Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PORADŹCIE cieple swetry do Chorwacji???

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maja222
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) maja222 » 01.07.2007 19:52

poradźcie mi , za kilka dni jadę do Chorwacji, nie wiem, czy brać np. ciepłe swetry, kurtkę, długie jeansy. Proszę doradźcie zupełnie nie wiem czy brać jedynie rzeczy na upały?
Bożusia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bożusia » 01.07.2007 20:10

maja222 napisał(a):poradźcie mi , za kilka dni jadę do Chorwacji, nie wiem, czy brać np. ciepłe swetry, kurtkę, długie jeansy. Proszę doradźcie zupełnie nie wiem czy brać jedynie rzeczy na upały?

Witaj maja 222 :D
Z własnego doświadczenia radzę wziąć coś typu bluza czy sweter szt. 1. Czasem (b.rzadko) wieczory są wietrzne. Jeansów długich właściwie nie ma potrzeby brać. Lepiej lekkie, bawełniane, przewiewne spodnie szt 1. Nastaw się na upały, czyli strój szorty, bluzki na ramiączka i z kr.rękawkiem. Wieczorami i nocą temperatura zwykle nie spada poniżej 20 st.
Życzę udanego urlopu i wspaniałej pogody.
:lol: :lol:
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 01.07.2007 21:43

Potwierdzam, jedna bluza wystarczy w zupełności. I nie bierz skarpetek!!!
maja222
Podróżnik
poradźcie mi , za kilka dni jadę do Chorwacji, nie wiem, czy

Nieprzeczytany postnapisał(a) maja222 » 02.07.2007 07:55

ok może zadaję głupie pytania ale jestem przyzwyczajona do wietrznych deszczowych urlopów ( tzn. nad polskim morzem) co z kurtką , wiatrówką?
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 02.07.2007 08:29

Byłam w Cro 6 razy. Zawsze biorę coś ciepłego np. wiatrówke. Dwa razy kurtka się przydała: Dramalj - koniec wrzesnia 2003 i Orebic - początek czerwca 2005 r.
Były jednodniowe załamania pogody. Wiało okrutnie. :devil:
W lipcu kurtka może nie będzie potrzeba. Czego Ci życzę

P.s. A najczęściej ciepłe rzeczy były potrzebne już na terenie Polski :oczko_usmiech:
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 02.07.2007 08:33

Nie ma głupich pytań :lol:
Z moich doświadczeń - prawdopodobnie są odosobnione, ale jednak zdarzyło się :D - dwa lata temu w sierpniu, w Chorwacji, umierałam pod namiotem z zimna, bo nie wzięłam śpiwora tylko lekkie prześcieradło (miały być upały hehehe). Od tej pory zawsze wszędzie zabieram śpiwór. I zawsze też mam polar - nie jeżdżę samochodem, wszędzie latam tanimi liniami ale na polarek i śpiwór zawsze znajdę miejsce w plecaku, choćby nie wiem co!!!
A jak jedziecie autem, to już w ogóle nie widzę problemu żeby upchnąć wiatrówkę :D
Ale i tak życzę Wam wszystkim, żeby się nie musiały w ogóle przydać te cieplejsze ciuchy.
Przyjemnych upałów!!!!! :D
axelko
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) axelko » 02.07.2007 09:41

Weź jedną cieplejszą bluzę, to wystarczy. Kurtki nadają się, ale raczej nad Bałtyk. Bluza z kapturem może się przydać na wieczorny spacer. Skarpetki i adidasy (chyba, ze chcesz chodzić po górach!) też nie będą przydatne. Nie bierz Jeansów, bo są nieprzewiewne, lepiej lekkie, materiałowe spodnie.
Do tego klapki, T-shirty, szorty.
Ogólnie letnie ubrania.
I koniecznie coś na głowę- kapelusz, czapkę, cokolwiek , żebyś (odpukać!) nie skończyła z udarem od słońca.
Życzę miłego urlopu :papa: :hut:
Martini2000
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 02.07.2007 15:15

potwierdzam,

i pizamy tez nie ma sensu brac, chyba ze wezmiesz pokoj z klima, jezeli bez klimy to spac sie nie da w ubraniu
Pozdr.
ML
grzesasia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzesasia » 10.07.2007 12:30

Trudno się nie zgodzić forumowiczami , długi rękaw żadko się przydaje ale się przydaje.Ja skorzystałem dopierow drodze powrotnej na stacji benzynowej w Austrii.
jacek77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek77 » 10.07.2007 19:03

maja222 napisał(a):poradźcie mi , za kilka dni jadę do Chorwacji, nie wiem, czy brać np. ciepłe swetry, kurtkę, długie jeansy. Proszę doradźcie zupełnie nie wiem czy brać jedynie rzeczy na upały?

Takie rzeczy przydadzą sie na powrót(patrz pogoda za oknem)
shisa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) shisa » 10.07.2007 20:14

a jak z pogoda w połowie wrzesnia? nigdy w Chorwacji nie byłam...to będzie nasz pierwszy raz. :)
Cel podróży- wyspa Korcula - miasteczko Vela Luke :D
maja222
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) maja222 » 20.07.2007 18:54

rzeczywiscie polar i dlugie spodnie przydaly sie w autokarze bo klima wlaczona na maksa ale chorwacja upal niesamowity REWELKA zaluje ze tak krotko trwal turnus :cry:
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 20.07.2007 20:07

Najlepsze swetry są z owczej wełny.Tylko nie zakładajcie na plażę na gołą skórę.Strasznie drapią. :wink:
euh
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) euh » 20.07.2007 20:25

shisa napisał(a):a jak z pogoda w połowie wrzesnia? nigdy w Chorwacji nie byłam...to będzie nasz pierwszy raz. :)
Cel podróży- wyspa Korcula - miasteczko Vela Luke :D

nie masz się o co martwić.. pogoda na pewno będzie.. byłem kiedyś w połowie września w Crikvenicy i temp. utrzymywała się w granicach 25 stopni.. a przecież to dużo dalej na północ.. przywieziesz piękną opaleniznę 8)
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 28.07.2007 12:16

nie zapomnijcie o stroju Adama i Ewy heheh 8)
Następna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone