Witam - pasuje się przywitać pisząc pierwszy post
9 czerwca planujemy wyjazd 10dniowy do Chorwacji i to nie byle jaki dla nas wyjazd, bo pierwszy i w ciemno
Troszkę relacji czytam aby ułatwić sobie wybór miejscowości to zamiast mi rozjaśniać to coraz większy mętlik robi w głowie.
Pierwsza kwestia to miejscowość nasza ma być naszą bazą wypadową również do zwiedzenia m.in. Splitu i Omisu, Dubrovnika, BiH - Mostaru, Medju oraz wodospadów tutaj pierwsze pytanko - Czy na pewno w dalszym ciągu można przekraczać granicę Bośniacką na dowód osobisty?
Druga kwestia to ukształtowanie samej miejscowości i różnorodność plaż jak i atrakcji wodnych, z racji na to, iż przedział wiekowy jest od 24 do 53 lat to różne są i wymagania:
-jedzie z nami osoba kontuzjowana w nogę, a mianowicie z założonymi śrubami(więc codzienne wspinacz z i na plażę jak w Breli odpadają)
-jedna osoba jest kompletnie nie pływająca, więc wskazane by było łagodnie opadające dno,
-a ja wraz z dziewczyną podczas wypoczynku na plaży jesteśmy zainteresowani różnego rodzaju atrakcjami wodnym (ponton, skuter, parasailing czy skałki do poskakania)
-raczej wolimy spokój
W pierwszej chwili, gdy po podjęciu decyzji że jedziemy na Chorwację trafiłem na to forum po przeczytaniu natrafiłem na relację Ines i wtedy decydowałem, że uderzymy do Tucepi, ale zacząłem czytać dalej i teraz już sam nie wiem gdzie
Jako miejscowości wytypowałem Tucepi/Podgora na Riwierze Makarskiej lub Primosten/Rogoźnica i tutaj moja wielka prośba do Cromaniaków co tam byli, aby polecili która z tych miejscowości będzie dla nas najlepsza oraz gdzie jest po prostu cieakwiej(choć wiem że opinie będą różne to zawsze na czymś się można wesprzeć przy podjęciu ostatecznej decyzji) i jeśli ktoś do tego miałby sprawdzony apartament dla 4 (2 sypialnie) to również byłbym bardzo wdzięczny za namiary, gdzie choćby szukać po przybyciu
Pozdrawiam