MCR napisał(a):Tak pół na pół offtopicznie.
Jakich noży używacie?
Postanowiłem wymienić swoje "marketówki" na coś lepszego. Zastanawiam się nad Berghoff'em...(Forget, Trigo - kwestia gustu). Wyglądają solidnie, dobrze leżą w ręce, są wystarczająco ciężkie no i robione z jednego kawałka stali a i cena atrakcyjna.
Jakieś porady?
Ja mam Berghoffa od paru lat, jak tylko pojawily się na naszym rynku i jestem zadowolony, używam też garnków tej firmy zestawów mieszadeł oraz otwieraczo/wyciskarek etc. Wcześniej mieliśmy sporo rzeczy Zeptera, ale jakoś mi nie odpowiadały i porozdawaliśmy je, zostawiłem sobie jedynie patelnię z uwagi na to, że smażę zawsze każdy składnik odddzielnie i potrzebuję ich więcej. Natomiast noże Zeptera były świetne, ale schrzanił mi je ostrzyciel amator, więc poszły w diabły, teraz ostrzę je sam ( warto zainwestować w dobra ostrzarkę, np wspomniany Zepter ) lub oddać ludziom, którzy się na tym znają.
Natomiast muszę napisać o zestawie Berghoffa do grilla: srebna waliza ze wszystkim co potrzeba jak ją zobaczyłem musiałem nabyć Teraz mała zasypia, więc nie mogę pyknąć zdjęcia. Ale wracając do tematu polecam Ci noże Berghoff jak dla mnie kucharza amatora są ok.