Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Poratujcie! Co kupić?

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.04.2008 15:31

Piotrek_B napisał(a):
woka napisał(a):....Krytyki nie przyjmuję. :D :wink: :P Jeżeli sie pojawi ...biorę jakieś staroć, zrobie zdjęcie i ......... jesteście w dole (dziurze) psychicznym. :wink:.....

CZEKAM :lol: :mrgreen: :lol:

Ja również :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 23.04.2008 15:32

Ja się tam wcale nie chcę dołować :oczko_usmiech: :lool: Co ja dołowy jakiś jestem czy jak :?: 8O :lool:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 23.04.2008 16:52

Rysio napisał(a):
Piotrek_B napisał(a):
woka napisał(a):....Krytyki nie przyjmuję. :D :wink: :P Jeżeli sie pojawi ...biorę jakieś staroć, zrobie zdjęcie i ......... jesteście w dole (dziurze) psychicznym. :wink:.....

CZEKAM :lol: :mrgreen: :lol:

Ja również :wink:

:D :D :D :D :D :D :D ..... :wink:
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 23.04.2008 17:35

meeg napisał(a):
rafał krasoń napisał(a):ja ci radzę pooglądać fotki z tych dwóch puszek - któreś powinny Ci się bardziej spodobać - co może być decydującym argumentem (u mnie przynajmniej tak się stało :wink: )

No tak, ale fotki przykładowe są zawsze dopracowane i robione zazwyczaj różnymi obiektywami - czyli popodziwiać można ale chyba trudno wysnuć miarodajne wnioski. :roll:
I dodatkowo jeśli fot z pentaxa jest dość dużo bo to jest już starszy aparat, to z soniaka są tylko przykładowe robione np. na Kubie więc tez trudno o porównanie.
Ale dzięki za radę :P

Meeg, nikt nie obiecywał, że będzie łatwo :wink:

Tutaj możesz sobie porównywać do woli... obróbka mz na tym samym poziomie.

Miłej zabawy...

PZDR
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 24.04.2008 20:18

Zrobiłam sobie chwilę przerwy (taka cisza przedwyborcza) i właśnie złożyłam zamówienie. Nie wiem czy dobrze wybrałam, mam nadzieje, że tak.
Dzięki wszystkim za pomoc, rady, linki i "wsparcie psychiczne" :wink: :P

Teraz czekam na powiadomienie i najprawdopodobniej w sobotę, albo poniedziałek idę odebrać - jednak pentaxa k20d.

Niestety na razie tylko z kitem... Najbardziej mi szkoda, że tego tele od razu nie biorę, ale pooszczędzam i dokupię potem.

Teraz tylko ciekawe jak będzie się spisywał i jak sobie z nim poradzę.

Jeszcze raz dzięki za pomoc! :hearts:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 25.04.2008 07:45

Meeg, no to gratulacje ;) teraz już tylko pozostaje czekać na efekty zakupu ;)
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 25.04.2008 08:12

Dzięki, ale gratulacje będę przyjmować dopiero wtedy gdy zacznę jako tako przyzwoite zdjęcia nim robić, sam zakup aparatu to przecież dopiero pierwszy kroczek.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 25.04.2008 08:14

Niewielki krok dla człowieka, ale jakże wielki w dziejach ....... fotografii :oczko_usmiech:

Pozdrav i życzę wielu udanych shotów :papa:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 25.04.2008 09:44

meeg napisał(a):Dzięki, ale gratulacje będę przyjmować dopiero wtedy gdy zacznę jako tako przyzwoite zdjęcia nim robić, sam zakup aparatu to przecież dopiero pierwszy kroczek.

No to czekamy na efekty :wink:
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 25.04.2008 13:04

Aż się ich boję .... Ale wierze we własne zdolności szybkiego przyswajania wiedzy!
patriks
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) patriks » 13.05.2008 20:34

Poproszę o opinię, czy warto Canona PowerShot S5IS?

Będę wdzięczny za obiektywne opinie.

Pozdrawiam
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 13.05.2008 20:36

Są ciekawsze propozycje na rynku 8)
patriks
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) patriks » 13.05.2008 21:04

Rysiek ale promocja jest.
Dla amatora powyższy aparat wydaje się aż nadto zadowalający... Jestem laikiem w kwestii foto...
Chodzi też o to aby aparat posłużył trochę, bo obecny dałem synowi... zwykła cyfrówka 3,2 mb - jak kupowałem to był wypas dla laików - teraz w telefonie mam lepszy :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 14.05.2008 10:40

W Hyde Parku się dowiedziałem, że dla pierwszokomunisty - aparat... teraz powstaje pytanie jaki...

Dziecko nie zwraca uwagi na MPixy, patrząc na mojego młodego, rzekłbym, że najbardziej zainteresowany jest robieniem zdjęć z bardzo bliska lub na max wysuwając zoom :lool:

Stąd moja propozycja
Nikon Coolpix L5

A teraz weźcie i skrytykujcie ten wybór na rzecz innego aparatu. :twisted:

Zapraszam do dyskusji
"Co dla pierwszokomunisty :?:"
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2008 10:46

Lesiu, raczej bedzie problem z poradzeniem co wybrac.
Jak kupujemy aparat dla siebie to wiemy czego chcemy, jakie mamy zapatrywanie na fotografowanie, czy chcemy robić z automatu czy manualnie etc.
Natomiast jak się słucha dzieci albo osob mało "obcykanych" w sprzęcie foto to można usłyszeć tylko 2 pytania:
- ile to ma pixeli ?
- jaki to ma zoom ?
i w takiej sytuacji mogą Ci opaść ręce, jak te 2 elementy sa PODSTAWA do oceny sprzętu ;-)
I wtedy powstaje pytanie: czy taki aparat będzie "dźezi", "trendy" czy bedzie obciachem ;-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Poratujcie! Co kupić? - strona 19
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone