napisał(a) jarwoj » 16.06.2003 11:53
DarekJ napisał(a):Jeżeli mamy podobne podejście do kempingów (czyli czujemy ten sam klimat z Prapratno) to który z kempingów gdzie Ty byłeś możesz mi polecić. Zwłaszcza z takich na uboczu trasy.
Dzięki za odpowiedzi.
Właściwie jest jest jedno miejsce, które mogę polecić, na którę sam jeszcze wrócę. Bardzo wiele ma wspólnego z Prapratno. Płaski teren wcisnięty w wyższe góry. Plaża kamienista, kamienie wielkości kurzych jaj, w otoczeniu ściany skalne. W pobliżu bliźniacze puste zatoki. Czystość i przejrzystość wody bardzo dobra, urozmaicone dno i podwodne groty skalne. Nie sprawdziłem wszystkiego, gdyż korzystam tylko z ABC. Na miejscu znajduje się baza nurkowa.
Na terenie campu sklep, obok niewielka restauracja. Raz na kilka dni przyjeżdza samochód z beczką wina.
W okolicy, po górach i lasach wyznaczonych jest kilka ścieżek turystycznych.
Wadą campingu jest coraz mniejszy teren, zabierany przez całosezonowe parcele Słoweńców i Chorwatów. Trzeba czasami walczyć o cień pod oliwką. Atrakcją natomiast złodzieje - owce schodzace wieczorem z gór i podkradające spod namiotu zapasy, odpadki i torby foliowe. A nad głowami wysoko sępy.
To miejsce to ..., podaj maila, zazdrość mnie zżera.