Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pontonowy raj(d) wyspowy. Hvar.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mysza73
Weteran
Re: Pontonowy raj(d) wyspowy

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 15.07.2015 13:18

Suuuuper to wszystko wygląda od strony morza :P ,
ale ja bym się chyba skitrała ze strachu tak daleko od brzegu w takiej maleńkiej łódeczce :oops: ,
nie pomogłaby nawet kamizelka i skrzydełka na wszystkich kończynach :wink: .
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 15.07.2015 13:23

mysza73 napisał(a):Suuuuper to wszystko wygląda od strony morza :P ,
ale ja bym się chyba skitrała ze strachu tak daleko od brzegu w takiej maleńkiej łódeczce :oops: ,

Ja w tym roku miałam stracha tylko na jednej pontonowej wycieczce... ale nie będę wyprzedzała relacji :mrgreen: Na ten odcinek dostaniesz specjalne zaproszenie ;)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 15.07.2015 13:26

Roxi napisał(a):
mysza73 napisał(a):Suuuuper to wszystko wygląda od strony morza :P ,

Ja w tym roku miałam stracha tylko na jednej pontonowej wycieczce... ale nie będę wyprzedzała relacji :mrgreen: Na ten odcinek dostaniesz specjalne zaproszenie ;)

Dzięki :roll: :wink:
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 15.07.2015 13:56

Cudna pontonowa Chorwacja :hearts: A te zakamarki jakie ciekawe! Chłopy z naszej paczki na pewno by się tam wybrali ;) W sumie, to i ja chętnie bym się tam wkręciła :D W tym roku napadła ich myśl pontonowa ;) A więc może w mojej tegorocznej relacji będzie trochę Lefkady od strony morza :mrgreen: Szkoda, że chcą kupić bez silnika :( Ale co tam - liczy się pomysł :oczko_usmiech:
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 15.07.2015 14:08

Czytam, oglądam i z niecierpliwością czekam na zdjęcia z pontonu oraz z wody. ;)
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 15.07.2015 16:11

Ufff, z pewnością bedzie się działo :D
Roxi, z niecierpliwością czekałem na Twoja kolejną - BARDZO WCIĄGAJĄCĄ - relację
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.07.2015 16:13

Fajna ta parcela, aczkolwiek chyba dla abstynentów ( liche to ogrodzenie. :? )
:wink:
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 15.07.2015 16:38

To było moje największe marzenie w czasie pobytu w Jagodnej: zobaczyć skały od strony morza 8)
Dziękuję za tą wycieczkę :D
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 15.07.2015 20:31

Eunike1984 napisał(a):Cudna pontonowa Chorwacja :hearts: A te zakamarki jakie ciekawe! Chłopy z naszej paczki na pewno by się tam wybrali ;) W sumie, to i ja chętnie bym się tam wkręciła :D W tym roku napadła ich myśl pontonowa ;) A więc może w mojej tegorocznej relacji będzie trochę Lefkady od strony morza :mrgreen: Szkoda, że chcą kupić bez silnika :( Ale co tam - liczy się pomysł :oczko_usmiech:

Pontonowa Chorwacja to naprawdę super sprawa :) Jeżeli, tak jak na Hvarze, jest stacja benzynowa dostępna z wody to można praktycznie zrezygnować z samochodu.
Widzę, że Tobie też szykuje się kilka wycieczek na gumiaku. Co z tego, że bez silnika? Od czegoś trzeba zacząć :)

razpol napisał(a):Czytam, oglądam i z niecierpliwością czekam na zdjęcia z pontonu oraz z wody. ;)

W takim razie zapraszam na ciąg dalszy :)

Dromader napisał(a):Roxi, z niecierpliwością czekałem na Twoja kolejną - BARDZO WCIĄGAJĄCĄ - relację

Bardzo mi miło, że relacja się podobała :)

anakin napisał(a):Fajna ta parcela, aczkolwiek chyba dla abstynentów ( liche to ogrodzenie. :? )

Abstynentów tam nie było, więc ciężko mi powiedzieć :mrgreen:
A winko na Lili było zacneeee...

AniaJ. napisał(a):To było moje największe marzenie w czasie pobytu w Jagodnej: zobaczyć skały od strony morza 8)
Dziękuję za tą wycieczkę :D

Proszę bardzo :)
W późniejszych odcinkach będą pokazane jeszcze te okolice, ale ze znacznie większej odległości, więc też serdecznie zapraszam :)
Sara76
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara76 » 15.07.2015 22:09

Halo! Jest tu ktoś? Bo myślałam, że ten ciąg dalszy to dzisiaj się pojawi... w nawiązaniu do Waszej miejscówki - widok pierwsza klasa :)
Jadaccy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jadaccy » 15.07.2015 23:40

Za czym się dopchałam do sceny to zmieniłam zdanie co mam Ci napisać. Najpierw miało być tak: Hvar, Jagodna, Lili i do tego Siwy ! Musze tu być :!:
Ale teraz po tych fotach mam ochotę Ci napisać i po co tak zachwalasz :? Za rok w czerwcu przyjedziesz i miejsca będziesz szukać pod apartmanem! I całe szczęście, że do recepcji blisko :oczko_usmiech:
Kryniu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kryniu » 16.07.2015 09:12

Mam nadzieje że te chmury to były przejściowe. Pontonowa wyprawa super
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 16.07.2015 10:58

Sara76 napisał(a):Halo! Jest tu ktoś? Bo myślałam, że ten ciąg dalszy to dzisiaj się pojawi... w nawiązaniu do Waszej miejscówki - widok pierwsza klasa :)

Jest jest :)
Odcinek pojawi się pewnie lada moment, jeszcze tylko zdjęcia :)

Jadaccy napisał(a):Za czym się dopchałam do sceny to zmieniłam zdanie co mam Ci napisać. Najpierw miało być tak: Hvar, Jagodna, Lili i do tego Siwy ! Musze tu być :!:

No proszę jaki świat mały :) Nurkowałeś u Siwego?

Jadaccy napisał(a):Ale teraz po tych fotach mam ochotę Ci napisać i po co tak zachwalasz :? Za rok w czerwcu przyjedziesz i miejsca będziesz szukać pod apartmanem! I całe szczęście, że do recepcji blisko :oczko_usmiech:

Wiesz co? Chyba masz rację 8O
Całe szczęście, że my pewnie i tak w czerwcu pojedziemy, więc ruch na campie będzie mniejszy :)

Kryniu napisał(a):Mam nadzieje że te chmury to były przejściowe. Pontonowa wyprawa super

To było jedyne pół dnia brzydkiej pogody. Chociaż, czy to była brzydka pogoda? Trochę mniej słoneczka i tyle. Pod koniec tygodnia będziemy tęsknić za chwilą wytchnienia od tego skwaru :)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 16.07.2015 11:38

Dzień 2: Niewyjściowo do Hvaru cd

Zwiedzanie samego Hvaru, czytaj wejście na twierdzę, zostawiliśmy sobie na inny dzień. Dziś korzystając z pobytu w mieście, gdzie jest większy sklep zrobiliśmy po prostu zakupy ;)

Obrazek

Rzut oka na agawy i idziemy do Studenaca.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hvar zawsze mi się bardzo podobał, ale po ciszy i bezludziu Jagodnej trudno mi się przyzwyczaić do takiej ilości ludzi. Chociaż i tak jest luźno, w końcu to jeszcze niepełny sezon.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po szybkiej wizycie w Hvarze nasz powrót na Lili zaczynamy od zatankowania Uninurka. Super sprawa, bo stacja benzynowa jest przy wodzie i można sobie przy niej zacumować, zatankować, zapłacić i ciszyć kolejnymi kilometrami wodnych wycieczek.
Rok temu będąc Peljescu i stacjonując na campie Divna, po paliwko musieliśmy jeździć aż do Orebica, czyli kilkadziesiąt kilometrów. Dlatego tak bardzo docenialiśmy wodą stację benzynową w Hvarze :)

Stacja jest w tych okolicach:

Obrazek

Któregoś dnia robiłam zdjęcia z bliska, więc pewnie pokażą się w późniejszych odcinakch.

Płyniemy.

Obrazek

Pokazały się nawet spore fale, ale zawsze, podkreślam zawsze, w drugiej części dnia Jadran falował od strony Hvaru do Jagodnej. Dlatego też powrót, pomimo sporego falowania, odbywał się w komfortowych warunkach ;)

Obrazek

Obrazek

Próba wiosełek :lol:

Obrazek

Po pierwszej wycieczce należała nam się nagroda :)

Obrazek

Resztę tak fajnego dnia spędziliśmy na naszej plaży. Naprawdę jest bardzo ładna... tfu... co ja piszę, plaża jest bez sensu. Mała, zatłoczona, jakieś skały dookoła, nie wspominając już o stromym zejściu i tych kamykach na plaży. Jak wszyscy z plaży wejdą do wody, to nie ma się jak obrócić i do tego ta linia oddzielająca kąpielisko od reszty Jadranu- bez sensu, ktoś mi będzie pływackie horyzonty zamykał? Skandal i tyle.
Zresztą zobaczcie sami :roll:
;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nasz domek mieliśmy pod ciągłą kontrolą :D

Obrazek

Księżyc w pełni nie dawał zasnąć i ilość wypitego Lilowego wina nie miała z tym nic wspólnego :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zaparkowany Uninurek czeka na następną wyprawę, która szykuje się na jutro.
Będzie Wyspa Šćedro.

Obrazek

A tak wyglądała nasza dzisiejsza, skromna w porównaniu z następnymi wycieczka :)

Obrazek
Ostatnio edytowano 31.07.2015 16:54 przez Roxi, łącznie edytowano 3 razy
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 16.07.2015 12:00

Roxi napisał(a):Próba wiosełek :lol:

Obrazek

A jednak... 8) ...wiesz stacja paliw....stacją...a przezornego...itd.. :mrgreen:

Roxi napisał(a):Zresztą zobaczcie sami :roll:
;)

Obrazek

Jak dla mnie za dużo cienia... :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Pontonowy raj(d) wyspowy. Hvar. - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies