Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomóżmy chorwackiemu pieskowi!

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Benekkk

Nieprzeczytany postnapisał(a) Benekkk » 02.09.2003 09:44

Cześć! Kilka dni temu wróciłem z Chorwacji. Mieszkaliśmy m.in. w Dolacu, 10km za Sibenikiem. Codziennie idąc na plażę mijaliśmy psa (na pewno rasowy- coś jak posokowiec bawarski, ale nie znam się zbyt dobrze) 24h/dobę uwązany na łańcuchu w strasznym upale. Całymi dniami leżał na kamieniach, wody miał bardzo mało.
Mam pomysł: może by tak przemycić tego biedaka do Polski. Znajdzie się ktoś, kto da mu nowy, dobry dom???
Namiary: Dolac, jadąc na południe: mijamy po prawej stronie knajpę przy plaży, 100m dalej po lewej stronie w wyschniętej części zatoki jest boisko sportowe, potem śmietniki w i kręta uliczka pnąca się w górę. Za drugim zakrętem nie da się nie zauważyć wielkiego drzewa oliwkowego. Pod nim leży nasz nieszczęśnik.
PS. Piesek jest zdrowy, młody i super-sympatyczny.
bafra

Nieprzeczytany postnapisał(a) bafra » 02.09.2003 10:38

Dwa lata temu widziałam podobny widok w Splicie,często myślę o tym psie na krótkim łańcuchu w pełnym słońcu być może bez wody.Niestety niektóre zwierzęta tak mają nie tylko w Chorwacji u nas w Polsce też tak jest.Dobrze,że pod oliwka miał trochę cienia.Pozdrawiam.
kama

Nieprzeczytany postnapisał(a) kama » 04.09.2003 20:55

zdziwila mnie taka obojetnosc na forum w sprawie tego pieska,na temat glupiej wody mineralnej jest wielkie halo a na cierpienie tak bliskiego ludziom stworzenia jakim jest pies nikt nie reaguje
kama

Nieprzeczytany postnapisał(a) kama » 04.09.2003 21:02

a i jeszcze jedno,moim zdaniem najlepsze co mozna zrobic dla takich zwierzat to poprostu je uwolnic,na mojej ulicy jest wiele bezdomnych psow,ja tez w taki sposob przygarnelam swojego
mysle ze nie ma nic gorszego niz tak okropne uwiezienie,pies na wolnosci z pewnoscia bylby szczesliwszy niz na jakims glupim lancuch a do tego w samym upale
bybus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bybus » 04.09.2003 22:57

wezme, przywiez, kontakt - adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
benekkk

Nieprzeczytany postnapisał(a) benekkk » 05.09.2003 14:39

niestety, jak napisałem, już jestem w Polsce. To propozycja dla tych, którzy wybierają się jesienią do Chorwacji.
A propos wcześniejszego postu. Uwolnienie tego psa, to NAJGŁUPSZE, co można by zrobić. Albo wpadłby pod samochód, albo poszwędał się gdzieś w góry i zdziczał.
Pies nie był maltretowany, był chudy, ale jestem pewny, że dostawał regularnie jeść. Nie chodziło mi o to, by uratować go przed "pewną śmiercią", tylko by sprawić, by jego psi żywot był weselszy (w Polsce)
petris
Cromaniak
temat postu

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 05.09.2003 22:31

Jestem zdumiona waszymi wypowiedziami na temat pieskow w Chorwacji.Gdzie wy mieszkacie ze nie widzicie nieszczesliwych stworzen w Polsce.Okrucienstwo w stosunku do zwierzat jest nie tylko w Chorwacji psy na krotkim lancuchu,znencanie sie nad zwierzetami w domach, wyrzucanie psow z samochodow ,zabijanie kotow, ktore mieszkaja w piwnicach i tym sanym odstraszaja myszy.Kulture narodu poznaje sie po stosunku do zwierzat Narodu polskiego nie mozemy zaliczyc do kulturalnego,na pewno.Wiec zamiast rozpaczac nad dola tylko jednego biedniego pieska ,wezcie sie za opieke i wspomagajcie nasze biedne zwierzeta,propagujcie kulture zachowania w stosunku do zwierzat ,pomagajcie psom i kotom. czy ktos z was wystawil miske z woda w te upaly? nie tylko dla psow kotow ale i dla ptakow i uzupelnial ja codziennie? itd itd cz dales grosz na schroniska ,?? wspolczuciem nie napalnisz brzucha tym bezdomnym stworzeniom ,nie z ich winy tylko ze sie znudzily dzieciom.co dostaly je dla zabawy, a ze znudzilo im sie znencanie na nimi, to rodzice wyrzucaja zwierzeta z balkonu czy samochodu.Teraz dzieci wezma sie za ludzi.taka u nas jest kultura.Czy znalazles miejsce w dobrym domu dla bezdomnego psa? czy w swoim zyciu pomogles stwozeniu.?A sa wlasnie tacy ludzie co wydaja ze swojej niewielkiej emerytury jak dla nich olbrzymie sumy, aby nakarmic bezdomnych.Nie mow ze wzpolczujesz,Działaj :!: teraz idzie zima pokaz ze masz serce

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone