Dzień dobry.
Z góry przepraszam, jeżeli źle napisałam, bądź w nieprawidłowym miejscu umieściłam post, ale jest to mój pierwszy wpis tutaj.
Jeżeli dobrze pójdzie, 23.08 o 21:15 będę na lotnisku Split.
Z miasta chciałabym się udać nocnym autobusem do Dubrownika (przyjazd około 6.) i rozpocząć zwiedzanie tego miasta. Pragnęłabym spędzić tutaj jeden/dwa dni.
Następnie pojechałabym w stronę Makarskiej, aby pozostać tam przez jeden dzień. Opcjonalnie odwiedzenie Baskiej Vody.
Potem przejechałabym do Splitu, skąd wylot do Polski mam 01.09. Z tego miasta chciałabym się również udać nad wodospady Krka.
W związku z powyższym mam parę pytań. Czy taki plan jest wykonalny w przeciągu 8 pełnych dni? Zakładając, że jestem osobą lubiącą intensywne podróże. Czy warto fatygować się do Dubrownika, czy lepiej poprzestać na Makarskiej? Czy możecie Państwo polecić ciekawe miejsca na trasie Split-Makarska-Dubrownik? Czy warto popłynąć na jakąś wyspę ze Splitu? Gdzie się zakwaterowac w okolicach Splitu, żeby odpocząć od zgiełku i wyczerpujących podróży? Czy odwiedzenie Baskiej Vody jest dobrym pomysłem?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam.