wink:
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 27.01.2005 15:05

platon napisał(a):zakupiłem dziś książkę Fotografia cyfrowa dla żółtodziobów,zamiast wygłaszać dlasze kazanie :wink:

Mialem to kiedys w reku.... chyba taka pomaranczowa... tylko szkoda ze na plycie nie wlasciwei zadnego pelnego programu ale sama pokazowka i wlasciwie nic nie dziala....

Piotr

PS: no chyba ze myle ja z inna ksiazka.
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 27.01.2005 19:07

Przeciez Piotrze nie dadzą ci w cenie książki programów za 2000 zł.
Programy legalne sie ma .Książka była potrzebna na edukację córy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Poratujcie! Co kupić? - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone