Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomóżcie przesympatycznemu Chorwatowi

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janka » 06.03.2007 10:22

hrehor napisał(a)::D :D :D Witam, mam kumpelkę w jego wieku ale problem polega na tym iż ona ma dziecko w wieku 2 lat, ale jest wolna , jak będzie chętny na coś takiego ta mogę ją zapytać .

Rozmawiałam z Vjeko- to nie problem :wink: - będąc w tym wieku zna się różne sytuacje życiowe i jest się mniej wymagającym :wink: , zwłaszcza, że "wszystkie dzieci nasze są.." :lol:
Janka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janka » 06.03.2007 10:44

niezawodny napisał(a):
Janka napisał(a):Chorwat-Vjeko, którego poznalismy tego lata w Crikvenicy( tam mieszka). Chciałby poznać miłą Polkę - twierdzi, że Polki to najpiękniejsze i najmilsze kobiety na świecie, a nie ma możliwości sam napisać na tym forum- nie zna języka polskiego.

Zachciało mu się pobaraszkować z Polkami... :lol: Żadna nowość... :wink:

Janka napisał(a):Prosił mnie , żebym wspomniała o nim ( o stronie miłosników Chorwacji dowiedział sie ode mnie).

Później pokażą nas w TV i powiedzą: "to oni skojarzyli tą Polkę z tym Chorwatem" :wink: :lol: CBA aresztuje CRO-serwer a my zostaniemy uznani za sutenerów... :lol:
Bo pół biedy jak HR-gościu tylko lubi połączyć przyjemne z pożytecznym. A co jeśli to jakiś Hannibal Lekter... :lol:

Wydaje mi się, że nie chodzi jednak o "pobaraszkowanie" :wink: . Vjeko ma, jak twierdzi- kilku znajomych , którzy tworzą bardzo szczęśliwe związki z Polkami (masz tez super przykłady na tym forum :) ). Twierdzi też , że współczesne Chorwatki są za bardzo wyemancypowane , jak na jego tradycyjne poglady na związek. Czy to prawda, czy są rzeczywiście zbyt wyemancypowane - nie wiem, trzeba by zapytać kogos , kto zna tamtejsze realia. Facet wydaje sie być bardzo przyzwoitym...
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 06.03.2007 12:02

wspaniały pomysł popieram 100%. :D :D :D :D :D :D :D
halkatla100
Autostopowicz
rozmowy o turystyce i nie tylko

Nieprzeczytany postnapisał(a) halkatla100 » 14.03.2007 16:03

ja byłam w związku z chorwatem przez 4 lata i moge powiedzieć tylko tyle, ze istnieją spore różnice kulturowe i zachowawcze miedzy nami i nimi.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 14.03.2007 20:21

Zgadza się, ale to wcale nie musi mieć negatywnego wpływu na związek. Powiedziałbym, że wręcz przeciwnie. :D
Wszystko zależy od tych dwojga ludzi, którzy ze sobą są...
Pozdrawiamy
Iwona Baśka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 15.03.2007 10:50

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Zgadza się, ale to wcale nie musi mieć negatywnego wpływu na związek. Powiedziałbym, że wręcz przeciwnie. :D
Wszystko zależy od tych dwojga ludzi, którzy ze sobą są...
Pozdrawiamy

Kasiu, zgadzam się z Tobą.To rzeczyswiście zależy od dwojga ludzi, którzy ze sobą chcą być. Piszę to na podstawie mojego skromnego pięcioletniego "stażu".
Pozdrav
anna iwona
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anna iwona » 29.03.2007 10:57

"galebova" - co to dosłownie oznacza?

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):No myślę, że o nasze rodaczki nie trzeba sie martwić. Bo Polki, prócz tego, że piękne to i bardzo są rozsądne a i ,wydaje mi się, raczej niewrażliwe na wątpliwe zresztą uroki rasowych "galebova".
Prawda dziewczyny?!
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 29.03.2007 11:41

"galeb" (liczba mnoga "galebovi"; "galebova"- genitivus pluralis od "galeb")
w znaczeniu dosłownym to mewa; ale w przenośni takim właśnie mianem określa się "zawodowych chorwackich podrywaczy".
Są przeważnie czarujący, lecz bywają "bezlitośni", więc uwaga! :D :D :D
anna iwona
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anna iwona » 30.03.2007 15:20

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):"galeb" (liczba mnoga "galebovi"; "galebova"- genitivus pluralis od "galeb")
w znaczeniu dosłownym to mewa; ale w przenośni takim właśnie mianem określa się "zawodowych chorwackich podrywaczy".
Są przeważnie czarujący, lecz bywają "bezlitośni", więc uwaga! :D :D :D

No tak, lepiej uważać kogo się zapoznaje. Albo w porę tę znajomość zakończyć.
katarzyna11
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) katarzyna11 » 09.04.2007 00:47

Chorwaci są ok,podrywają jak przystoi mieszance słowiańsko-południowoeuropejskiej.Ale mają klasę,nie to,co nikczemnej postury Włosi(nie chcę nikogo obrazić,ale jest różnica) :) a gdybym nie miala męża od dziesięciu lat,to zaraz wysłałabym CV i list motywacyjny do wyżej wymienionego :D
Joanna Jakubowska
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanna Jakubowska » 09.04.2007 14:05

W sierpniu zamierzam sama jechać do HR,ze z moim szczęściem toważyszami w poróży(wycieczka autokarowa) będą sami emeryci lub osoby ,którym toważystwo raczej przeszkadza niż cieszy-a więc może być nieciekawie.W związku z tym prosze o kontakt z tym wielce przystojnym Horwatem,raz kozie śmierć.Może akurat trafi swój na swego;)
Ps,mam pytanie-może ktoś z forumowiczów podróżował samotnie po HR i jest w stanie udzielić mi jakichś rad,podnieść na duchu(mam pewne obawy) itp.Gorąco pozdrawiam.
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Pomóżcie przesympatycznemu Chorwatowi - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone