napisał(a) pavman » 09.06.2017 14:16
Witam,
taki plan
I etap: ruszamy w sobotę 15/07 i wyjeżdżamy w kierunku Albanii. Pierwszy odcinek to Rzeszów – Sarajewo (ok 1050 km), przez Słowację, Miszkolc, Budapeszt, Udvar, Osijek, Samac, Doboj, Zenica, Sarejewo.
II etap: z Sarajewa wyjeżdżamy we wtorek (18/07) rano do Szkodry (ok 300 km). Planowałem trasę przez Scepan Polje, Niksic, Podgorica, Hani i Hotit. Ewentualnie czy realne jest po drodze „zahaczenie” o Medjugorie?
III etap: Szkodra – okolice Dhermi/Himare (nie mamy jeszcze nic konkretnego wybranego – ok 300 km).
Powrót z południa Albanii do Warszawy z noclegiem po drodze – którędy byście sugerowali?
Mam swoje typy, poczytałem forum, wiem, że na granicach bywa różnie, ale chętne poczytam Wasze sugestie. To samo dotyczy się godzin wyjazdów na poszczególne etapy. Jedziemy w dwie rodziny 2+2. Chcemy zobaczyć Sarajewo, potem plażing i łomżing
nad jeziorem Szkoderskim i na albańskich plażach oraz plątanie się po okolicach. Bierzemy namioty (wiem, że ciężko z campingami w Albanii). Docelowo chcemy być w Warszawie w sobotę 05/08.
Z góry dzięki,
Paweł