Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Poratujcie! Co kupić?

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 14.05.2008 10:54

Piotrek_B napisał(a):Lesiu, raczej bedzie problem z poradzeniem co wybrac....

:( Toś mnię zmartwił... :(
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 14.05.2008 11:06

Znalazłem jeszcze taką alternatywę dla Nikona Coolpixa L5

Samsung Digimax S1060

Czy korzysta ktoś z takiego aparatu :?:
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 14.05.2008 11:09

No dzieci mają czasem całkiem inny punkt "zapatrywania się" na pewne rzeczy niż rodzice-myślę,że ważny będzie zoom,a poza tym Lesiu przecież o foceniu masz niezłe, a nawet całkiem dobre pojęcie :) ,więc na pewno wybierzesz dobrze. Moim skromnym zdaniem zoom i wygląd dla takiego dzieciaka się liczy, no przynajmniej dla dziewczyny,jeśli mogę radzić, a do tego dopasuj niezłą jakość i Ci wyjdzie.A tak na marginesie to nie jesteś chrzestnym i dzieciak zegarek ma lub dostanie, oczywiście zaje...fajny :wink:
Ostatnio edytowano 14.05.2008 12:38 przez AnetaA, łącznie edytowano 1 raz
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 14.05.2008 11:21

AnetaA napisał(a):...A tak na marginesie to nie jesteś chrzestnym i dzieciak zegarek ma lub dostanie, oczywiście aje...fajny :wink:

Sęk w tym, że nie dość, że jestem wujek, to jeszcze na dodatek ojciec chrzestny 8)
dsk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dsk » 14.05.2008 11:50

ja mam małpę kulpiksa i nie narzekam... jak na taki sprzęt to zdjęcia robi ok... i dodatkowo jest wytrzymała na upadki:)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 14.05.2008 11:52

dsk napisał(a):ja mam małpę kulpiksa i nie narzekam... jak na taki sprzęt to zdjęcia robi ok... i dodatkowo jest wytrzymała na upadki:)

O widzisz jak dla dziecka to ważna :!: informacja, żeby się nie zje... psuł przy pierwszym spotkaniu z czymś twardym ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.05.2008 12:27

Lesiu - to może coś serii Olympusa w metalowej obudowie
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 14.05.2008 12:44

Leszek Skupin napisał(a):
AnetaA napisał(a):...A tak na marginesie to nie jesteś chrzestnym i dzieciak zegarek ma lub dostanie, oczywiście aje...fajny :wink:

Sęk w tym, że nie dość, że jestem wujek, to jeszcze na dodatek ojciec chrzestny 8)

Oj to musisz się postarać :D My w tym roku jesteśmy w podobnej sytuacji-mąż wujek i chrzestny, ale problemu z prezentem nie mieliśmy-już w styczniu stanęło na zegarku, a właściwie to dwóch-jeden typowy męski zegarek (kupiliśmy tytanowy) taka sportowa elegancja, ale na dzień dzisiejszy dla tego chudzielca za wielki, więc do tego taki sportowy porządny z bajerami Casio chyba w rozmiarze młodzieżowym-pierwszy na lata jako pamiątka od chrzestnego,a drugi na teraz żeby nie było mu smutno,że nie ma co nosić.To już taka tradycja,że od chrzestnego zegarek, więc może tak do tego solidnego i nowoczesnego w kształcie aparaciku jeszcze dołóż zegareczek :) :?:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 14.05.2008 13:46

Hehehe pamiętam jak i ja dostałem na komunię zegarek od chrzestnego, DDRowska Ruhla bez kamieni :lool: wielkie ciężkie i z metalową bransoletą było bydle... od tamtej pory noszę duże zegarki :lool:

A aparacik już zamówiony w wersji Black... mam nadzieję, że się pierwszokomunista nie zawiedzie ;)

Obrazek <- kliknąć w obrazek a pojawią się dane techniczne ;)

Nie jest to jakiś wypasiony sprzęt ale jak na pierwszy aparat... myślę, że powinien wystarczyć ;)

P.S. Dziękuję Wszystkim :!: za zaangażowanie i pomoc w wyborze: Wieża vs Aparat

Pozdrav :papa:
jendrzej
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jendrzej » 14.05.2008 15:42

Leszek Skupin napisał(a):Hehehe pamiętam jak i ja dostałem na komunię zegarek od chrzestnego, DDRowska Ruhla bez kamieni :lool: wielkie ciężkie i z metalową bransoletą było bydle... od tamtej pory noszę duże zegarki :lool:

A aparacik już zamówiony w wersji Black... mam nadzieję, że się pierwszokomunista nie zawiedzie ;)

Nie jest to jakiś wypasiony sprzęt ale jak na pierwszy aparat... myślę, że powinien wystarczyć ;)

Myślę, że w zupełności wystarczy. :) Mój pierwszy aparat to była Smiena 8 produkcji radzieckiej. Dostałem go właśnie na I komunię. Ale była radość. :D
Pozdr. :papa:
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 14.05.2008 16:15

Leszek Skupin napisał(a):Hehehe pamiętam jak i ja dostałem na komunię zegarek od chrzestnego, DDRowska Ruhla bez kamieni :lool: wielkie ciężkie i z metalową bransoletą było bydle... od tamtej pory noszę duże zegarki :lool:

to może zostań też moim chrzestnym (Tato) i daj taki aparat.... u mnie cały szmal poszedł na łódkę ... na jedzenie nie wystarcza -z czego ja akurat się cieszę (muszę zrzucić co nieco) ale rodzinka płacze .... to jak "Tato" dasz aparat? a ja porobię nim śliczne fotki w Chorwacji .... i Ci przyślę mailem :))))

hehe Pozdrawiam !!!!

ps .ale aparat niezły - chcę taki :))
ona_007
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ona_007 » 15.05.2008 09:05

Witam.
Wczytałam się uważnie w cały wątek i widzę że generalnie Fuji zgarnia dobre opinie. Ciesz mnie to bo sama byłam do tej pory posiadaczką fuji S7000 . Aczkolwiek po 4 latach sprzęt nie jest już tak "dziarski" jak na poczatku - szybkość reakcji po naciśnięciu spustu jest masakryczna... Przyszedł więc czas na coś nowego. Zastanawialiśmy sie nad lustrzanką ale po burzliwej debacie stanęło na hybrydzie .

Co myślicie o Fuji S100FS ?
Warto inwestować? Mąż lubi pobawić sie czasem naświetlania i makrem a mi aparat potrzebny do fotografowania dziecia . Pomyślałam że to niezły wybór i nie zestarzeje się tak szybko. Patrzyłam też na zdjęcia testowe i przy iso 800 nie widać ziarna - przy 1600 już wychodzi ale jak na nasze potrzeby byłoby ok.
A może jakieś inne propozycje?

Pozdrawiam Wyjadaczy :)
Marta
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 15.05.2008 11:56

Jacek L napisał(a):

to może zostań też moim chrzestnym (Tato) i daj taki aparat.... u mnie cały szmal poszedł na łódkę ... na jedzenie nie wystarcza -z czego ja akurat się cieszę (muszę zrzucić co nieco) ale rodzinka płacze .... to jak "Tato" dasz aparat? a ja porobię nim śliczne fotki w Chorwacji .... i Ci przyślę mailem :))))
hehe Pozdrawiam !!!!

ps .ale aparat niezły - chcę taki :))

Hehehe a ja dopiero teraz zauważyłem co zrobiłeś ;) Twoim chrzestnym nie dam rady zostać :lool:, ale aparat zamienię na łódkę z wielką chęcią :lool:

P.S. Przesyłkę już dostałem ale.... za 355 zł (tyle zapłaciłem za przesyłkę) dostałem NIKONa Coolpixa L18 + SD 2 GB Kingston + 2x aku GP 2600 MAh + pokrowiec 8O i paragon na....... 555 zł 8O ... teraz to będę musiał prostować a jutro wyjeżdżam na komunię :?

P.S.2 Marta nie mam pojęcia co to jest warte :(
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 15.05.2008 12:23

ona_007 napisał(a):Witam.
Wczytałam się uważnie w cały wątek i widzę że generalnie Fuji zgarnia dobre opinie. Ciesz mnie to bo sama byłam do tej pory posiadaczką fuji S7000 . Aczkolwiek po 4 latach sprzęt nie jest już tak "dziarski" jak na poczatku - szybkość reakcji po naciśnięciu spustu jest masakryczna... Przyszedł więc czas na coś nowego. Zastanawialiśmy sie nad lustrzanką ale po burzliwej debacie stanęło na hybrydzie .

Co myślicie o Fuji S100FS ?
Warto inwestować? Mąż lubi pobawić sie czasem naświetlania i makrem a mi aparat potrzebny do fotografowania dziecia . Pomyślałam że to niezły wybór i nie zestarzeje się tak szybko. Patrzyłam też na zdjęcia testowe i przy iso 800 nie widać ziarna - przy 1600 już wychodzi ale jak na nasze potrzeby byłoby ok.
A może jakieś inne propozycje?

Pozdrawiam Wyjadaczy :)
Marta

Za te pieniądze nie kupiłbym go w życiu. Zarówno cena jak i gabaryty i waga, podpowiadają jasno - kup lustro, choćby z dualkitem jakiegoś Nikona, Canona, Sony czy Olka obojętnie. Rozwiniesz się, złapiesz bakcyla dokupisz szkła i możliwości będziesz miała znaczne.

Dla przykładu link do Sony http://www.vipfoto.sklep.pl/go/_info/?i ... 62292a983b
Mariusz Gubernat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz Gubernat » 16.05.2008 06:19

patriks napisał(a):Poproszę o opinię, czy warto Canona PowerShot S5IS?

Będę wdzięczny za obiektywne opinie.

Pozdrawiam

Popatrz na Panasonica FZ-18.
Mam go od grudnia 2007 i powiem Ci, że robienie zdjęć tym aparatem to przyjemność.
Wklejam kilka zdjęć.
Pozdrawiam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

http://www.vipfoto.sklep.pl/go/_info/?id=3195&sess_id=a2f3ec75270543ceb57e8662292a983b
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Poratujcie! Co kupić? - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone