Bogusław Marinković napisał(a):Witam serdecznie. Powiem panu, że bardzo dużo moich znajomych z Wrocławia jeżdzi do Chorwacji (2 razy do roku) , w tym także w maju.
Pogoda już od kilku lat jest barzdo stabilna w tym okresie.
Ciężko się spodiewać w tym okresie upałów ale temp. wody bywa około 20 stopni.
Najlepiej w tym okresie wakacje spędzić trochę aktywnie- mam na myśli nurkowanie, windsurfing zwiedzanie oraz wycieczki. Jeżeli Pan ma jakiekolwiek pytania, bardzo chętnie pomogę.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
ches napisał(a):maj ,czerwiec jest super ,niema tylu turystów i pot ci ciągle nie spływa ze skory ,mniej wydasz na napoje i będzie super,wiem bo byłem w maju,czerwcu,listopadzie,marcu
Korala napisał(a):ches napisał(a):maj ,czerwiec jest super ,niema tylu turystów i pot ci ciągle nie spływa ze skory ,mniej wydasz na napoje i będzie super,wiem bo byłem w maju,czerwcu,listopadzie,marcu
W maju 2001 (weekend 1-3) było 30 stopni ciepła, w czerwcu 2001 (Boże Ciało) było 35 stopni ciepła. W maju 2002 było tylko 20 stopni. W czerwcu znów upały. W maju 2003 było 25 stopni ciepła, a w czerwcu powyżej 30. Więc zimno nie będzie, ale jak gorąco nie wiadomo. Tam też się klimat zmienia.
A czy się spocisz to już chyba zależy od czego innego
Dane historyczne o pogodzie są na: http://polish.wunderground.com/global/RH.html
Wybierz miejsce, a potem odpowiednią datę.
zbiniou napisał(a):Warto, warto i jeszcze raz warto.
My jezdzimy na campingi, byl juz Krk, Rab, pod koniec maja 2004 zaplanowalismy Pag. I zawsze koniec maja - poczatek czerwca.
Mozna sie kapac, mozna sobie znalezc kawalek pusciutkiej plazy, ceny sa nizsze, no i nie ma strasznych upalow.
Ale przede wszystkim nie ma tlumow ludzi.
Czasem nawet hetery moga moc zrobic prezent.
Pozdrawiam, Zbyszek z Wroclawia
marceliw napisał(a):A nie wiesz moze jak jest na poczatku maja, pierwsze dwa tygodnie? Z mila checia zapoznam sie z Twoimi doswiadczeniami. Pozdrawiam