Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Poratujcie! Co kupić?

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.04.2008 09:57

meeg :lol: - zaraz się okaże, że jedni będą polecać Pentaxa, a drudzy Sony :wink:

Czyli Ty będziesz musiała zdecydować :lol: lub rzucić monetę :wink: :papa:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.04.2008 10:00

Janusz, nie namawiałbym, ale skoro Meeg zależy na live view, A300/350 jest obecnie chyba najrozsądniejszym wyborem :)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 23.04.2008 10:11

Ja tam zawsze wolałem patrzeć przez dziurkę od klucza (czyt. wizjer) ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.04.2008 10:11

Wiem Rysiu, że umiesz poradzić, ja na Twojej poradzie się nie zawiodłem :lol: :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.04.2008 10:14

Leszek Skupin napisał(a):Ja tam zawsze wolałem patrzeć przez dziurkę od klucza (czyt. wizjer) ;)

I właśnie "coś" zielonego przez tą dziurka widać :wink: Lesiu - to TY :?: :lol:

Obrazek
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.04.2008 10:15

Leszek Skupin napisał(a):Ja tam zawsze wolałem patrzeć przez dziurkę od klucza (czyt. wizjer) ;)

To idź pofocić mrówki :lool:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 23.04.2008 10:24

Już fociłem, ale nie mrówki :lool:

"Przez dziurkę od klucza - Rośnie"

Obrazek

Janusz ... nie wiem czy to ja bo to COŚ zielone jest nieostre :lool:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.04.2008 10:58

To się nie liczy, bo na pewno w doniczce masz. LV z odchylanym ekranikiem się przydaje jak trza coś na glebie focić. Wiem to po odciskach na łokciach jak zjadanego przez mrówki szerszenia fociłem :lool:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 23.04.2008 11:16

To rosło na wysokości twarzy na drzewie :lool: nie chciałoby mi się schylać czy nie daj Boże kłaść na glebie :lool:
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 23.04.2008 13:30

meeg napisał(a):No to po raz ostatni męczę Was - co wybierać z tych powyższych, bo straszna ciamajda decyzyjna ze mnie.

Meeg, ja ci radzę pooglądać fotki z tych dwóch puszek - któreś powinny Ci się bardziej spodobać - co może być decydującym argumentem (u mnie przynajmniej tak się stało :wink: ).

Obydwa aparaty są ok, dostępność szkieł AF do obydwu systemów jest porównywalna, więc co byś nie wybrała - będziesz zadowolona.

Pamiętaj, że porządany rezultat "foto" osiąga się głównie dzięki umiejętnościom i optyce - tą pierwszą kwestię możemy na tym etapie pominąć - na czymś trzeba się w końcu uczyć, żeby umiejętności nabyć.

PZDR
Ostatnio edytowano 23.04.2008 13:42 przez Rafał K, łącznie edytowano 1 raz
arekwroc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arekwroc » 23.04.2008 13:41

Kupując pierwszą lustrzankę kierowałem się dwoma czynnikami.....

- wybór szkieł w przyszłości
- ergonomia użytkowania
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 23.04.2008 13:44

rafał krasoń napisał(a):ja ci radzę pooglądać fotki z tych dwóch puszek - któreś powinny Ci się bardziej spodobać - co może być decydującym argumentem (u mnie przynajmniej tak się stało :wink: )

No tak, ale fotki przykładowe są zawsze dopracowane i robione zazwyczaj różnymi obiektywami - czyli popodziwiać można ale chyba trudno wysnuć miarodajne wnioski. :roll:
I dodatkowo jeśli fot z pentaxa jest dość dużo bo to jest już starszy aparat, to z soniaka są tylko przykładowe robione np. na Kubie więc tez trudno o porównanie.
Ale dzięki za radę :P
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 23.04.2008 14:59

Rysio ...... Panowie i Panie nie wysilajcie się. Dobrą fotkę to można nawet DRUCH-em wykonać. Ja swoją "małpką" również zrobię taką samą a jak będę miał dobry nastrój ducha, to nawet lepszą. :D :lol: :wink:
Krytyki nie przyjmuję. :D :wink: :P Jeżeli sie pojawi ...biorę jakieś staroć, zrobie zdjęcie i ......... jesteście w dole (dziurze) psychicznym. :wink:

ps. ja faktycznie nie nadaje sie do żadnej fotografii, fotograf byłby ze mnie tragiczny. Przez czas tej dyskusji objechałbym już cały świat, zrobił milion zdjęć (dobrych) ......... a tu dyskusja trwa i trwa .... i trwa. Za porywczy jestem do takich spraw. Żeby tyle dyskutować na temat jakiegoś głupiego zdjęcia :?: .. Szumy, ostre-nieostre, mdłe, blade i licho wie co jeszcze. Wiadać co jest na zdjęciu ....... jak widać to jest ok. :!: ... Nastepne zdjęcie do oglądania proszę - tak się ogląda.

ps. 2 może ten tekst ostudzi umysły. Na zdjęciu świat nie stoi. Na aparatach foto tym bardziej.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.04.2008 15:26

woka napisał(a):....Krytyki nie przyjmuję. :D :wink: :P Jeżeli sie pojawi ...biorę jakieś staroć, zrobie zdjęcie i ......... jesteście w dole (dziurze) psychicznym. :wink:.....

CZEKAM :lol: :mrgreen: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Poratujcie! Co kupić? - strona 18
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone