Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pontonowy raj(d) wyspowy. Hvar.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
su-petar
Cromaniak
Re: Pontonowy raj(d) wyspowy

Nieprzeczytany postnapisał(a) su-petar » 14.07.2015 19:57

Witam serdecznie i nie ukrywam, zazdroszczę urlopu z "gumiakiem".
Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy relacji. Pozdrawiam :D
Sara76
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara76 » 14.07.2015 22:45

Witaj Roxi! Dobrze, że mnie naprowadziłaś na swoją świeżutką relację w wątku Maslinki, bo żyłabym w nieświadomości, a tu wspomnienia już się piszą...
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 14.07.2015 22:49

Roxi napisał(a):
Za to można było z samego rana, popijając kawkę cieszyć oczy Jadranem :hearts:

Obrazek

I jak tu ponownie nie być pijanym ze szczęścia...... :?: :!: 8)
Powaletuję tu trochę, i się trochę podchmielę.... a wysiądę dopiero pod Waszym blokiem :D :wink:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 15.07.2015 08:51

Lisior napisał(a):Wiem, co muszę zrobić: przeczytać Twoją relację i jednocześnie wiem, czego nie mogę uczynić pod żadnym pozorem- NIE MOGĘ pokazać tej relacji mężowi. Jak on zobaczy Wasze pływadło to żadna świnka skarbonka nam już nie pomoże, nasz wrześniowy pobyt w Cro skròci się z 11 dni do 3, ale z pływającym must have w roli głòwnej :coool: :coool: :papa:

:mrgreen:
Będę kusić... pokaż :mrgreen: I w przyszłym roku jedźcie z pływadłem ;)

Basiulinek napisał(a):Roxi! Super,że już piszesz! Tak prawie na gorąco! ;)
Jak zawsze będę się delektować...... :smo:

Hej :)
Wolę pisać od razu po przyjeździe, kiedy wszystko jest jeszcze świeże :)

szczaw napisał(a):Roxi , wreszcie dorwałem się do kompa i widzę twoją relację , mam nadzieję że dojechałaś do cro zdrowa , licze na foty które zawsze wrzucasz , dawaj dawaj , nie odpoczywaj , jeszcze 29 dni zostało i ja odpalę swoje bf 20 na prawdziwej wodzie :smo:

Ale Ci zazdroszczę :twisted:
My w sobotę jedziemy nad jakąś słodką wodę przepłukać silnik i gumiaka... też będzie fajnie ;)

su-petar napisał(a):Witaj Roxi! Dobrze, że mnie naprowadziłaś na swoją świeżutką relację w wątku Maslinki, bo żyłabym w nieświadomości, a tu wspomnienia już się piszą...

Piszą się, piszą :)
Fajnie, że jesteś.

CROberto napisał(a):I jak tu ponownie nie być pijanym ze szczęścia...... :?: :!: 8)
Powaletuję tu trochę, i się trochę podchmielę.... a wysiądę dopiero pod Waszym blokiem :D :wink:

W tym roku kilwater był wyjątkowo często pojony winem, ale był też szczęśliwy... może właśnie dlatego? ;)
Zapraszam, z takimi pasażerami zawsze miło popływać ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.07.2015 10:02

Sara76 napisał(a):Witaj Roxi! Dobrze, że mnie naprowadziłaś na swoją świeżutką relację w wątku Maslinki, bo żyłabym w nieświadomości, a tu wspomnienia już się piszą...

...W ten sam sposób TU trafiłem :D
Będę Was podglądał jak rok temu.
Pozdrawiam i czekam na dalszy ciąg :papa:
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 15.07.2015 11:46

Hej Roxi, jak bym miała taką miejscówkę, to.........., to bym do domu wracać nie chciała :oczko_usmiech:
Byłam w Jagodnej tylko przejazdem, ale widoki potwierdzam...cudne, plażyczka nieduża ale jakże urokliwa :lol:
pozdrawiam
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 15.07.2015 12:37

Miejscóweczka na campie- klasa VIP :hearts:
Nasza ulubiona.
Choć mamy jeszcze jedną, którą uwielbiamy :wink: - bliżej tej mniejszej plaży - praktycznie blisko zejścia.

A z tym winkiem - fakt, że smaczne :wink:

Ahhh... No to teraz będę odświeżać wspomnienia :oczko_usmiech:

Pozdrawiam Cię

Martyna
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 15.07.2015 12:45

tomekkulach napisał(a):...W ten sam sposób TU trafiłem :D
Będę Was podglądał jak rok temu.
Pozdrawiam i czekam na dalszy ciąg :papa:

Super :)
Cieszę się, że znalazłeś moją relacyjkę :)

renatalato napisał(a):Hej Roxi, jak bym miała taką miejscówkę, to.........., to bym do domu wracać nie chciała :oczko_usmiech:
Byłam w Jagodnej tylko przejazdem, ale widoki potwierdzam...cudne, plażyczka nieduża ale jakże urokliwa :lol:

No właśnie dlatego wracać nie chciałam :) Do tego poznaliśmy tam tak fajnych ludzi, że powrót naprawdę odbywał się ze łzami w oczach :roll:

minimartini napisał(a):Choć mamy jeszcze jedną, którą uwielbiamy :wink: - bliżej tej mniejszej plaży - praktycznie blisko zejścia.
A z tym winkiem - fakt, że smaczne :wink:
Ahhh... No to teraz będę odświeżać wspomnienia :oczko_usmiech:

Miejsce przy mniejszej plaży też było wolne i wybieraliśmy właśnie między jednym, a drugim :) W przyszłym roku zrobimy zamianę :)
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 15.07.2015 12:47

Roxi napisał(a):Miejsce przy mniejszej plaży też było wolne i wybieraliśmy właśnie między jednym, a drugim :) W przyszłym roku zrobimy zamianę :)

ubolewam, że my już tylko cztery ściany i zadaszenie :twisted:
chcę na LILI pod namiot!!! :wink:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 15.07.2015 12:53

Dzień 2: Niewyjściowo do Hvaru

Budzimy się rano, a w namiocie jakoś tak mniej duszno, bez słońca grzejącego w dach... wyglądam na zewnątrz, a tam chmury :roll:
Jak to chmury?
Ano właśnie tak. Niby ciepło, ale pogoda nie zachęca do motorowodnej wycieczki. Trochę nas to zasmuciło, ale przecież trzeba w końcu Uninurka trochę przegazować ;)
Jeszcze tylko tego dnia robiliśmy zdjęcia z tą czarną kropą, później wyczyściliśmy aparat ;)

Obrazek

Obrazek

Wcinamy śniadanie, jak co rano oglądając większe jednostki pływające, które kursowały w okolicach Jagodnej. Większość z nich miała odrzutowe kilwatery :lol:

Obrazek

Cykamy też zdjęcie naszemu towarzyszowi porannej kawki :)
Ptaszek niby fajny, ale jak usiądzie to skoro świt przy namiocie i zacznie robić to swoje gruuuu gruuu gru gru na całe gardło, to człowiek by chciał to udusić i ewentualnie zgrilować :twisted:

Obrazek

Pogoda nie tylko nas zniechęciła to wodnej zabawy. Plaża była praktycznie pusta. W to nam graj. Spokojnie zwieźliśmy i zamontowaliśmy silnik. Ciężki jest jak... no bardzo ciężki, ale jakoś udało się go zamontować.

Obrazek

Obrazek

Na początek podpłynęliśmy do naszej ala przystani, czyli w okolice drugiego zejścia do wody. Trzeba było do gumiaka wrzucić trochę gratów i chcieliśmy zobaczyć jak będzie wyglądać cumowanie w tamtym miejscu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ekipa z Centrum nurkowego fajnie przygotowała miejscówkę. Dzięki gumom pontony nie obijały się o skały. Niby parkowaliśmy tam zawsze tylko na momencik, żebym mogła wyjść na brzeg, a później Arturo odstawiał ponton na wodę, ale zawsze mogło się coś przetrzeć. A tak to luzik :)

Obrazek

Obrazek

Pakowanie ostatnich gratów i w drogę.

Obrazek

Obraliśmy kierunek na Hvar.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szaro- bury Jadran, ale gdzieś tam widać kawałki niebieskiego nieba ;)

Obrazek

Mijamy Sv. Niedjelje.
Kilka dni później nurkowaliśmy w tych okolicach i nie mogliśmy wyjść z podziwu jak ten port wygląda pod wodą ;) Oczywiście zostanie to upublicznione na forum na wielu zdjęciach ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

El Kapitano... :lol:

Obrazek

... poprowadził naszą jednostkę przez tunel :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tego dnia po raz pierwszy i ostatni płynęliśmy bardzo blisko brzegu. Chcieliśmy zobaczyć jak wyglądają te pionowe skały z bliska i co kryje się w ich zakamarkach.
Przez kolejne dni podziwialiśmy Hvar z większej odległości ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po drodze mijamy sporo ładnych zatoczek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pewnie za dużo zdjęć z kamulcami? ;)
Ale co tam, jeszcze trochę nie zaszkodzi.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mijamy cypel i już w oddali widać zarys Wysp Piekielnych, a co najlepsze... pogoda coraz ładniejsza :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jedna z wysepek przed nami. Jeden dzień oczywiście poświęcimy na specjalną wycieczkę po Wyspach Piekielnych, dziś tylko pobieżnie oglądamy te, które mijamy po drodze.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I tak minuta po minucie, chwila po chwili i jesteśmy praktycznie w Hvarze!
Jak to?! A ja taka nieprzygotowana? Przecież nie mogę w dresach w Hvarze paradować!
Ale w sumie... czemu nie? :lol:
I tak to właśnie niewyjściowo ubrani wpłynęliśmy do mariny w Hvarze :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przez chwilę szukaliśmy miejsca do zacumowania, ale w końcu się udało.

Obrazek

Obrazek

Idziemy w miasto... właściwie tylko do Studenaca po Plejskavice i Karlovacko na wieczornego grila :D
Ostatnio edytowano 31.07.2015 16:54 przez Roxi, łącznie edytowano 2 razy
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 15.07.2015 13:00

[quote="Roxi"

... poprowadził naszą jednostkę przez tunel :)...[/quote]

Też tam pływaliśmy...

ale...

kajakiem. :)

pzdr :wink:
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 15.07.2015 13:00

Roxi, dres nie dres - ważne, że wyjściowy :lol:
Oj czekam, czekam, na to o czym wspominałaś też o loverosy i na Pakleni Otoci... :)
loverosa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) loverosa » 15.07.2015 13:04

Ale super odcinek,Sv.Nedjela od strony morza wygląda zdecydowanie groźniej 8O
Takim pontonem to musi być frajda :D Pozdrowienia dla dzielnego kapitana :papa:
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 15.07.2015 13:05

Mnie nurtuje jedno pytanie.... :roll: ...jak braknie paliwa w pontonie....to kapitan też wiosłuje.. :?: :mrgreen:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 15.07.2015 13:10

longtom napisał(a):Też tam pływaliśmy...

ale...

kajakiem. :)

pzdr :wink:

Na zakręcie trudno było wykręcić, ale na szczęście się udało :)

minimartini napisał(a):Roxi, dres nie dres - ważne, że wyjściowy :lol:
Oj czekam, czekam, na to o czym wspominałaś też o loverosy i na Pakleni Otoci... :)

Dres fajny jest :D
Na nurkowanie w tych okolicach trzeba będzie chwilę poczekać, wcześniej będą podwodne jaskinie... na Pakleni Otoci zresztą też :)

loverosa napisał(a):Takim pontonem to musi być frajda :D Pozdrowienia dla dzielnego kapitana

Dzięki :) Przekażę :)

GOLDEN napisał(a):Mnie nurtuje jedno pytanie.... :roll: ...jak braknie paliwa w pontonie....to kapitan też wiosłuje.. :?: :mrgreen:

Opcji wiosłowania nie ma w pakiecie wycieczki... paliwa musi wystarczyć! :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Pontonowy raj(d) wyspowy. Hvar. - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies