Tylko kolega chce bez testów, więc trasa przez Czarnogórę teraz odpada...marcines napisał(a):w obecnej chwili najlepszą opcją jest jazda Węgry Serbia Kosovo Albania albo Węgry Serbia Czarnogóra Albania.
Tylko kolega chce bez testów, więc trasa przez Czarnogórę teraz odpada...marcines napisał(a):w obecnej chwili najlepszą opcją jest jazda Węgry Serbia Kosovo Albania albo Węgry Serbia Czarnogóra Albania.
piekara114 napisał(a):Jeden przejedzie bez sprawdzania, a drugiego sprawdzą i co powiesz, że ktoś na forum pisał, że tak i tak jechał i tak powinno być..... Trzeba kierować się oficjalnymi wytycznymi, a jak będzie lepiej to super.waldemar1973 napisał(a):tyle to sam wiem chodzi o rzeczywistość, jak jest naprawdę, czy ktoś może jechał w tym tygodniu, info na stronie gov.pl nie sprawdzają siępiekara114 napisał(a):Jedyna wiarygodna infirmacja to strony gov.pl
Posprawdzaj sobie każdy kraj.
Jeśli uważasz, że informacje na gov są błędne (choć są aktualizowane naprawdę dość szybko) to pozostaje ci pisać do ambasad RP w poszczególnych krajach...
Na fb osoby piszą, że trasa podana przeze mnie jest teraz ok i bez problemu, a co będzie za 3 dni, nikt tego nie wie...
piekara114 napisał(a):Tylko kolega chce bez testów, więc trasa przez Czarnogórę teraz odpada...marcines napisał(a):w obecnej chwili najlepszą opcją jest jazda Węgry Serbia Kosovo Albania albo Węgry Serbia Czarnogóra Albania.
marcines napisał(a):Racja, wydawało mi się że tranzytem można, najlepiej byłoby napisać do ambasady, jak się nie da zostaje trasa przez Kosovo. Tylko trzeba pamiętać, że wyjazad z Serbii na dowód osobisty.
marekkowalak napisał(a):marcines napisał(a):Racja, wydawało mi się że tranzytem można, najlepiej byłoby napisać do ambasady, jak się nie da zostaje trasa przez Kosovo. Tylko trzeba pamiętać, że wyjazad z Serbii na dowód osobisty.
Do Kosova nie da się wjechać na dowód osobisty!!!
Janusz Bajcer napisał(a):Info z lutego.
W kwietniu nieaktualne.
marekkowalak napisał(a):Albania znów otwarta!!
piekara114 napisał(a):ad1. Na pewno w tygodniu. A które to zależy od sytuacji: jeśli na Roszke korek na >1,5h to Tompa się opłaca, jeśli mniejszy to Roszke, dojazd do Tompy trochę zajmuje, a potem trzeba jeszcze dojechać do autostrady... My za Budapesztem sprawdzamy stan granic i decydujemy.... 2 lata temu wracając z Gr na Tompie na wjazd do SRB był korek na kilkadziesiąt minut, może nawet na godzinę, a był to środek nocy i środek tygodnia...
Stobi polecam, wejściówka w 2019 r. to 3 eur.
piekara114 napisał(a):Mogłabym:
Stan przejść granicznych: http://www.police.hu/en
Tu masz kamerki: https://kamere.amss.org.rs/ ALE one pokazują stan między pogranicznikami (przynajmniej na Roszke), więc wydaje się, że nie ma samochodów, a one jeszcze nie dojechały.... Jeśli na kierunku HU do SRB widzisz koniec kolejki czyli gdzieś do końca wysepki z drzewami, to luz ok 30-40 min oczekiwania. Ja wtedy wybieram Roszke, bo na Tompę się nie opłaci odbijać. ALE trzeba pamiętać, że w te 30 min zanim dojedziesz kolejna może się wydłużyć.