Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomysł na obiadek w Chorwacji.

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Aldonka
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 4240
Dołączył(a): 07.07.2006

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 17.09.2013 13:24

Bocian napisał(a):
Aldonka napisał(a):Nie wiedziałam, że nasze kopytka to po inszemu nioki :)


Chyba szagówki :)

No i szagówki, ale że nioki....nie wiedziałam :D
jarek79kk
Globtroter
Posty: 55
Dołączył(a): 10.07.2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarek79kk » 17.09.2013 14:49

Marcello1981..."Wołowine podsmazamy w glebokim garnku na oliwie" - na oliwie sie nie smazy!

ale calosc wyglada zachecajaco

pozdrawiam
Niedzwiad
zbanowany
Posty: 1419
Dołączył(a): 07.04.2013

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 17.09.2013 15:40

A oliwa nie ma niskiej temp.smażenia? I potem śmierdzi? Nie lepiej na tłuszczu?
ynka
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1655
Dołączył(a): 17.05.2007

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 17.09.2013 15:46

jarek79kk napisał(a):Marcello1981..."Wołowine podsmazamy w glebokim garnku na oliwie" - na oliwie sie nie smazy!

ale calosc wyglada zachecajaco

pozdrawiam

Racja, nie powinno się smażyć ale podsmażać można :)
Oczywiście najlepszy jest olej rzepakowy nierafinowany, olej kokosowy, smalec (dobry) i bardzo dobre do smażenia masło klarowane!
Niedzwiad napisał(a):A oliwa nie ma niskiej temp.smażenia? I potem śmierdzi? Nie lepiej na tłuszczu?

Niedzwiad - oliwa to też tłuszcz, tylko roślinny :lol:
Bocian
zbanowany
Posty: 24103
Dołączył(a): 21.03.2005

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.09.2013 16:32

ynka napisał(a):[
Oczywiście najlepszy jest olej rzepakowy nierafinowany, olej kokosowy, smalec (dobry) i bardzo dobre do smażenia masło klarowane!

Najlepsza do smażenia jest patelnia ;)
Niedzwiad
zbanowany
Posty: 1419
Dołączył(a): 07.04.2013

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 17.09.2013 16:47

ynka napisał(a):
jarek79kk napisał(a):Marcello1981..."Wołowine podsmazamy w glebokim garnku na oliwie" - na oliwie sie nie smazy!

ale calosc wyglada zachecajaco

pozdrawiam

Racja, nie powinno się smażyć ale podsmażać można :)
Oczywiście najlepszy jest olej rzepakowy nierafinowany, olej kokosowy, smalec (dobry) i bardzo dobre do smażenia masło klarowane!
Niedzwiad napisał(a):A oliwa nie ma niskiej temp.smażenia? I potem śmierdzi? Nie lepiej na tłuszczu?

Niedzwiad - oliwa to też tłuszcz, tylko roślinny :lol:


hehheheh...wiem , wiem , wiem ale na oliwie wszystko się przypala bo temp.smażenia jest niższa niż np.na smalcu

Przynajmniej mi się na oliwie wszystko przypala , śmierdzi i w ogóle mam zakaz używania oliwy w domu :D
ynka
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1655
Dołączył(a): 17.05.2007

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 17.09.2013 16:56

Niedzwiad napisał(a):
hehheheh...wiem , wiem , wiem ale na oliwie wszystko się przypala bo temp.smażenia jest niższa niż np.na smalcu

Przynajmniej mi się na oliwie wszystko przypala , śmierdzi i w ogóle mam zakaz używania oliwy w domu :D

Ja bym bez oliwy nie umiałam żyć, bardzo dużo zużywam :D oliwa jest bardzo zdrowa!
Bocian napisał(a):Najlepsza do smażenia jest patelnia ;)

Nie tylko do smażenia jest najlepsza :P
Bocian
zbanowany
Posty: 24103
Dołączył(a): 21.03.2005

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.09.2013 16:59

ynka napisał(a):Ja bym bez oliwy nie umiałam żyć, bardzo dużo zużywam :

Do mycia spróbuj wody :mrgreen:
jara
Koneser
Avatar użytkownika
Posty: 8000
Dołączył(a): 24.12.2011

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 17.09.2013 17:04

Bocian napisał(a):Najlepsza do smażenia jest patelnia ;)

ynka napisał(a):Nie tylko do smażenia jest najlepsza :P


Fachura :mrgreen:
ynka
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1655
Dołączył(a): 17.05.2007

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 17.09.2013 17:11

Bocian napisał(a):
ynka napisał(a):Ja bym bez oliwy nie umiałam żyć, bardzo dużo zużywam :

Do mycia spróbuj wody :mrgreen:

Jak używam dużo, prawie do każdej potrawy, to i zużywam sporo, prawie 1L tygodniowo :P
darek1
zbanowany
Posty: 9346
Dołączył(a): 27.06.2004

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 17.09.2013 17:51

Litr oliwy tygodniowo - coś nie tak.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.09.2013 17:53

ynka napisał(a):
Bocian napisał(a):
ynka napisał(a):Ja bym bez oliwy nie umiałam żyć, bardzo dużo zużywam :

Do mycia spróbuj wody :mrgreen:

Jak używam dużo, prawie do każdej potrawy, to i zużywam sporo, prawie 1L tygodniowo :P

Ja też litr ale jednorazowo i też raz w tygodniu. :D :D
ynka
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1655
Dołączył(a): 17.05.2007

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 17.09.2013 19:08

darek1 napisał(a):Litr oliwy tygodniowo - coś nie tak.

Nie napisałam, że cały litr, tylko że prawie :)
Ja prawie wszystko przygotowuję na oliwie, nawet wywar na zupę robię na oliwie z oliwek :D
ynka
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1655
Dołączył(a): 17.05.2007

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 17.09.2013 19:11

zebik napisał(a):Ja też litr ale jednorazowo i też raz w tygodniu. :D :D

:lool: :lool: :lool:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.09.2013 19:18

ynka napisał(a):
zebik napisał(a):Ja też litr ale jednorazowo i też raz w tygodniu. :D :D

:lool: :lool: :lool:

Niezła z ciebie oliwa :P Ynka :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne



cron
Pomysł na obiadek w Chorwacji. - strona 148
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone