Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ponownie prosze o pomoc dot rejonu Makarskiej

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kasiamakota
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiamakota » 17.08.2005 13:32

Heja. Jezdze co roku do chorwacji. W tym wybieramy sie ponownie do makarskiej. Mam do was -starych wyjadaczy (choc i ja bylam tam 3 razy) pytanie. Co jescze moge zobaczyc w okolicach Makarskiej, jesli widzalam juz: Bol, Hvar (tylko miasto hvar), Korcule, Miedziugorie, Dubrovnik, Split, Wodospady Krka, Plitvice, Wodospady Kravice, FKK Nugal :D i, Mostar, ? Wyczailam juz na cro.pl i z przewodnikow wyjazd na Sv Jurij oraz ruiny w Salonie. Co jeszcze ?
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 17.08.2005 13:56

Salony nie polecam, wrocilam sie spod bramki z biletami bo wg mnie nie ma tam co ogladac. Chyba ze lubisz kamyki ale jak bylas w Splicie to Salona to tylko ruinki. Obok jest jeszczew twierdza Klis ..... hm..... ponoc ladny widok na split stamtad. Bylam obok , widok byl faktycznie ok :).
Mozecie odbic na poludnie i zrobic sobie wycieczke na Peljesac - Ston bardzo przyjemne miasteczko. Dolina Neretwy do tego. Ech ......rozmarzylam sie ..... u mnie dopiero za rok :)
Pozdrowienia SaSaneczka
ari
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ari » 17.08.2005 14:29

Jeżeli nie byłaś w Trogirze to polecam , i moze trochę dalej Sibenik - stare miasto :D
Pozdrawiam,
Ari
Sebeq
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sebeq » 17.08.2005 14:49

A może wypad do Czarnogóry: monastyry w Herceg Novi, Boka Kotorska, miasto Kotor, jak dla mnie rewelacja, tylko trochę dalej, ale naprawdę warto.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.08.2005 15:54

A ja polecam wycieczkę do Omiša i po zwiedzeniu miasta przejazd w górę Cetiny z postojem w restauracji nad zalewem. Natępnie wzdłuż rzeki i serpentynami wjechać na górę do Zadvarja. Tam trzeba odszukać drogowskazy do wodospadów Gubavica (nie wiem, czy można dostać się do samych wodospadów, my dwukrotnie oglądaliśmy te wodospady z daleka). Widok z góry na przełom Cetiny jest naprawdę kapitalny.
Jeśli będziecie tam i poznacie drogę do samych wodospadów, to proszę, daj znać.
Pozdrowienia

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone