Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pontonem po adriatyku prosze o pomoc

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jola1212
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jola1212 » 11.07.2008 18:04

Napiszcie prosze panowie czy mozna gdzies zrobic kurs w okolicy PRIZNA Jak dlugo on trwa i czy poplywam jeszcze tym gumniakiem :) No i oczywiscie ile to mniej wiecej kosztuje
Mirko i Morski Pasie dziekuje za pomoc! :la:
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 12.07.2008 08:31

Nie musisz robić kursu, egzamin możesz zdać eksternistycznie. Egzaminy organizują Kapitanaty portów (najbliższe masz w Zadarze i w Senj możesz tam zadzwonić i zapytać o terminy). Można zdawać po angielsku, czy po niemiecku tego nie wiem, ale pewnie też. Koszt ok. 100 Euro.
Wszystko co musisz wiedzieć na egzaminie, w wersji skondensowanej znajdziesz w książce Piotra Lewandowskiego "Voditelj Brodice podręcznik żeglowania po Adriatyku"
jola1212
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jola1212 » 12.07.2008 11:33

Dziekuje zadzwonie zaraz w poniedzialek .Co pytaja na takim egzaminie?;Kiedys jak mialam chyba 16-17 lat bylam na obozie zeglarskim chyba 10 dni w Turawie kolo Opola i zrobilam patent ktory gdzies sie zapodzial i nie powiem troche nauki to bylo i po tylu latach jak przeczytalam te pare stron (z owego podrecznika) TO STWIERDZAM JESTEM ZIELONA :?
Jeszcze po Angielsku to chyba moge zapomniec . Niemiecki znam bardzo dobrze lecz tam wystepuja chyba jakies fachowe pojecia z ktorymi nigdy nie mialam doczynienia jestem zalamana i wsciekla sama na siebie po co kupowalam ten ponton. A z drugiej strony kocham Chorwacje , Adriatyk i nie moge sie poddawac.
Morski Pasie prosze doradz od czego mam zaczac ta nauke ? Jezeli mam robic ten patent to chce miec tezjakas wiedze. Czy znasz kogos kto robil taki egzamin i jak on wyglada
pozdrawiam
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 12.07.2008 12:01

jola1212 napisał(a):Kiedys jak mialam chyba 16-17 lat bylam na obozie zeglarskim chyba 10 dni w Turawie kolo Opola i zrobilam patent ktory gdzies sie zapodzial

Szkoda, że się zapodział bo na taki ponton by wystarczył.

jola1212 napisał(a):Morski Pasie prosze doradz od czego mam zaczac ta nauke ? Jezeli mam robic ten patent to chce miec tezjakas wiedze. Czy znasz kogos kto robil taki egzamin i jak on wyglada
pozdrawiam

Kliknij na link do ksiązki, który podałem wyżej i przeczytaj sobie spis treści.

A tak prywatnie i nieoficjalnie to ... bierz ten ponton i się nie przejmuj. Prizna to zadupie i nikt Ci tam pontonu mierzył nie będzie a takich do 3 metrów nie kontrolują. Chyba, że ostatnio "dokręcili śrubę" ale to już pytanie do Mirka.
jola1212
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jola1212 » 12.07.2008 12:23

Bardzo z wami tu wesolo . Morski Pasie z silnikiem czy bez w Jablanac jest przeciez prom , masz racje tego gumiaka i tak zabiore. A maz mnie chyba zabije bo mniej wiecej Co dwa lata wymyslam cos nowego i sie poddaje ( DWA LATA TEMU WYMYSLILAM DESKE SERFINGOWA ) WYWIALO MNIE RAZ I TO POZADNIE I MI SIE ODECHCIALO: wTYM ROKU SIE NIE PODAM!!!!!!!
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 12.07.2008 12:48

A tak prywatnie i nieoficjalnie to ... bierz ten ponton i się nie przejmuj. Prizna to zadupie i nikt Ci tam pontonu mierzył nie będzie a takich do 3 metrów nie kontrolują. Chyba, że ostatnio "dokręcili śrubę" ale to już pytanie do Mirka.

Zgadzam sie :wink:
Ja tez mam ponton 3m nierejestrowani 8O
Chorwacja to Bałkany!
Uwazaj tylko na wypadek!!!

pozdrawiam i mirno more
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 12.07.2008 12:54

mirko napisał(a):Zgadzam sie :wink:
Ja tez mam ponton 3m nierejestrowani 8O
Chorwacja to Bałkany!
Uwazaj tylko na wypadek!!!

Też tak myślałem, ale wolałem się upewnić czy coś się w tym roku nie zmieniło. Pamiętaj tylko, żeby oprócz silnika (który zawsze może się zepsuć) zabrać wiosełka i koniecznie kamizelki ratunkowe dla całej załogi.
jola1212
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jola1212 » 12.07.2008 14:04

Super tu z wami sie rozmawialo , jestem teraz w pracy musze konczyc kamien juz spadl mi z serca dzieki za wszystko
Napisze jak zrobie ten patent
mirnie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirnie » 13.07.2008 00:07

Chorwacja to Bałkany!

Znaczy jak mam to rozumieć Mirko ??? :D
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 13.07.2008 05:44

To znaczy,
ze nie wszystko ma być według prawa :wink:
mirnie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirnie » 13.07.2008 20:42

1.nie wszystko ma być według prawa
2.turysta ma płacić kasiore.
3.jesli są wątpliwości co do interpretacji przepisów prawa patrz pkt2.
4.jeśli nadgorliwy turysta pyta patrz pkt2.
Poprzednia strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Pontonem po adriatyku prosze o pomoc - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone