Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

poradźcie-apartament w Żuljanie

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hania731
Croentuzjasta
poradźcie-apartament w Żuljanie

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 15.05.2006 21:21

Coś sprawdzonego i godnego polecenia.Niekoniecznie przy głównej plaży,może być nieco w głebi miejscowości.
Liczę na Waszą pomoc.
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 16.05.2006 06:38

Nie jest to propozycja sprawdzona ale miałem do nich jechać w tym roku (nie wypaliło, musiałem z przyczyn osobistych zmienić plany).
Spróbuj, ceny mieli korzystne.
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 16.05.2006 08:28

toudee napisał(a):Nie jest to propozycja sprawdzona ale miałem do nich jechać w tym roku (nie wypaliło, musiałem z przyczyn osobistych zmienić plany).

Toudee.
Aparatmenty wyglądaja zachecająco. Podoba mi się też, że właściciele zadbali o pokazanie każdego apartamentu i wyszczególnienie cen.
Może i moi rodzice skorzystają.

P.s.
Że też ja nigdy nie potrafię znaleźć w necie tak fajnych namiarów :) Dzięki
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 16.05.2006 12:50

Ally napisała:
Aparatmenty wyglądaja zachecająco. Podoba mi się też, że właściciele zadbali o pokazanie każdego apartamentu i wyszczególnienie cen.
Może i moi rodzice skorzystają.

Jeśli skorzystają czekam na info jak było - niewątpliwie pojadę do Žuljany ale to bliżej nieokreślona przyszłość.
Ze zdjęć wynika, że prawdopodobnie oferta będzie zgodna z rzeczywistością.
Zresztą podczas moich wojaży do CRO jeszcze nie zdarzyło mi się aby wystąpiły rozbieżności pomiędzy ofertą a "real-em".
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 16.05.2006 15:18

Udało mi się też trafić na tą ofertę(bardzo mnie zainteresowała) ,ale też nie mogę aktualnie jej sprawdzić.Bardzo jestem ciekawy opini kogoś kto tam si wybierze.Proszę o informacje.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 17.05.2006 07:26

Jeśli się zdecydują (narazie myślą czy jechac do Austrii czy do HR) to napewno dam znać. :D
BożenaS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BożenaS » 17.05.2006 19:41

toudee napisał(a):Nie jest to propozycja sprawdzona ale miałem do nich jechać w tym roku (nie wypaliło, musiałem z przyczyn osobistych zmienić plany).

Sprawdzone, sprawdzone

Byłam tam w 2004 roku w apartamencie 7. Przemiły młody gospodarz Antonio.
Za trzy osoby w lipcu płaciliśmy 30 euro. Można się targować.
Dom stoi na skraju Zuliany więc jest cisza i spokój. Do sklepiku kilka kroków.
Polecam 8) 8)

Pozdrav
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 19.05.2006 08:13

Bożena.
Czy zdjęcia prezentowane na stronie odpowiadają rzeczywistości. Jak daleko ( w przybliżeniu) jest do plaży?Który apartament polecasz?
BożenaS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BożenaS » 19.05.2006 17:58

ally napisał(a):Bożena.
Czy zdjęcia prezentowane na stronie odpowiadają rzeczywistości. Jak daleko ( w przybliżeniu) jest do plaży?Który apartament polecasz?

Znam pokoje na drugim piętrze (trzy osobowe). Mój był z widokiem na zatokę. (na każdym piętrze dwa apart. są z widokiem na morze, a dwa z widokiem na ogródek lub góry).Pokój był niezbyt duży, ale wystarczający dla 3 osób. Mała kuchenka(to chyba jedyny minus), ale miałam powód by w niej za długo nie przebywać. Taras niezbyt duży, ale mieściliśmy się na nim nawet w 6 osób. :)

Fotka domu robiona z portu po drugiej stronie zatoki

Do morza w lini prostej jest bardzo blisko, ale my chodziliśmy na dzikie plaże, które zaczynają się już zaraz za domem. Jest cała masa pięknych zatoczek. 8)

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, to chętnie odpowiem.

pozdrawiam
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 20.05.2006 12:39

Rozumiem, że te piękne zatoczki to patrząc na zdjęcie z podanego przez Ciebie linku w lewo - w stronę Trstenika???

A czy ze zdjęć, które właściciele zamieścili na stronie rozpoznasz swój apartemnet? Moi rodzice również są zaiteresowani trójką.
( najciekawsze są w kolejności:7,8 potem 9,10)
Maciej Winiecki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej Winiecki » 20.05.2006 13:26

A ja polecam apartamenty z drugiej strony zatoki Żuljana, nie ma jednak widoku na morze, lecz na winnice i wzgórza oraz dwie wielkie palmy (my byliśmy na ostatnim piętrze, w 8 osób, wspólny balkon). Bardzo mili gospodarze, zresztą tacy są chyba wszędzie w HR, około 100 m do plaży przy marinie, trochę dalej do plaży Vucine. Bardzo miło spędziliśmy tam w zeszłym roku część urlopu. Polecam. zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link albo zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link Pozdrówcie Drażana, właściciela, nie zapomnę fantastycznej hobotnicy ispod peke specjalnie dla nas przyrządzonej przez jego mamę.
BożenaS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BożenaS » 20.05.2006 22:21

ally napisał(a):Rozumiem, że te piękne zatoczki to patrząc na zdjęcie z podanego przez Ciebie linku w lewo - w stronę Trstenika???

A czy ze zdjęć, które właściciele zamieścili na stronie rozpoznasz swój apartemnet? Moi rodzice również są zaiteresowani trójką.
( najciekawsze są w kolejności:7,8 potem 9,10)

Zatoczki nad które my chodziliśmy faktycznie są w kierunku Trstenika.

Mieszkałam w apart. 7 lub 8 (nie wiem jak są numerowane). Zdjęcie zamieszczone na stronie było robione w "naszym pokoju". Nie upieram się, że to jedyne dobre miejsce na wypoczynek, ale to poprostu znam.

pozdrawiam :lol:
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 01.06.2006 10:51

Niestety aparatmenty sa zarezerwowane :(

Może ktoś ma jakieś inne sprawdzone procz tych podanych w tym temacie??
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 01.06.2006 11:11

Jeśli sutuacja okaże się "podbramkową" (nikt nie puści tzw. "farby" :wink: o sparwdzonych apartamentach, może spróbuj tu:
Piszą, że zajmują się również rezerwacją.
Ew. można spróbować w informacji turystycznej w Orebiču
może będą mieli jakieś namiary na apartamenty w Žuljanie.
Tu masz namiary na bazę nurkową w Žuljanie
mają swoje apartamenty może coś wynajmą, ew. pewnie pomogą w znalezieniu jakiegoś lokum - nurki to uczynny "narodek" - ja jestem tego najlepszym przykładem :wink: :D :D :D
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 01.06.2006 20:37

:( niestety nie radzę sobie z niemieckim ...
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje