Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomysł na obiadek w Chorwacji.

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 16.06.2013 21:45

Czy Ty Macieju czasem nie pominąłeś się z powołaniem. Rzuć dotychczasową pracę i zajmij się robieniem Peki na skalę Mazur.

Gdzie kupiłeś naczynie do Peki.

Następne osoby, które winne zarzucić wykonywany zawód to Grzegorz Ćwik i Jack Daniels.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 16.06.2013 21:55

Mam tę pekę już kilka lat, przywieziona z Cro. Miałem też propozycję sprzedawania w PL, ale drogo wychodziła.
Z tą zmianą zawodu to ... powoli dokonuje się zmiana, już trudniej u mnie kupić "byle bagażnik", a wędzarnie mam w sporym wyborze. Kociołki, garnki rzymskie...
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 17.06.2013 06:18

Dziadek Maciek napisał(a):Mam tę pekę już kilka lat, przywieziona z Cro. Miałem też propozycję sprzedawania w PL, ale drogo wychodziła.
Z tą zmianą zawodu to ... powoli dokonuje się zmiana, już trudniej u mnie kupić "byle bagażnik", a wędzarnie mam w sporym wyborze. Kociołki, garnki rzymskie...

ty

Zastanawiam się. Bagażniki zapewne młodzi użytkownicy aut kupują u Ciebie ale czy ten drugi asortyment czy kociołki itp. schodzą :?: :?: :?:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 17.06.2013 06:49

darek1 napisał(a):
Dziadek Maciek napisał(a):Mam tę pekę już kilka lat, przywieziona z Cro. Miałem też propozycję sprzedawania w PL, ale drogo wychodziła.

ty

Zastanawiam się. Bagażniki zapewne młodzi użytkownicy aut kupują u Ciebie ale czy ten drugi asortyment czy kociołki itp. schodzą :?: :?: :?:

Młodzi kupują bagażniki a starzy kociołki ponieważ zębów nie trzeba używać-mięsiwo mięciutkie wychodzi :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 17.06.2013 06:55

:D :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.06.2013 17:47

Pseudo drobiowa peka po Polsku z piekarnika :oczko_usmiech:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
:oczko_usmiech:
po sierpniowym urlopie następna peka będzie już w takim cudeńku z jagnięcinką w nowo budowanej grillo-wędzarni :mrgreen:
Obrazek
Obrazekprojekt z neta ale będzie taka sama :D

robota się wlecze bo teściuńcio się opier......lalala :mrgreen:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 17.06.2013 17:53

Nie powiem. Porządna wędzarnia. Czy komora wędzarni nie winna być większa. W zimę trzeba będzie ją mocno wygrzać - o ile dobrze pamiętam tak mówił Maciej. Ma to wpływ na jakość wędzonych potraw.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.06.2013 18:05

darek1 napisał(a):Nie powiem. Porządna wędzarnia. Czy komora wędzarni nie winna być większa. W zimę trzeba będzie ją mocno wygrzać - o ile dobrze pamiętam tak mówił Maciej. Ma to wpływ na jakość wędzonych potraw.

będzie szeroka,drzwiczki 2x45cm,a środku będzie wkład z jakiegoś żelastwa które zatrzymuje ciepło :oczko_usmiech: tak zarządził teść budowniczy :mrgreen:a teściowi nie można się wcinać bo strzeli focha walnie robotę i będę na kijku wędził kiełbaski :mrgreen:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 17.06.2013 20:23

JackDaniels;) napisał(a):Pseudo drobiowa peka po Polsku z piekarnika :oczko_usmiech:
[

Robimy też tak często, ale za radą Leona, "polską peke", zakrywamy folią aluminiową. Ten pomysł super się sprawdza przy potrawie (pece) z ośmiornicy.

Ps tej dużej wędzarni z grillem już nie mam, teraz używam kamienną lub elektryczną z generatorem dymu, na tej ostatniej niestety peki nie mogę zrobić. Trochę przerobiłem więc kamienną, później powiększę komorę i zwiększę długość kanału dymowego.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 18.06.2013 06:35

Poproszę Macieju Foto tej przerobionej. Dużą to masz na myśli chyba tą z klinkieru ???.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2013 10:47

:mrgreen:
Ostatnio edytowano 19.07.2013 11:02 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
arek71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek71 » 18.06.2013 12:18

JackDaniels;) napisał(a):Makaron? jak by go tu nazwać ??? szybko,tanio,smacznie :oczko_usmiech: wersja robiona dla mojej Pani domu która nie na widzi owoców morza,ja bym dorzucił...krewetki?
Obrazekz papryczek pousuwałem wszystkie nasiona żeby domownikom mordek nie powykrzywiało :oczko_usmiech:
Obrazek
Obrazek
troszkę świeżego zioła
Obrazek
Obrazek
podsmażamy na masełku czosnkowym
Obrazek
Obrazek
na koniec posypujemy startym parmezanem
smaczności :P

Wygląda super ,myślę że smakuje podobnie :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2013 12:37

arek71 napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):Obrazek
na koniec posypujemy startym parmezanem
smaczności :P

Wygląda super ,myślę że smakuje podobnie :D :D

Obrazek
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 18.06.2013 19:06

No żesz Ty :D masz talent :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.06.2013 11:19

:mrgreen:
Ostatnio edytowano 19.07.2013 11:02 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Pomysł na obiadek w Chorwacji. - strona 132
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone