Bocian napisał(a):Aldonka napisał(a):Nie wiedziałam, że nasze kopytka to po inszemu nioki
Chyba szagówki
No i szagówki, ale że nioki....nie wiedziałam
jarek79kk napisał(a):Marcello1981..."Wołowine podsmazamy w glebokim garnku na oliwie" - na oliwie sie nie smazy!
ale calosc wyglada zachecajaco
pozdrawiam
Niedzwiad napisał(a):A oliwa nie ma niskiej temp.smażenia? I potem śmierdzi? Nie lepiej na tłuszczu?
ynka napisał(a):jarek79kk napisał(a):Marcello1981..."Wołowine podsmazamy w glebokim garnku na oliwie" - na oliwie sie nie smazy!
ale calosc wyglada zachecajaco
pozdrawiam
Racja, nie powinno się smażyć ale podsmażać można
Oczywiście najlepszy jest olej rzepakowy nierafinowany, olej kokosowy, smalec (dobry) i bardzo dobre do smażenia masło klarowane!Niedzwiad napisał(a):A oliwa nie ma niskiej temp.smażenia? I potem śmierdzi? Nie lepiej na tłuszczu?
Niedzwiad - oliwa to też tłuszcz, tylko roślinny
Niedzwiad napisał(a):
hehheheh...wiem , wiem , wiem ale na oliwie wszystko się przypala bo temp.smażenia jest niższa niż np.na smalcu
Przynajmniej mi się na oliwie wszystko przypala , śmierdzi i w ogóle mam zakaz używania oliwy w domu
Bocian napisał(a):Najlepsza do smażenia jest patelnia
ynka napisał(a):Bocian napisał(a):ynka napisał(a):Ja bym bez oliwy nie umiałam żyć, bardzo dużo zużywam :
Do mycia spróbuj wody
Jak używam dużo, prawie do każdej potrawy, to i zużywam sporo, prawie 1L tygodniowo
ynka napisał(a):zebik napisał(a):Ja też litr ale jednorazowo i też raz w tygodniu.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne