Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ponton - gdzie najlepiej poplywać

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
grappa01
Podróżnik
Ponton - gdzie najlepiej poplywać

Nieprzeczytany postnapisał(a) grappa01 » 13.07.2010 11:09

Witajcie,
wybieram się peirwszy raz do Chorwacji a poneiwaz chcialem zabrac ponton dmuchany 3 osobowy z wiosełkami myslimy w ktory rejon w Chorwacji mozna sie wybrac ?

Myslalem zeby ponton podplynac sobie na jakis wysepki albo sobie ponurkowac przy pontoniku?

znacie moze z doswiadczenia jakies fajnei i ciekawe miejsca w ktore warto uderzyc ?

miejscowosc nie mosi byc typowo imporezowa, jesli chodzi o nocleg to biore pod uwage jakis w normalnej cenie kamping z normalnymi warunkami sanitarnymi .....
grappa01
Podróżnik
zatoczki w CRo w celu poplywania pontonen

Nieprzeczytany postnapisał(a) grappa01 » 13.07.2010 11:34

Witam,
wybieram sie do CRO w tym roku za tydzien, jednak do dzisa jeszce nie mam sprecyzowanego celu, czy moglibyscie mogli cos polecic gdzie mozna bybylo poplywac po wodzie pomiedzy zatoczkami (lub wyspami nieoddalonymi zbyt daleko) ?

myslalem o miejscu
jesli chodzi o nocleg pto biore pod uwage jakiś Camping z normalnymi cenami.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.07.2010 11:43

Gdziekolwiek pojedziesz zawsze znajdziesz ciekawe miejsce do popływania i nurkowania przy brzegu.
Kiedyś jeździłem z takim pontonem
i do zabawy przy brzegu nadaje się znakomicie. Nie odważyłem się jednak popłynąć nim dalej ze względu na występujące prądy wody.

Bardziej do takich wiosłowych wycieczek nadaje się kajak morski, stawia dużo mniejsze opory wodzie, co za tym idzie potrzeba mniej siły by pokonać pływy.

Pozdrawiam. :lol:
smoki3
Rysio
Weteran
Re: zatoczki w CRo w celu poplywania pontonen

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 13.07.2010 11:50

grappa01 napisał(a):czy moglibyscie mogli cos polecic gdzie mozna bybylo poplywac po wodzie pomiedzy zatoczkami (lub wyspami nieoddalonymi zbyt daleko) ?

Jaki ponton, jaki silnik :?: Daleko jest pojęciem mocno względnym jeśli wziąć pod uwagę odległości morskie :wink:

Edit: Połączyłem Twoje 2 tematy, teraz możesz z 2 postów zrobić sobie 1 spójny, jak ten 2 wyczyścisz z treści to go wywalę.

Edit 2: Jeśli na pagajach to max 100-150 m od brzegu, 200 to w porywach jeśli nie masz na pokładzie dzieci. Widziałem osobiście jak jeden podmuch wiatru oddelegował dorosłego faceta na materacu ze 400-500 metrów od brzegu w ciągu kilkunastu sekund. Ściągali go chłopaki motorówą co spadochron ciągną :wink:

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone