Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomysł na obiadek w Chorwacji.

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 01.02.2013 18:32

I już na koniec serii wspomnień kulinarnych z przyjęcia: okoń morski filetowany, pokrojony, Ryba rzadka ale pyszna, delikatna, przyrządzony na parze w worku papierowym wraz z karczochami z oliwy, oliwkami, odrobiną chili oraz na koniec ośmiornicą z marynaty.

Obrazek

Może sam wygląd dania nie powala, bo jeszcze w worku pergaminowym, ale smak boski. Każdy dostaje swoją porcję właśnie w ten sposób.
Pozdrawiam, Grzegorz. :wink: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.02.2013 10:56

Grzegorz Ćwik napisał(a):I już na koniec serii wspomnień kulinarnych z przyjęcia: okoń morski filetowany, pokrojony, Ryba rzadka ale pyszna, delikatna, przyrządzony na parze w worku papierowym wraz z karczochami z oliwy, oliwkami, odrobiną chili oraz na koniec ośmiornicą z marynaty.

Obrazek

Może sam wygląd dania nie powala, bo jeszcze w worku pergaminowym, ale smak boski. Każdy dostaje swoją porcję właśnie w ten sposób.

Oj! jeszcze jedno takie danie i chyba się wproszę z butelką wina :oczko_usmiech:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 02.02.2013 11:12

JackDaniels;) napisał(a):
Oj! jeszcze jedno takie danie i chyba się wproszę z butelką wina :oczko_usmiech:

Obrazek

Zapraszam, a ew gdyby było mało, mam jeszcze większą porcję

Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.02.2013 11:37

Dziadek Maciek napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):

Obrazek

Zapraszam, a ew gdyby było mało, mam jeszcze większą porcję

Obrazek

O jo joj mało,mało i wina też było by małoObrazek
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 02.02.2013 11:52

Dzisiaj odbieram 4 kartony win węgierskich, mam inne w piwniczce, wystarczy więc, wpadaj :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 02.02.2013 12:23

Aż 4 kartony 8O 8O 8O
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 02.02.2013 13:40

darek1 napisał(a):Aż 4 kartony 8O 8O 8O

Na dzisiaj wystarczy :wink:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 02.02.2013 13:43

A juz chciałem napisać, że na 4 wieczory.... :oops:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 04.02.2013 19:08

Dziadek Maciek napisał(a):
darek1 napisał(a):Aż 4 kartony 8O 8O 8O

Na dzisiaj wystarczy :wink:

Wiedziałem, że Dziadek jest na diecie no ale żeby tak zamienić jadło na alkohol to chyba nie jest dobry pomysł.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 04.02.2013 20:45

darek1 napisał(a):

Wiedziałem, że Dziadek jest na diecie no ale żeby tak zamienić jadło na alkohol to chyba nie jest dobry pomysł.

To jest właśnie składnik mojej diety :wink: alkol nie pobudza mnie do jedzenia :wink: jak się nawalę, leżę i ... nie jem i chudnę :wink:
Darku - spróbuj, efekt gwarantowany :lol:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 04.02.2013 21:08

Dobry pomysł. :D
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 07.02.2013 18:41

Kulinarne aspekty życia są bardzo fajne i potrzebne. Podkreślają uroki wakacji, miejsc, które poznajemy, również od strony poznania kultury, kolorytu jedzenia, pewnych wrażeń, poznanych tylko przy stole, na kolorowym targu lub w markecie z regionalnymi przysmakami...

Jutro ruszamy na południe, w stronę Italii, takiej trochę zimowej, narciarskiej. Liczymy na dobre jedzenie, zarówno regionalne, ale również na swoje fanaberie kulinarne.

Obrazek

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.02.2013 10:23

O jo joj,jaki tu spokój nic się nie dzieje :mrgreen:
Bardzo szybki i smaczny przepis na sałatę z ...polędwiczką wieprzowąObrazek w/g mojej córci jest to mięsko jednego z biegających w naszej piwnicy szczurów Obrazek
Obrazek
kroimy naszą polędwiczkęObrazek
Obrazek
trzy łyżki musztardy sarepskiej i tyle samo miodu
Obrazek
mieszamy z polędwiczką i na 2 godzinki do lodówki
Obrazek
podsmażamy chwilkę na patelni i na talerz
Obrazek
Obrazek
smacznego :wink:
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 14.02.2013 19:42

Jako, że dzisiaj są WalęWTynki a ja mam w domu zadeklarowanego mięsożercę zrobiłam dla niego walentynkowe schabowe... :mrgreen:
Obrazek
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 14.02.2013 20:42

Dzisiaj żona zrobiła kolację, jaką często jadamy w Cro

Obrazek

Może nie wygląda to danie pięknie, ale smakuje wyśmienicie.
Tagiatelle z krewetkami (sporymi), śmietaną, kaparami i szpinakiem ), oczywiście na białym winie :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Pomysł na obiadek w Chorwacji. - strona 122
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone