Re: ubezpieczenie
napisał(a) mottom » 25.06.2009 13:51
mottom napisał(a):4. Standardowo YachtCasco w PZU obejmuje tylko akweny polskie, ale we wniosku jest miejsce na wpisanie "zwyżki" z tytułu odpowiedzialności na inne wody (np Adriatyku) - niestety w ich procedurze nie ma mowy ile to kosztuje - dlatego agent musi się skontaktować z centralą więc nie wiem jaki jest "koszt ostateczny"
No i klops
Jest "opcja" zwyżki na Chorwację, ale ile kosztuje i czy obejmuje pontony - nikt nie wie...... Podobno zostało skierowane pismo do centrali PZU, aby na to pytanie odpowiedzieć - więc mam czekać .....
Ciekawe - czy osoby które wcześniej ubezpieczały swoje pontony na Chorwację miały też takie "jazdy" czy może ich agent nie wiedział o problemie, czy nie było tego problemu wcześniej, czy może problem zostawał ignorowany?
"Rozpuściłem wici" wśród innych towarzystw ubezpieczeniowych
Sprawdziłem w Warcie - ich "ubezpieczenie jachtów"
http://www.warta.pl/img/wiadomosci/nimg ... 140522.pdf
w par.3, pkt.5 wyraźnie mówi:
"Ubezpieczenie nie obejmuje sprzętu takiego, jak: łodzie wiosłowe, wiosłowe łodzie regatowe, kajaki wodne, rowery wodne, deski surfingowe z żaglem i bez żagla,
pontony, skutery wodne i inny tego typu sprzęt pływający."
Czekam dodatkowo na info od znajomej, która ma większe zorientowanie w różnych produktach ubezpieczeniowych - może coś mi znajdzie...