GĆ. Dostajesz zjebkę za tą propagandę. Ja tu w RP przy swojej cytrynówce siedzę i kiełbasach litewskich zakupionych na Winobraniu w Zielonej Górze, a Ty wyjeżdżasz ze świeżymi małżami!!!
Nagana Waść, nagana...!
FUX napisał(a):GĆ. Dostajesz zjebkę za tą propagandę. Ja tu w RP przy swojej cytrynówce siedzę i kiełbasach litewskich zakupionych na Winobraniu w Zielonej Górze, a Ty wyjeżdżasz ze świeżymi małżami!!!
Nagana Waść, nagana...!
Grzegorz Ćwik napisał(a):Turystów w szczególności przyciąga tutejszy specjał gastronomiczny, a to są skorupiaki z Zatoki Malostońskiej, głównie ostrygi i mule, oraz wina szczepu Dingač i Postup.
kroj napisał(a):
A czy wiecie może, czy w Polszcze dingaca uświadczysz???
Plavac jest,a dingaca nie chcą sprowadzać..
Ech dobrze, że chociaż dorady można u nas kupić
Fajny ten wątek, aż mnie zassało przed nocą
Pozdrawiam
Maciek1956 napisał(a):kroj napisał(a):Dingaća nie chcą to nie tak, nawet ja chciałem, ale jest wiele problemów, choćby ilości jakie mogą Chorwaci przeznaczyć na nasz rynek. Podpisując umowę chcesz mieć zagwarantowane stałe dostawy jakiś tam ilości, niestety na dzień dzisiejszy, wg mojej wiedzy, są problemy.
Dorady można, ale tureckie, takie widziałem w ...
Grzegorz Ćwik napisał(a):Proponuję potrawkę ze smażonego pokrojonego w kostkę bakłażana, groszku, cebuli, czosnku i tuńczyka w oleju (mogą być dwie puszki). Trochę tutejszej śmietany.
Podsmażamy bakłażana z cebulą i czosnkiem, dodajemy groszek, przyprawy, śmietana i na koniec tuńczyka, nie rozdrabniając go zbytnio. Do tego ryż i sałatka z pomidorów i papryki...
Smacznego, Grzegorz.