Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomóżcie w trudnej decyzji :)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gospa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospa » 26.06.2006 17:45

Witam wszystkich!!!!

Czytam, czytam...i już sama nie wiem co wybrac na tegoroczne wakacje??Bylismy zdecydowani na Orebic, ale przeraża mnie myśli zanudzenia się tam wieczorami. W tamtym roku byliśmy w Primostenie i zachwycił mnie tamtejszy klimat. Poszukuję czegos podobnego tylko bardziej na południu, bo koniecznie chcemy zwiedzic Dubrovnik:))

Wy napewno coś poradzicie:))) Dzięki!!
teka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) teka » 26.06.2006 20:51

Musisz sprecyzowac co chcesz robić wieczorami :). Wydaje mi się że Orebic będzie najlepszy, jeżeli chcesz wskoczyc do Dubrownika. Orebic to bardzo urokliwe miejsce. Przy okazji będziesz mogła zobaczyć Ston i dość futurystycznie umiejscowiony mur obronny, podobno drugi pod względem długości po murze chińskim. Kiedyś jak sól była warta tyle co złoto, bronił tamtejszą społeczność przed agresją z zewnątrz. Właśnie w Stonie do dzisiaj znajdują się baseny, w których odparowywuje się wodę morską. Poza tym wjeżdżając na Peljesac w zatoce, którą tworzy półwysep z lądem zobaczysz rzadko spotykaną w tej części świata hodowlę małż. Ciekawy widok. Możesz także wsiąść na prom i zwiedzić Korculę, zarówno samo miasto jak i wyspę. A Korcula to taki maleńki Dubrownik z sympatyczną starówką i domem. w którym, jak zarzekaja się Chorwaci, urodził się Marco Polo. Więc może jednak Orebic ...
Pozdrawiam.
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 26.06.2006 21:10

gospa napisał(a):Witam wszystkich!!!!

Czytam, czytam...i już sama nie wiem co wybrac na tegoroczne wakacje??Bylismy zdecydowani na Orebic, ale przeraża mnie myśli zanudzenia się tam wieczorami. W tamtym roku byliśmy w Primostenie i zachwycił mnie tamtejszy klimat. Poszukuję czegos podobnego tylko bardziej na południu, bo koniecznie chcemy zwiedzic Dubrovnik:))

Wy napewno coś poradzicie:))) Dzięki!!

Baska Voda. A tutaj fajna stronka.
http://www.baskavoda.pl/
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 26.06.2006 22:55

Tez polecam orebic, i wcale sie nie zanudzisz, jak bedziesz chciała to dam ci namiary na fajnych gospodarzy na korczuli.. w orebic tez chyba mam jeszcze maila do gospodarzy 8)
gospa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospa » 27.06.2006 15:04

ilusil, w takim razie poprosze o te namiary i może jeszcze jakieś zdjęcia z Orebic:)
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Wielkie dzięki za pomoc
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 27.06.2006 17:11

zaraz odpisze
tu masz zdjecia - http://www.orebic-tours.hr/lang_pl/index.asp
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 27.06.2006 17:38

wysłałam 8)
troche tego duzo bedzie
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 27.06.2006 18:42

a dla reszty, przejrzyjcie ten topik forum/viewtopic.php?p=142715#142715
gospa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospa » 27.06.2006 19:04

jeszcze raz, wielkie dzięki ilusil:)
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 27.06.2006 19:07

słuze :D

sama sie naszukałam, to moge sie podzielic :wink:

i nie ma za co :mrgreen:
eranet
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) eranet » 27.06.2006 23:05

witam wszystkich, w tamtym roku bylem na Istrii w Rovinj, teraz chyba tez chorwacja, ale chcialbym cos innego, jak tam jest w tym Orebic, jakie ceny, jak z mieszkaniem? a moze ktos cos innego poleci?

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone