Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Poradźcie proszę jaką drogą dojechać do Albanii

Nazwa Albanii wywodzi się ze źródeł greckich i rzymskich, nawiązując do koloru białego. Sami Albańczycy używają nazwy Shqipëria, co oznacza Krainę Orłów. Albania jest niewielkim krajem - jej powierzchnia wynosi to niewiele mniej niż powierzchnia województwa wielkopolskiego.
Kacper1978
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper1978 » 04.08.2016 18:11

piekara114 napisał(a):
Kacper1978 napisał(a):Jak mam.jechac na Tompe???
Pytam.gdyz tam jakieś remonty i objazdy były

Jechałam w połowie lipca na Tompe i remontów nie stwierdziłam, albo były tak małe, że nie było ich widać

Dokładnie były dwa objazdy
Proste i dobrze oznakowane
marcines
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcines » 04.08.2016 20:49

ajdadi napisał(a):
marcines napisał(a):...od roszke,czynne do 19 wieczor, ale jest ono tylko dla obywateli ue i serbów więc Turków tak nie ma ,

Ogólnie na tej trasie bardzo mało widać aut z Turcji... :wink:

Większość Turków ma auta na niemieckich blachach, takie czasy...
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 05.08.2016 16:07

marcines napisał(a):Większość Turków ma auta na niemieckich blachach, takie czasy...

I tym sposobem dochodzimy do "ruletki" w Horgosz\Roszke... :wink:
Kacper1978
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper1978 » 06.08.2016 10:23

Do wszytskich

Jezeli ktos jechał i nie bylo korkow na Horgosz Roszke to musial jechac w tygodniu i to dobrze przed sezonem lub tez w tygodniu i to dlugo po zakonczeniu sezonu

Kolega teraz wracal w tygodniu i tez mial korki

Wiec nie piszcie bzdur ze tam nie ma korkow

O granicy z Kosovem tez prosze zapomniec

Lepiej jechac dluzej przez Bosnie i Czarnogore
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 06.08.2016 11:26

Kacper1978 napisał(a):Do wszytskich
Jezeli ktos jechał i nie bylo korkow na Horgosz Roszke to musial jechac w tygodniu i to dobrze przed sezonem lub tez w tygodniu i to dlugo po zakonczeniu sezonu

Kolego, spokojnie. Sytuacja na granicach (każdej) jest dynamiczna, o 9 może być korek a już o 10 luz. Nie zarzucaj innym, że piszą bzdury, skoro kolega stał w kortak to nie znaczy, że każdy musi stać w korkach.
Przejeżdżałam przez Roszke w środę 19.07 w kierunku kraju. Kilka aut przed nami, z zaglądaniem do bagażnika przez węgierskiego celnika cały przejazd przez granicę (od zatrzymania się przed serbskimi budkami do wjechania do Węgier) zajęło nam dokładnie 13 minut. Do UE wjechaliśmy o 8:12.
Wszystko zależy ile aut się trafi.
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 06.08.2016 15:34

Kacper1978 napisał(a):Jezeli ktos jechał i nie bylo korkow na Horgosz Roszke to musial jechac w tygodniu i to dobrze przed sezonem lub tez w tygodniu i to dlugo po zakonczeniu sezonu

Dlatego napisałem ,że Horgosz\Roszke to ruletka...i m.in. przez Turków...ale tych z UE oraz migrantów
jechałem przez BIH\MNE
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.08.2016 07:20

Kacper1978
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper1978 » 09.08.2016 16:03

piekara114 napisał(a):

Kolego, spokojnie. Sytuacja na granicach (każdej) jest dynamiczna, o 9 może być korek a już o 10 luz. Nie zarzucaj innym, że piszą bzdury, skoro kolega stał w kortak to nie znaczy, że każdy musi stać w korkach.
Przejeżdżałam przez Roszke w środę 19.07 w kierunku kraju. Kilka aut przed nami, z zaglądaniem do bagażnika przez węgierskiego celnika cały przejazd przez granicę (od zatrzymania się przed serbskimi budkami do wjechania do Węgier) zajęło nam dokładnie 13 minut. Do UE wjechaliśmy o 8:12.
Wszystko zależy ile aut się trafi.

Witam
Nie mam zamiaru nawet sie unosic
Ja tylko stwierdziłem fakty

Teraz kolega wracal z Albanii przez Scepan Poljie i stal tylko 30 minut przed z kazda z granic takze uwazam to za bardzo dobry wynik

Aha

Jest tam taka stacja paliw

Zdjecie ponizej
NESKOVIC

najtansze paliwko
Pozdrawiam
Załączniki:
20160808_180818.jpg
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 09.08.2016 16:10

dabecja napisał(a):Powódź w Macedonii

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... na,,2.html

I znów ta biedna Macedonia ma pecha...tragedia
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 09.08.2016 16:11

Kacper1978 napisał(a):Teraz kolega wracal z Albanii przez Scepan Poljie i stal tylko 30 minut przed z kazda z granic takze uwazam to za bardzo dobry wynik

I tu też ruletka...my mieliśmy szczęście i wszystkie granice z marszu
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 09.08.2016 17:30

ajdadi napisał(a):
Kacper1978 napisał(a):Teraz kolega wracal z Albanii przez Scepan Poljie i stal tylko 30 minut przed z kazda z granic takze uwazam to za bardzo dobry wynik

I tu też ruletka...my mieliśmy szczęście i wszystkie granice z marszu

My w drodze do Gr staliśmy 1,5 h na granicy Serb-Mace. Inne granice 10 min, na powrocie wszystkie granice max. 15 min. wręcz z marszu, więc te 30 to nie jakoś super... Przynajmniej wg mnie po pierwszej trasie w tamtym kierunku.
Granice to ruletka :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2016 21:47

Witam
Nie mam zamiaru nawet sie unosic
Ja tylko stwierdziłem fakty

Teraz kolega wracal z Albanii przez Scepan Poljie i stal tylko 30 minut przed z kazda z granic takze uwazam to za bardzo dobry wynik

obstawiam,ze jak przejedziesz tą trasą to już nie będziesz taki zachwycony.Widziałeś jak wygląda tam granica
Kacper1978
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper1978 » 10.08.2016 12:08

Racja
Granica to ruletka
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 10.08.2016 15:19

dabecja napisał(a):obstawiam,ze jak przejedziesz tą trasą to już nie będziesz taki zachwycony.Widziałeś jak wygląda tam granica

Raczej dojazd od strony Brodu... :wink:
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 11.08.2016 07:36

O granicy z Kosovem tez prosze zapomniec

Lepiej jechac dluzej przez Bosnie i Czarnogore

Do...jechaliśmy w niedzielę koło południa(17.07). Przekraczaliśmy granicę w Roszke, ale starym przejściem, ilość aut-3. Na głównym przejściu korek. Wracając (również w niedzielę), skręciliśmy na Backi Vinogradi, ale w tym dniu (31.07) na wszystkich przejściach były korki :-) i tak mieliśmy godzinkę stania ( mniej niż na przejściu głównym).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Albania - Shqipëria

Poradźcie proszę jaką drogą dojechać do Albanii - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone