Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomysł na obiadek w Chorwacji.

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 19.07.2013 07:31

Grzegorz Ćwik napisał(a):Zwykle staram sie powracać do tematu prawdziwego obiadku w Cro, ale niekiedy do głosu przychodzą trochę bardziej wyrafinowane pomysły, z którymi fajnie byłoby się podzielić.
W końcu co to jest obiadek w Cro? Czy są tu jakieś ograniczenia?
Przykładowo. Czy taka patelnia warzyw z makaronem w sosie i krewetkami nie jest już obiadkiem w Cro?
A może wręcz przeciwnie. Może to jest wzorowy przykład obiadu, jeśli się ktoś chce bardziej przyłożyć????

Obrazek

????????
Pozdrawiam. Grzegorz. :wink: :lol:

Grzegorzu-to jest klasyczny przykład obiadku w Cro. Takie potrawy właśnie często robimy, proste, szybkie do wykonania i jednocześnie bardzo smakowite i bardzo "miejscowe".

Taki pomysły powinniśmy pokazywać.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 19.07.2013 07:32

Dziadek Maciek napisał(a):Wsad na kolejnego kociołka już mam, mięsko "obrobione", w sobotę gotowanie.
Mam tylko jedno pytanie - co to wspólnego z pomysłem na obiadek w Cro :?: 8O

Oczywiście mogę zabrać palenisko, trójnóg i kociołek, ale czy to takie pomysły chodzi :?:

W tym temacie widziałbym raczej prawdziwe szybkie pomysły na prosty i super w smaku obiadek, a to co prezentujemy przeniósłbym do bardziej odpowiedniego tematu.

W tej chwili ktoś, kto nie wie co ja mam na myśli, co Jack pokazuje, Co wreszcie Grześ nam podaje, wchodzi do tego tematu i ... nic nie zrobi na szybko na campie, w apartamencie...
Byłbym za stożeniem nowego tematu pokazującego różne pomysły "jedzeniowe", a obiadki w Cro zostawmy na pomysły obiadków w Cro, a nie jakieś super rarytasy, sałatki, wszelakie potrawy z mięs ....

Takie ma zdanie, wolno mi :wink:

To co dziaduś??? :mrgreen: zapraszasz na pyszną sobotnią szamkę do siebie :mrgreen: :?: :?: Obiecuję dużo nie zjeść :mrgreen:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 19.07.2013 07:35

Niedzwiad napisał(a):

To co dziaduś??? :mrgreen: zapraszasz na pyszną sobotnią szamkę do siebie :mrgreen: :?: :?: Obiecuję dużo nie zjeść :mrgreen:

W ten weekend mam kociołkowanie w Borkach, małe spotkanie rodzinne z okazji urodzin żony.
Następny nad Narwią, w okolicach Darka, ale bez niego.
Później Mazury
Musisz na listę się zapisać :wink: poszukam wolnego w kalendarzu :wink:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 19.07.2013 07:38

Dziadek Maciek napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):

W ten weekend mam kociołkowanie w Borkach, małe spotkanie rodzinne z okazji urodzin żony.
Później Mazury

No było by miło :mrgreen: zajebiście wygląda Twoja szamka. Hmmmm...<myśli> to zapisuje się na pierwszy wolny termin . Nie wcześniej niż w połowie września jednak :( :( :( :( :(

ps. wujka Darka nie bierz na szamkę. Wszystko Ci zje i nic nie będziesz miał :mrgreen: :mrgreen:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 19.07.2013 07:44

Niedzwiad napisał(a):

No było by miło :mrgreen: zajebiście wygląda Twoja szamka. Hmmmm...<myśli> to zapisuje się na pierwszy wolny termin . Nie wcześniej niż w połowie września jednak :( :( :( :( :(

ps. wujka Darka nie bierz na szamkę. Wszystko Ci zje i nic nie będziesz miał :mrgreen: :mrgreen:

Darek to jeszcze na noc by został i koleżanki rozbierał :wink:

Ok połowy września na urlop jadę, nie wiem tylko dokąd, do Cro czy gdzieś u nas wyląduję :roll:
Chęci to jedno, możliwości drugie
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 19.07.2013 07:58

Taaaaaaaaaaaaaa... Słyszałem o Darku już takie newsy że głowa mała :D pies na baby. Wszystkie bierze . Wszystkie jego. A potem się wypiera że to nie On , to nie On :oczko_usmiech: Pożreć , por... takiemu to dobrze hehhehehehe... :D :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 19.07.2013 08:11

:D :D :D :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.07.2013 08:12

Dziadek Maciek napisał(a):Byłbym za stworzeniem nowego tematu pokazującego różne pomysły "jedzeniowe", a obiadki w Cro zostawmy na pomysły obiadków w Cro, a nie jakieś super rarytasy, sałatki, wszelakie potrawy z mięs ....

Takie ma zdanie, wolno mi :wink:

Myśl,myśl :lol:
Zgadzam się w 99%, bo co niby karkówka i gulasz , dania kuchni Polskiej mają wspólnego z pomysłem na obiadek w Cro :wink: chociaż...może ktoś lubi jadać wykwintne mięsne Polskie obiadki w Cro :oczko_usmiech: wczorajszy post z przepisem miał być już w nowym wątku ale...
Od dłuższego czasu chciałem założyć nowy wątek Przepisy kulinarne,rady i porady-pomysł na obiadek- :P
Do zobaczenia w nowym wątku :papa:
Ostatnio edytowano 19.07.2013 10:46 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 5 razy
syllwia82
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) syllwia82 » 19.07.2013 09:04

Ehhh, a Ja zrobiłam straszny błąd... wczoraj z koleżanką wekowałyśmy udka i skrzydełka z kurczaka (4 słoiki 1l.) a dzisiaj popatrzyłam na ceny w "Ichnych" marketach... za 1kg kurczaka wychodzi cos ok 12zł, to samo z pulpetami (2 słoiki) a cena mielonego to ok. 9zł za 0,5 kg wiec tez podobnie... I teraz zastanawiam sie czy nie zostawic tych sloikow w domciu... bo jednak troszke miejsca zajma..
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 19.07.2013 11:16

syllwia82 napisał(a):Ehhh, a Ja zrobiłam straszny błąd... wczoraj z koleżanką wekowałyśmy udka i skrzydełka z kurczaka (4 słoiki 1l.) a dzisiaj popatrzyłam na ceny w "Ichnych" marketach... za 1kg kurczaka wychodzi cos ok 12zł, to samo z pulpetami (2 słoiki) a cena mielonego to ok. 9zł za 0,5 kg wiec tez podobnie... I teraz zastanawiam sie czy nie zostawic tych sloikow w domciu... bo jednak troszke miejsca zajma..

Przygotowaną zgrzewkę piwa i karton wina też zostaw w domciu :wink:
syllwia82
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) syllwia82 » 19.07.2013 12:56

termondar napisał(a):
syllwia82 napisał(a):Ehhh, a Ja zrobiłam straszny błąd... wczoraj z koleżanką wekowałyśmy udka i skrzydełka z kurczaka (4 słoiki 1l.) a dzisiaj popatrzyłam na ceny w "Ichnych" marketach... za 1kg kurczaka wychodzi cos ok 12zł, to samo z pulpetami (2 słoiki) a cena mielonego to ok. 9zł za 0,5 kg wiec tez podobnie... I teraz zastanawiam sie czy nie zostawic tych sloikow w domciu... bo jednak troszke miejsca zajma..

Przygotowaną zgrzewkę piwa i karton wina też zostaw w domciu :wink:

A co ma piernik do wiatraka? :P

PS> Ponoć drzewa do lasu się nie wozi, wiec nie mam zamiaru brac z Polski alkoholu...

Chodziło mi oto, że jedziemy w 7 osób 1 samochodem i może być problem z zapakowaniem sie.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 19.07.2013 13:27

Dziadek Maciek napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):

Później Mazury

Też będę nad Narwią na swojej działce. Powiedz gdzie będziesz to Ciebie odwiedzę.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 19.07.2013 15:09

Wujku Darku? Bo ja będę ze swoją żonką. Obiecujesz zostawić jej komin w spokoju hehhehe... inne wszystkie Twoje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.07.2013 15:33

Niedzwiad napisał(a):Wujku Darku? Bo ja będę ze swoją żonką. Obiecujesz zostawić jej komin w spokoju hehhehe... inne wszystkie Twoje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

8O 8O 8O
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 19.07.2013 15:36

JackDaniels;) napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):Wujku Darku? Bo ja będę ze swoją żonką. Obiecujesz zostawić jej komin w spokoju hehhehe... inne wszystkie Twoje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

8O 8O 8O

Musisz Daniels zawitać kiedyś do Baru. Dareczka jeszcze nie znasz widzę hehhehe... żadnej nie odpuści :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Pomysł na obiadek w Chorwacji. - strona 142
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone