Torcida1 napisał(a):A z czym byście p0odawali krabowe paluszki surimi??? Są w miarę tanie i bardzo smaczne. Szukam jakichś wyszukanych przepisów z udziałem owych paluszków.
MCR napisał(a):Dzięki Mirko :) opis wygląda apetycznie. Jakbyś miał jeszcze inne z owocami morza (krewetki, kalmary, małże) i rybkami, to będę dozgonnie wdzięczny.
Przydadzą się na lato :)
mirko napisał(a):Faszerowane kalmary z rusztu
skladniki(4 osoby)
8 kalamary(sredne wel.)
25dkg prosciutto(szynka)
25dkg pecorino(ser z owczego mleka)
sol, pieprz, czosnek
Grzegorz Ćwik napisał(a):Drogi Mirko, forum a szczególnie ten post ma trochę wspólnego z Reality Show, dlatego wspaniale by było zobaczyć fotki z twoją ośmiorniczką na hvarski.
Przyznaje, że z przyjemnością obejrzę to dzieło kulinarne, myślę że inni też.
Zawsze to miło przypomniec sobie wakacje.
A pokrojone paluszki krabowe najlepiej smakuja z cząstkami dobrego odpestkowanego pomidora z sosem czosnkowym. Proste zawsze dobre.
Pozdrawiam. Grzegorz. :wink:
Torcida1 napisał(a):A ja mam pytanko. Często w Chorwacji - na przykład na nabrzeżu - można znaleźć takie jakby porozrzucane strąki, wyglądem przypominające wanilię. Kierując się właśnie tym, iż jest to wanilia zdecydowałem nazbierać je po czym wystawić na słońce. Tak też zrobiłem. Niestety, zamiast cudownego waniliowego zapachu miałem straszny smród. Wie ktoś może co to tak naprawdę jest???
MCR napisał(a):Czy zamiast tego sera (nie widziałem takiego w PL) można użyć Fety?
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne