napisał(a) Rysio » 15.07.2008 16:57
Gdybym na dzień dzisiejszy miał do wyboru, wziąłbym A350 z kitem i dokupił do kita fioletową Hoyę - polara. W Chorwacji, czy gdzie tam Cię poniosą wakacyjne plany głównie będziesz korzystał z tego obiektywu. Potem nadejdzie jesień, znów troszkę pofocisz kolorowe drzewa, potem zima i spadnie ... chwila, chwila, najpierw spadną ceny teleobiektywów
Będziesz miał już opanowaną obsługę, może podyskutujemy o technice wykonywania zdjęć, bo nudy nastaną, a Ty odłożysz trochę grosza i kupisz używaną flintę 70-210/4. Poznasz urok stałego światła i zrobisz zdjęcia lepsze niż te z kitowego 75-300
Sam to szkiełko sprzedałem za niewiele ponad 200 zł a roku nie miało. Może w międzyczasie najdzie Cię chęć na portretowanie i kupisz używaną 50/1,7 ...
i w ten sposób wpieprzysz się w ciąg nieustających inwestycji i szukania tego co najlepsze dla Ciebie. Dlaczego 350 a nie 200
Bo jest to nowsza konstrukcja, ma live view na pokładzie, 14 mpix (wiem, wiem, wszyscy powtarzają wkoło, że to nie ma znaczenia, a ja przekornie twierdzę że ma, a po dokupieniu dobrych szkieł będzie miało jeszcze większe
). Teraz Twoja kolej