Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

poratujcie, co kupić II :@)

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 26.12.2009 18:50

hajduczek napisał(a):szybciutkie pytanie.....jeśli mielibyście wybrać między aparatem OLYMPUS Camedia C-725 a Olympus C-4000 ZOOM to?????

potrzeby typowo a amatorskie-z myslą o Chorwacji :wink:

wystarczy mi odpowiedź ten czy ten bo na parametrach narazie i tak się nie znam :oops:

no i w końcu nie wybrałam nic na allegro,tylko odkupiłam od kolegi siostrzeńca Canona S1 IS.......wiem ....wiem też wiekowy(,ale już tłumaczylam wyżej ,że na razie tak musi być) ......ale troche się nim pobawiłam i spodobał mi się........kosztował mnie niewiele....200 zł......ma wymienioną świeżo matrycę....mam nadzieję ,że na potrzeby Chorwackie będzie ok......
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.01.2010 08:48

Ciekawy artykulik dtyczący sprzętu.
F-uncia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) F-uncia » 04.01.2010 09:43

kiedyś S1 wymieniali na S5 w ramach tej wadliwej matrycy ;) Niemniej jednak ja zrobiłam S1 mnóstwo zdjęć - oczywiście teraz bym do niego nie wróciła, ale nawet w domu wychodziło przyzwoicie, ale szumiał koszmarnie powyżej 200 ISO.
W plenery jak najbardziej się nadaje i na odbitki 10cx15 spokojnie wystarczy.
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 04.01.2010 11:46

F-uncia napisał(a):kiedyś S1 wymieniali na S5 w ramach tej wadliwej matrycy ;) Niemniej jednak ja zrobiłam S1 mnóstwo zdjęć - oczywiście teraz bym do niego nie wróciła, ale nawet w domu wychodziło przyzwoicie, ale szumiał koszmarnie powyżej 200 ISO.
W plenery jak najbardziej się nadaje i na odbitki 10cx15 spokojnie wystarczy.

jestem laikiem w temacie fotografii,więc na te moje amatorskie fotografowanie na razie wystarczy.......
co do wymiany na S5 to niestety było tyle reklamacji,że wznowiono produkcje matryc do S1 i teraz znów wymieniaja tylko matryce....ale i tak plus dla Canona ,bo całkowite koszty wymiany,łącznie z przesyłką w obie strony ponosi serwis :)
F-uncia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) F-uncia » 04.01.2010 12:57

My jeszcze należeliśmy do tych szczęśliwców, którzy dostali S5 ;) Aczkolwiek ta wymiana tak długo trwała, że zdążyli pod koniec zadzwonić i poinformować, że ruszyła produkcja tych przetworników - i czy byśmy nie woleli wymiany matrycy jednak :D Stwierdziliśmy, że już tyyyle czekamy, że tę troche jeszcze poczekamy ;)

Za 200 zł, z nowa matrycą, naprawdę spoko.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 16.01.2010 23:43

My też poszukujemy nowego aparatu (stary się wykąpał w Adriatyku po stronie Włoch :( ) a, że jesteśmy amatorami interesuje nas coś w miarę prostego. Oczywiście prócz robienia zdjęć chcemy nim kręcić krótkie filmy bo na dłuższe planujemy zakup nowej kamerki, ale aparat jest w tej chwili ważniejszy.
Dziś nam zaproponowano kilka aparatów, zastanawiamy się nad
FUJIfilm S 1500
Są w granicach 600-700zł.
Co o nim sądzicie? A może coś innego zaproponujecie z podobnymi funkcjami, w podobnej cenie?
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 20.01.2010 08:24

Krakuscity,
też przymierzam się do tej serii - celuję jednak w ten:

http://www.cyfrowe.pl/aparaty/fujifilm- ... 00hd-.html

Koszt jest pawie ten sam, a większy zoom no i filmy nagdywane w hd.

Chętnie się podłączę w odsłuch opinii, o ile ktoś ma ;@)

Krystof
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 20.01.2010 14:35

Krystof napisał(a):Krakuscity,
też przymierzam się do tej serii - celuję jednak w ten:

http://www.cyfrowe.pl/aparaty/fujifilm- ... 00hd-.html

Koszt jest pawie ten sam, a większy zoom no i filmy nagdywane w hd.

Chętnie się podłączę w odsłuch opinii, o ile ktoś ma ;@)

Krystof

2100 jest gorzej wyposażony niż ten , który zamówiłem czyli FujiS2000hd- dziś wieczorem odbiór za w/w cenę (z innego sklepu ). W 2000 jest między innymi dodatkowo pilot, czytałem na forach o nim opinie i są pozytywne. Ponoć te aparaty maja "duże branie" bo są tanie, dobrze robią zdjęcia, mają dużo funkcji. :D
Ostatnio edytowano 20.01.2010 14:43 przez krakuscity, łącznie edytowano 1 raz
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.01.2010 14:42

Jeśli dobrze pamiętam to Andrzej (Lubelski) ma tego 1500 i był feler bo nie mógł filtrów dokręcać tylko musiał w A. Słodowego się bawić.
Nie wiem jak w tym - czy pod tym kątem Patrzyłeś?
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 20.01.2010 14:50

JacYamaha napisał(a):Jeśli dobrze pamiętam to Andrzej (Lubelski) ma tego 1500 i był feler bo nie mógł filtrów dokręcać tylko musiał w A. Słodowego się bawić.

Tak , w 2000 też tak jest, filtra nie założysz, dodatkowej lampy, osłony.
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 20.01.2010 15:25

JacYamaha napisał(a):Jeśli dobrze pamiętam to Andrzej (Lubelski) ma tego 1500 i był feler bo nie mógł filtrów dokręcać tylko musiał w A. Słodowego się bawić.

Prostuję: Lubelski ma 1000, ja mam 1500. A z filtrami to rzeczywiście minus, ale wydaje mi się, że aparat ma sporo plusów.

krakuscity - witam w klubie FinePixów :lol:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 20.01.2010 20:25

jan_s1 napisał(a):
krakuscity - witam w klubie FinePixów :lol:

Też witam, właśnie rozpracowujemy aparat . :D - dużo tego
(menu po polsku, instrukcja po angielsku) ale damy radę.

http://instrukcja.pl/i/fujifilm_finepix_s2000hd
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 21.01.2010 08:28

2100 jest gorzej wyposażony niż ten , który zamówiłem czyli FujiS2000hd

ooo! nie wiedziałem - a możesz pokrótce przybliżyć temat? K.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 21.01.2010 21:53

Krystof napisał(a):
2100 jest gorzej wyposażony niż ten , który zamówiłem czyli FujiS2000hd

ooo! nie wiedziałem - a możesz pokrótce przybliżyć temat? K.
Jakieś drobne różnice - tak określił sprzedawca, ale nie znam szczegółów. Chyba 2100 jest tańszy od 2000.
Na razie wszystko jest ok, zdjęcia dobre w pomieszczeniu, na zewnątrz jeszcze nie próbowałem, chciałem gdzieś wyjechać na weekend zrobić sesję zdjęciową, ale ma być zimno wiec przekładamy na inny czas. O dane techniczne mnie się nie pytaj bo ja jestem laikiem w tych sprawach. :lol:
Poprzednia strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

poratujcie, co kupić II :@) - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone