Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomóżcie prosze....

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Sylwia15
Odkrywca
Pomóżcie prosze....

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwia15 » 03.07.2006 21:35

mam pytanie.... mam zarezerwowany apartament w chorwacji od 19,08 do 31,08 wyruszamy z Warszawy do Slatine (wyspa Ciovo) ok. 1600 km. kiedy mniej więcej wyruszyć aby zdążyć na 19 i żeby nie jechać w największy upał... odp. :roll: jak możecie to dajcie jakieś wskazówki np. o korkach i ogólnie o trasie....
Tomek O.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek O. » 03.07.2006 21:44

Nalezy wyjechac jakieś 20-24 godziny wcześniej - oczywiscie przy założeniu jechania na raz. (czas jak najbardziej orientacyjny - w zaleznosci od uzyskiwanych prędkości i ilości przystanków). Co do reszty - zapraszam do lektury forum. Pzdr.

PS ja też wyjeżdzam 19.08 :))))
Piotr_
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr_ » 03.07.2006 22:04

Witam, w sobotę wróciłem. W pierwszą stronę do Omisu jechałem z Warszawy ok. 1500 km. Czas przejazdu 21 h. Bardzo dużo postojów ze względu na dwoje małych dzieci - łącznie 3,5 h. Wyjechałem o godzinie 11 przed południem, dojechałem rano, tak żeby mieć dużo czasu na znalezienie apartamentu. Z powrotem wracałem dużo dłużej, bo byłem zmęczony zwiedzaniem Plitvic, a poza tym od Słowenii do Polski padał deszcz.

pozdr.
Piotr
Sylwia15
Odkrywca
jazda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwia15 » 03.07.2006 22:21

jedziemy transorterem w 5 osób 3 osoby dorosłe 1 dziecko 4 letnie i ja 15 lat....
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 03.07.2006 22:46

My też jedziemy od 19.08 do 01.09 na Ciovo, tylko że do Okrugu Gornijego :) Będziemy Citroenem C4 (lub Picasso) z naklejką na tylnej szybie Cro.pl :)
Sylwia15
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwia15 » 03.07.2006 22:56

moondek napisał(a):My też jedziemy od 19.08 do 01.09 na Ciovo, tylko że do Okrugu Gornijego :) Będziemy Citroenem C4 (lub Picasso) z naklejką na tylnej szybie Cro.pl :)

a skąd wyruszacie?? byliście już kiedys na ciovo o której wyruszyliście z Polski?? moze się spotkamy jakoś :P

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone