Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ponton z silnikiem

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Puszcza41
Croentuzjasta
Ponton z silnikiem

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 11.02.2006 18:26

Witam wszystkich,
od jakiegoś czasu pęta mi się po głowie myśl, by w tym roku zabrać do Cro ponton z silnikiem. Czy do pływania takim sprzętem potrzebne są jakieś uprawnienia, papiery itp? I czy ponton musi spełniać jakieś szczególne wymagania?
Pozdrawiam:)
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 11.02.2006 20:11

Puszcza41 napisał(a):od jakiegoś czasu pęta mi się po głowie myśl, by w tym roku zabrać do Cro ponton z silnikiem.

Pozwól że podepnę sie pod ten temat z pytaniem:
Jaki ponton polecacie.
Myślę o takim by móc płynąć wzdłuż brzegu i dostać się do plaż niedostępnych z brzegu :)

Dziękuję

.
ciupag
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ciupag » 12.02.2006 20:30

Na koniec sierpnia szykuję kolejny wypad na chorwację.Przeglądałem różne oferty i zdecydowałem się na ponton 3,6 metra BRIO z firmy www.pontony.net.pl. problem dotyczy silnika a właściwie jego ceny. Do spokojnego poruszania się wystarczy silnik 4 km, w przypadku nowego jest to cenia ok. 4 tys. zł. Natomiast do doprowadzenia takiegio pontonu w ślizg potzreba silnika 15 km. jednak tu ze względu na cenę wchodzi rachuba kupna silnika używanego. papiuery są potrzebne na silnik od 10 km.
Liczę dni di sierpnia :D
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 12.02.2006 20:44

ciupag napisał(a):Do spokojnego poruszania się wystarczy silnik 4 km,

Ciekawe czy wystarczy silnik elektryczny Minn Kota ?????

Ktoś to próbował ????

Powodzenia :)

.
ciupag
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ciupag » 12.02.2006 21:04

Nie no proszę. Taki silniczek jest dobry na nasze mazury, a nie na adratyk gzdie w drodze powrotnej możesz mieć pod wiatr :lol:
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 12.02.2006 21:12

ciupag napisał(a):Nie no proszę. Taki silniczek jest dobry na nasze mazury, a nie na adratyk gzdie w drodze powrotnej możesz mieć pod wiatr :lol:

:(
No to bańka mydlana pekła :(
Sądzę jednak że przy brzegu mogło by być :), widziałem w zeszłym roku dwa pontonki :) z takimi zabawkami-silnikami :)
ciupag
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ciupag » 12.02.2006 21:45

Oczywiście przy brzegu odpowiednie. Ale jak cie weźmie chuć i popłyniesz dalej... To co wtedy 8O
ciupag
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ciupag » 12.02.2006 21:49

Ja w zeszłym roku będąc w Marusici mioałem ponton bez silnika i trzy dni pływałem wzdłuż brzegu na pagajach. Było super. Następnie przyszedła wiaterek :) i pływało się gorzej. Dokładnie nie mogłe dopłynąć do brzegu. A w nocy przyszła bura 8O i było po pontonie :evil: zaraziłem sie pływaniem i w tym roku mój okręt odpowiednio zabezpieczę :D

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone