marwyk napisał(a):CTRX napisał(a):irex5 napisał(a): Jak jechałem do Albanii to tak samo tylko więcej stacji musiał bym dopisać.
Jaką trasą jechałeś do Albanii? - planuję w przyszłym roku - Saranda - oczywiście na LPG
Jechałem z Krakowa przez Słowację /tu na końcu tankowałem Tupá, 66, 935 84 Tupá, Słowacja/ na Wegry przez Mohacz /Udvar i tankkowałem w Chorwacji /Ul. Križnog puta 151/a, 32221, Nuštar, Chorwacja/, a nastepnie ze wzgledu ze przez BiH sie nie dało przez Serbie /tu jest LPG nawet ponad 3.3 zł wiec jazda na benzynie, choć w kierunku Macedoni zajechałem aż do Skopje i tam zatankowałem /trzeba w Macedonii i Albanii częściej tankować bo albo temperatura albo cisnienie na pompach maja słabo ustawione i wchodzi mało/. LPG w Macedonii po 1.8 zł a w Albanii nawet poniżej 1.3 zł. Z Skopje jechałem na Ochryd i w Albanii na Elbasan /tutaj najtanszy LPG na tej trasie az do Fier/, potem kierunek Gjirokastra / tutaj w okolicy również najtańszy LPG ok. 1.5 zł/. Ksamil, Saranda Lpg od 1.6 zł wiec tragedi tez nie ma.
Zawsze jeździłem przez BIH czyli trasa podobna od Udvar na Samac i dalej Zenica, Sarajewo kierunek Czarnogóra/Niksic/, Podgorica i dalej Albania i cała wzdłuż aż Fier i dalej to samo. BIH Lpg jest tanie nie pamietam ile ale tańsze jak Chorwacji, Czarnogóra podobnie nieznacznie drożej tylko to było ponad rok temu.
Czechy Austria Słowenia Chorwacja do samego dołu Bośnia i Hercegowina Czarnogóra Albania gdzies na kompie mam cala trase zapisaną w wordzie