Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ponton

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Witek1965
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Witek1965 » 03.09.2006 12:29

pozwolę sobie na zacytowanie odpowiedzi FUX-a w iinym temacie, ale dotyczącym twojego zapytania

http://www.zagle.com.pl/?menu=lista,wie ... 4064e7dcb6
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.09.2006 12:30

AndrewNH napisał(a):To ja zadam tu pytanko,zeby tematu nowego nie robic. Jestem kompletnym laikiem w tej dziedzinie,ale z obserwacji plywanie takim pontonem jest niezla frajda. Kupujac ponton z silnikiem moge nim odrazu bez niczego plywac??Zadnych kursow,ubezpieczen,patentow,zezwolen. Moge sobie kupic bojke i zostawiac go na noc tam gdzie stoja ine łodzie,bez zadnego pozwolenia?? Jak daleko wolno mi wyplywac od brzegu,i czy obowiazuje jakies reguly na wodzie? Podkreslam ze nie mam zielonego pojecia na ten temat.Czekam na odpowiedzi

A popływałeś chociaż kajakiem po jeziorze?
Ponton to pojęcie baaardzo szerokie. W tym temacie kilka informacji powinieneś wyłuskać. O winietach było, o patentach poczytaj np. w nr. 6 Przeglądu Motorowodnego + 2 czy 3 ostatnie numery o pływaniu w Chorwacji. Wtedy powinno Ci się trochę rozjaśnić, jak to wygląda. Bojka to nie wszystko. Najpierw ze 100 kg kamień wypadałoby na dno rzucić.
Jakby co, to pytaj.

FUX
Ostatnio edytowano 03.09.2006 12:31 przez FUX, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne