Mała_Mi napisał(a):9. Gotować tak długo, aż wołowina będzie miękka, ziemniaki ugotowane, a sos nabierze wyrazistego smaku (2-3 godzin).
Na pewno pyszne, ale sorry, 3 godziny przy garach dla mnie odpada...
Mała_Mi napisał(a):
- 1,5 do 2 łyżek ostrej, mielonej, węgierskiej papryki (Ma inny smak niż taka zwykła ostra papryka. Można kupić „po drodze”, przejeżdżając przez Madziary, ale w Konzumie tez widziałam. W Polsce trudniej, ale też czasem bywa)
Mała_Mi napisał(a):@ Fanka:Na pewno pyszne, ale sorry, 3 godziny przy garach dla mnie odpada...
Przy samych garach stać tyle nie trzeba Ważne jest pierwsze 20 minut, potem można garnek zostawić na małym ogni i robic coś innego. My zwykle robimy to danie wieczorkiem, a jak sie gotuje, to siedzimy na balkonie i sie relaksujemy
Fanka napisał(a):
Sąsiedzi też wieszaliby psy na nas....za dodatkowe atrakcje wieczorne
Grzegorz Ćwik napisał(a):W takim razie dzisiaj polecam śródziemnomorskie spaghetti z papryką, fenkułem i krewetkami.
Mała_Mi napisał(a):- 1,5 do 2 łyżek ostrej, mielonej, węgierskiej papryki (Ma inny smak niż taka zwykła ostra papryka. Można kupić „po drodze”, przejeżdżając przez Madziary, ale w Konzumie tez widziałam. W Polsce trudniej, ale też czasem bywa)
Dziadek Maciek napisał(a):Nie ma problemu, ja mam w ciągłej sprzedaży, prosto z Węgier. Papryka ostra i łagodna, przyprawa gulaszowa, też ostra i łagodna, pasta paprykowa i gulaszowa (w tubkach) oczywiście dla smakoszy "łagodnych" i cipos
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne