Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

pomóżcie zaplanowac trasę wyjazdu i powrotu

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Irmina76
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irmina76 » 13.08.2006 19:28

Pierwszy raz wyjeżdzamy do Chorwacji 1 września-piątek lub 3 września-niedzielę (jeszcze nie wiemy ). Jedziemy w ciemno do Primostemu na tydzień , a drugi tydzień urlopu spędzimy w Orebicu.

Mam wiele pytań. Będę wdzieczna za rady.

Jak dojechać do Primostenu z Katowic? Chcemy dotrzeć na miejsce we wczesnych godzinach rannych. O której godzinie najlepiej wyjechać? Dodam, ze raczej nie pojedziemy szybko.

Zalezy nam na oszczędnościach, wiec zastanawiamy się nad dojazdem przez Węgry.... Ale nie wiemy ile możemy zaoszczędzić? Czy tam będa korki? Jakie są zalety jazdy przez Węgry?

A spowrotem z Orebica jaka trasa byłaby najlepsza?

Trasę przez BiH raczej wykluczamy, bo się boimy,że pobłądzimy ..
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 13.08.2006 19:55

Irmina76 napisał(a):Pierwszy raz wyjeżdzamy do Chorwacji 1 września-piątek lub 3 września-niedzielę (jeszcze nie wiemy ). Jedziemy w ciemno do Primostemu na tydzień , a drugi tydzień urlopu spędzimy w Orebicu.

Jak dojechać do Primostenu z Katowic? Chcemy dotrzeć na miejsce we wczesnych godzinach rannych. O której godzinie najlepiej wyjechać? Dodam, ze raczej nie pojedziemy szybko.

Zalezy nam na oszczędnościach, wiec zastanawiamy się nad dojazdem przez Węgry.... Ale nie wiemy ile możemy zaoszczędzić? Czy tam będa korki? Jakie są zalety jazdy przez Węgry?

Tyle na tym forum opisów tras należy tylko użyć funkcji "szukaj",ale na początek przeczytaj ten wątek forum/viewtopic.php?t=12586
Ostatnio edytowano 13.08.2006 20:06 przez Andrzej G, łącznie edytowano 1 raz
Oszkliwiec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Oszkliwiec » 13.08.2006 20:05

Zawsze jade przez Węgry.Na korki jeszcze nie natrafiłem bo przejeżdżam je nocą.Zalety-na Słowacji winietka niewiele kosztuje, na Węgrzech jadę na Szombathely więc bez opłat a więc koszty niższe!
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 13.08.2006 20:40

tu jeszcze masz duzo informacji o zachodniowęgierskiej trasie

forum/viewtopic.php?t=12586&highlight=trasa+gry
andrzej_bialy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej_bialy » 14.08.2006 12:19

Irmina76 napisał(a):Pierwszy raz wyjeżdzamy do Chorwacji 1 września-piątek lub 3 września-niedzielę (jeszcze nie wiemy ). Jedziemy w ciemno do Primostemu na tydzień , a drugi tydzień urlopu spędzimy w Orebicu.

jezeli zalezy ci na oszczednosci to tylko przez wegry! wczoraj tamtedy jechalem i bez jakichkolwiek klopotow no i za darmo:)
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 14.08.2006 13:43

...jechałem już wieloma trasami i jednak najlepszą trasą jest w/g mnie wariant austriacko - słoweński (w przypadku podróży na Istrię przez Klagenfurt, przełęcz LoiBpass, a na południe przez Maribor), aczkolwiek jak wiadomo łatwo natknąć się na korki za Mariborem...przez zachodnie Węgry wracałem w nocy i jechało mi się przeciętnie, jednak miejscowości a więc ograniczenia prędkości dały się we znaki...a winieta austriacka kosztująca 7,60 EUR to nie jest wielki wydatek biorąc pod uwagę komfort podróży i ciekawsze widoki...jadąc przez Węgry czas umilało mi jedynie czytanie nazw węgierskich miejscowości...porąbany język :)
zygmunt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zygmunt » 14.08.2006 22:02

Cześć.W zeszłym roku jechałem przez Węgry do Orebica i z powrotemz wielkimi obawami [szczególniew tamtą strone].Obawialem sie szczególniejazdy przez BiH.Okazało sie ze jazda była bardzo przyjemna.w tym roku jade tą samą trasa Pozdrav.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone