Tylko kolega chce bez testów, więc trasa przez Czarnogórę teraz odpada...marcines napisał(a):w obecnej chwili najlepszą opcją jest jazda Węgry Serbia Kosovo Albania albo Węgry Serbia Czarnogóra Albania.
Tylko kolega chce bez testów, więc trasa przez Czarnogórę teraz odpada...marcines napisał(a):w obecnej chwili najlepszą opcją jest jazda Węgry Serbia Kosovo Albania albo Węgry Serbia Czarnogóra Albania.
piekara114 napisał(a):Jeden przejedzie bez sprawdzania, a drugiego sprawdzą i co powiesz, że ktoś na forum pisał, że tak i tak jechał i tak powinno być..... Trzeba kierować się oficjalnymi wytycznymi, a jak będzie lepiej to super.waldemar1973 napisał(a):tyle to sam wiempiekara114 napisał(a):Jedyna wiarygodna infirmacja to strony gov.pl
Posprawdzaj sobie każdy kraj.chodzi o rzeczywistość, jak jest naprawdę, czy ktoś może jechał w tym tygodniu, info na stronie gov.pl nie sprawdzają się
Jeśli uważasz, że informacje na gov są błędne (choć są aktualizowane naprawdę dość szybko) to pozostaje ci pisać do ambasad RP w poszczególnych krajach...
Na fb osoby piszą, że trasa podana przeze mnie jest teraz ok i bez problemu, a co będzie za 3 dni, nikt tego nie wie...
piekara114 napisał(a):Tylko kolega chce bez testów, więc trasa przez Czarnogórę teraz odpada...marcines napisał(a):w obecnej chwili najlepszą opcją jest jazda Węgry Serbia Kosovo Albania albo Węgry Serbia Czarnogóra Albania.
marcines napisał(a):Racja, wydawało mi się że tranzytem można, najlepiej byłoby napisać do ambasady, jak się nie da zostaje trasa przez Kosovo. Tylko trzeba pamiętać, że wyjazad z Serbii na dowód osobisty.
marekkowalak napisał(a):marcines napisał(a):Racja, wydawało mi się że tranzytem można, najlepiej byłoby napisać do ambasady, jak się nie da zostaje trasa przez Kosovo. Tylko trzeba pamiętać, że wyjazad z Serbii na dowód osobisty.
Do Kosova nie da się wjechać na dowód osobisty!!!
Janusz Bajcer napisał(a):Info z lutego.
W kwietniu nieaktualne.
marekkowalak napisał(a):Albania znów otwarta!!
piekara114 napisał(a):ad1. Na pewno w tygodniu. A które to zależy od sytuacji: jeśli na Roszke korek na >1,5h to Tompa się opłaca, jeśli mniejszy to Roszke, dojazd do Tompy trochę zajmuje, a potem trzeba jeszcze dojechać do autostrady... My za Budapesztem sprawdzamy stan granic i decydujemy.... 2 lata temu wracając z Gr na Tompie na wjazd do SRB był korek na kilkadziesiąt minut, może nawet na godzinę, a był to środek nocy i środek tygodnia...
Stobi polecam, wejściówka w 2019 r. to 3 eur.
piekara114 napisał(a):Mogłabym:
Stan przejść granicznych: http://www.police.hu/en
Tu masz kamerki: https://kamere.amss.org.rs/ ALE one pokazują stan między pogranicznikami (przynajmniej na Roszke), więc wydaje się, że nie ma samochodów, a one jeszcze nie dojechały.... Jeśli na kierunku HU do SRB widzisz koniec kolejki czyli gdzieś do końca wysepki z drzewami, to luz ok 30-40 min oczekiwania. Ja wtedy wybieram Roszke, bo na Tompę się nie opłaci odbijać. ALE trzeba pamiętać, że w te 30 min zanim dojedziesz kolejna może się wydłużyć.