mmaarcin napisał(a):Wkrótce chcę razem z rodziną pojechać do Chorwacji. Zastanawiam się tylko czy lepiej jest dojechać tam w niedziele rano, czy może w poniedziałek. Z czytanych postów wywnioskowałem, że w niedzielę rano dużo ludzi jest w domu, bo z wiadomych względów mają wolne i dzięki temu łatwiej i szybciej jest znaleźć apartament. Z drugiej strony wiele apartamentów zwalnia się w niedziele wieczorem, bo turyści właśnie wtedy decydują się wracać do domu. [Ale za to w poniedziałek rano wielu Chorwatów jest w pracy, a mnie nie uśmiecha się błąkanie od domu do domu i czekanie do 16 godziny na właścicieli.]Tak więc jestem w rozterce. Czekam na Wasze przemyślenia i rady.
damiangres napisał(a):Tu chyba nie ma reguły. Ja dwa razy wyjeżdżałem w piątek i nigdy nie trafiłem na korek, na całej trasie ze Szczecina do Zadaru.
gp72 napisał(a):damiangres napisał(a):Tu chyba nie ma reguły. Ja dwa razy wyjeżdżałem w piątek i nigdy nie trafiłem na korek, na całej trasie ze Szczecina do Zadaru.
W ostatni piątek przed południem za Monachium do granicy Austriackiej był korek, jakiego jeszcze nie widziałem - jakieś 50 km
damiangres napisał(a):gp72 napisał(a):damiangres napisał(a):Tu chyba nie ma reguły. Ja dwa razy wyjeżdżałem w piątek i nigdy nie trafiłem na korek, na całej trasie ze Szczecina do Zadaru.
W ostatni piątek przed południem za Monachium do granicy Austriackiej był korek, jakiego jeszcze nie widziałem - jakieś 50 km
wlodek napisał(a):damiangres napisał(a):gp72 napisał(a):damiangres napisał(a):Tu chyba nie ma reguły. Ja dwa razy wyjeżdżałem w piątek i nigdy nie trafiłem na korek, na całej trasie ze Szczecina do Zadaru.
Po co pod Monachium się pchać?
Trzeba tak wybrać drogę, żeby ominąć potencjalne miejsca zagrożeń
Już od jakiś piętnastu lat jeżdżę do Cro i jeszcze nie trafiłem na korek, bez względu na to, czy w piątek, czy w środę, czy w inny dzień.
No nie, przepraszam, kiedyś, ze dwa lata temu, w ślimaczym tempie pokonywałem Słowenię.
pozdrawiam
--
Ja natomiast co roku jeżdżę w piątek bo tak tylko można od soboty mieć kwatere i zawsze gdzieś trafię na potężne korki. Ale nie narzekam i rokładam trasę na dwa razy śpię zawsze w Piding to jest 8 km od Salzburga czyli ok 990 km za Świnoujścia a w soboty do Chorwacji zależy gdzie ale najczęściej ok 500 km i najczęściej korki są w Alpach /tunele/
Jeżeli masz lepszą trasę to chętnie skorzystam z rady.
W tym roku 20-07 jadę do Novi Vindolski