napisał(a) MRK » 14.08.2017 11:24
dabecja napisał(a):Pomiedzy belgradem a niszem nie ma zbyt wielu mozliwosci noclegowych.Nisz zarezerwujesz nawet w ostatnniej chwili.Natomiast pomysl czy nie zatrzymac sie nad ochrydem dodatkowo.szkoda stracic jak dla mnie okazji.wtedy moglbys roozlozyc inaczej trase.
Kolejny nocleg nie bardzo nam leży. Jedziemy z dwoma dzieciakami, które mają trzy lata. Chcemy względnie szybko i spokojnie dotrzeć do celu.
JurekM73 napisał(a):Ja będąc w tym roku w AL wyjechałem z Łodzi (Poniedziałek) o 7:25, na noclegu w Nisz byliśmy o 22:39 (1287 km ) (1,5 h starty w PL ze względu na korki). Nie jechałem przez CZ, tylko przez Słowację (Zwardoń) i przejście SŁO/HU w Komarno.
Odnośnie miejsca docelowego- dlaczego Vlore ??? - plaże tam nie zachęcają do kąpieli (chyba, że nie pod tym kątem tam jedziecie)
Hm.... 15 godzin z Łodzi... czyli dobrze liczę mniej wiecęj. 1,5 straciłeś na korki. Robi się 13,5h. Trasa Katowice-Łódź niecałe 2h. Czyli wyjdzie mi te 12h.
Czemu Vlore? Nie wiem:). Na razie wstępnie. Nie chcemy na północy, ale też nie bardzo chyba chcemy w Sarandze, czy Ksamil. Szukamy czegoś, co nie będzie za duże, ale też nie za małe, z racji wyjazdu w październiku. Tak, aby nie było sytuacji, że wszystko już będzie pozamykane. Z chęcią wszelkie sugestie przyjmę:).