Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomózcie ze Splitu na Bol czym sie dostać bez samochodu.

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
predatortata
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) predatortata » 08.05.2011 21:00

Chcemy sie dostać ze Splitu na Bol najlepiej rano aby pozwiedzac miejscowość.Wszystko płynie do Supetar a jak dalej na Bol. Nie chcemy przejezdzac samochodem a statek na Bol znależliśmy pózno.Czy ktos moze wie czy są jakies polączenia jak mozna sie tam dostać.Pomózcie.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 08.05.2011 21:07

tu rozkład jazdy
predatortata
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) predatortata » 09.05.2011 19:47

Nie zbytnio rozumiem ten rozklad jazdy.Mozecie mi troszke jeszcze pomóc,chceby byc na Bol 7.07.2011 jak najwczwsniej.Bedziemy startowac ze Splitu.Jak mam tu w tym rozkładzie to znaleśc.pozdrawiam
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 09.05.2011 20:17

?
Najpierw płyniesz Jadroliniją do Supetra...
tu letni rozkład rejsów
a potem autobusem na wyspie... w poprzednim poście podałam link na wyszukiwarkę połączeń.. czyli wpisujesz miejsce startu : Supetar i cel: Bol...
Poza tym z całą pewnością ze Splitu organizowane są codziennie jakieś rejsiki na Zlatni rat (w celu plażowania z zaplanowanym powrotem o określonej porze).

P.S. Na Brač (wyspa) do miejscowości Bol
Pozdrawiam
predatortata
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) predatortata » 10.05.2011 06:58

Dziękuje Wam bardzo za pomoc wszystko już jasne. Mam jeszcze do was jeszcze jedno pytanie. Czytałem gdzieś w relacjach, ze w miejscowości HVAR. Jakaś pani z forum wypożycza skutery.Zgubiłem gdzieś ten temat a chcemy troszke pojezdzić z synem.Czy możecie mi pomóc zlokalizować tą osobe.Pozdrawiam serdecznie
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 10.05.2011 17:06

To ja.. nie w Hvarze tylko w St.Gradzie...
klik
Od razu mówię, że skuetry ubezpieczone są tylko w zakresie O.C.... przy uszkodzeniach u mojego szefa naprawdę nie ma zmiłuj...
Dzieciom do lat 12 nie wolno jeździć na skuterach (nawet w roli pasażera!).
Pozdrawiam
predatortata
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) predatortata » 10.05.2011 17:26

Miło mi panią poznać,dziękuje za informacje. Syn ma 14 lat ja 35 oczywiście wiem ,ze za uszkodzenia trzeba płacić. Pracuje w firmie wypożyczającej samochody więc wiem jak trzeba szanować cudzą własność. Ile kosztuje na tą chwile wypożyczenie skutera na pół albo na cały dzień. Czy wpłaca się jakąś kaucje przy wypożyczeniu. Gdzie warto pojechać skuterem aby popodziwiać widoki okiem speca czyli Pani. Oczywiscie z bezpiecznym dojazdem aby nic nie uszkodzić.pozdrawiam
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 10.05.2011 17:45

Kaucji nie ma.. zastaw to paszport.. a cena.. cóż w zależności od momentu w sezonie od 200 do 250 kn za dzień (plus paliwo naturalnie).
Skuter to bardzo fajny sposób na zwiedzanie wyspy, ale tylko po drogach asfaltowych.. Jednak jeśli ktoś naprawdę dobrze w jednośladach się nie czuje, to odradzam (mamy tylko Piaggio... części są naprawdę drogie).
A gdzie jeździć.. pisałam o tym niejednokrotnie w "hvarskich tematach...
Na pewno i stara i nowa droga Hvar - Stari Grad.. na pewno wzdłuż wybrzeża na odcinku Vrboska - Jelsa.. pomiędzy wioskami w głębi wyspy...
predatortata
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) predatortata » 12.05.2011 06:42

Dziękuje Pani Kasiu, jest Pani nie zastąpiona na forum.Jeszcze raz dziękuje za pomoc i miłe,przejrzyste wytłumaczenie tematu.Pozdrawiam Grzegorz

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone