Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomózcie mi wybrac podróż poślubną!!!!!!!!!!

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mat1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mat1 » 23.03.2007 09:11

TORINKA: ja, jeśli można mogę ci napisać jak z żoną spędziłem 7 dni na krecie:
- przelot - noclegi - 1400 z ł(osoba - za wszystko)
- w cenie wycieczka na santorini( 1 dzień),
- w cenie akwapark ( 1 dzień)
- w cenie wypożyczenie samochodu( 1 dzień)

Myśmy jeszcze wypożyczyli samochód na 3 dni dodatkowo za ok. 100 E. i objechalismy całą wyspę za male pieniądze(1L PALIWA 1,1 e.)
Tak że codziennie gdzieś byliśmy.
Całkowity koszt wyjazdu , łącznie z kieszonkowym to ok. 4000 zł.(i wcale sobie nie żalowaliśmy)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 23.03.2007 09:28

my pojechalismy w kilkunastodniowa podroz do cro swoim wlasnym autkiem

sobota - slub
niedziela - odpoczywanie i zalatwianie roznych tematow
poniedzialek rano - w auto i wio przez Wieden, Postojna na istrie

Spalismy u rodzinki w katowicach, po zwiedzaniu wiednia w aucie, jaskinie Postojna obejrzelismy i kimnelismy sie w namiocie na jakims campie

cro zobaczylismy dopiero chyba po 3 dniach

Tam pozwiedzalismy rozne campingi, miasteczka, zabytki

Jejezdzilismy troszke, odpoczelismy, opalilismy sie cali bo FKK na istri jest to powszechne i nie mielismy lepszego wypadu do cro niz wlasnie nasza podroz poslubna

bylo cudownie
Torinka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torinka » 23.03.2007 09:34

Witam Piotrulex, mam nadzieję, że nasza podróż poślubna też będzie udana, jednak fakt, że nie jestesmy zmotoryzowani ogranicza naszą swobodę. Gdybydmy mieli autko zobaczylibyśmy to co chcemy i kiedy chcemy, ale niestety...Dlatego wciąż czegoś szukamy. Pozdrowionka.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 23.03.2007 13:17

Torinka napisał(a):Witam Piotrulex, mam nadzieję, że nasza podróż poślubna też będzie udana, jednak fakt, że nie jestesmy zmotoryzowani ogranicza naszą swobodę. Gdybydmy mieli autko zobaczylibyśmy to co chcemy i kiedy chcemy, ale niestety...Dlatego wciąż czegoś szukamy. Pozdrowionka.

nic tylko kupic autko

teraz to bardzo tania przyjemnosc

nasza astra ma juz 12 lat a jeszcze w 2005 bylismy nia we wloszech i chorwacji (wtedy miala 10)

w zeszlym nie bylismy bo corcia miala 3-4 miesiace a w tym nie bedziemy bo budowa domu ruszyla :D

kupcie autko i po problemie :wink:
Torinka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torinka » 23.03.2007 13:39

No dobry pomysł, tylko że wczoraj odebrałam prawko, narzeczony nie posiada a autko to kupimy raczej w Irlandii, bo tam emigrujemy....ale dzięki za pomysła :D
assia i norbert
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) assia i norbert » 23.03.2007 19:28

Torinka informacje o które prosiłaś poszły na e-maila. Pozdrawiam asia :papa:
Torinka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torinka » 23.03.2007 20:08

Dziękuje bardzo Asiu!!!!!
To teraz mamy myślenie, chciałabym tylko wiedzieć czy w cenie jest prom i jaki jest ten drugi 1 gwiazdkowy hotel. Wiem, że o prom mogę spytać biuro, ale to dopiero w poniedziałek...... :cry: Dlatego jeszcze Cię męczę.Wcale nie napisałaś dużo, ja bym pewnie więcej naskrobała bo ja to w ogóle nie mam hamulców :) W każdym bądź razie moja mam stwierdziła, że musimy wybrac inny kraj, bo już widziałam tyle zdjęć, że rozpoznaje większość miejscowości :wink: Pozdrawiam i myśle...papa
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 23.03.2007 21:13

Torinka napisał(a): moja mam stwierdziła, że musimy wybrac inny kraj, bo już widziałam tyle zdjęć, że rozpoznaje większość miejscowości

sluchaj mamy

jak pojedziesz teraz do cro to a pewno sie zarazisz tym samym co my i bedziesz tam jezdzila co rok

mnie uprzedzali kilka lat temu, nie posluchalem. teraz nawet we wloszech bylismy raptem kilka dni zeby chociaz tydzien w chorwacji posiedziec pomimo ze plany byly zupelnie inne

kolejna zaleta wlasnego auta - same niespodzianki, wolnosc i zero planow - po prostu wakacje :)
assia i norbert
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) assia i norbert » 24.03.2007 10:09

Torinka napisał(a):Dziękuje bardzo Asiu!!!!!
To teraz mamy myślenie, chciałabym tylko wiedzieć czy w cenie jest prom i jaki jest ten drugi 1 gwiazdkowy hotel. Wiem, że o prom mogę spytać biuro, ale to dopiero w poniedziałek...... :cry: Dlatego jeszcze Cię męczę.Wcale nie napisałaś dużo, ja bym pewnie więcej naskrobała bo ja to w ogóle nie mam hamulców :) W każdym bądź razie moja mam stwierdziła, że musimy wybrac inny kraj, bo już widziałam tyle zdjęć, że rozpoznaje większość miejscowości :wink: Pozdrawiam i myśle...papa

A Witam :D
Jeżeli chodzi o prom to jest oczywiście płatny przez biuro.
Torinka tak naprawdę musisz mieć pieniądze na zwiedzanie i zakupienie winka, rakiji czy też trawaricy ewentualnie na wycieczki. Poza tym wszytko jest płatne przez biuro. Co do hotelu napiszę jeszcze w e-mailu.

Ps. My w trakcie wyboru miejsca podróży poślubnej zastanawialiśmy się również nad innym krajem, ale teraz nie żałuje że wybrałam Chorwację. Zauroczył nas ten kraj do tego stopnia, że teraz nie myślimy o innym miejscu na wakacje jak Chorwacja. Jak to piotrulex powiedział można się jedynie zarazić chorobą która nazywa się "crochoroba" ona raczej nie przechodzi, ale nie jest też groźna :D
Pozdrawiam
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 24.03.2007 10:30

assia i norbert napisał(a):...Jak to piotrulex powiedział można się jedynie zarazić chorobą która nazywa się "crochoroba" ona raczej nie przechodzi, ale nie jest też groźna :D
Pozdrawiam

Jak to nie jest groźna :?: Na jej leczenie wydaje się rocznie ok 4000 PLNów rocznie :lool: a wyleczyć się nie idzie ;)
assia i norbert
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) assia i norbert » 24.03.2007 10:38

Leszek Skupin napisał(a):
assia i norbert napisał(a):...Jak to piotrulex powiedział można się jedynie zarazić chorobą która nazywa się "crochoroba" ona raczej nie przechodzi, ale nie jest też groźna :D
Pozdrawiam

Jak to nie jest groźna :?: Na jej leczenie wydaje się rocznie ok 4000 PLNów rocznie :lool: a wyleczyć się nie idzie ;)

No pewnie masz rację Leszku, ale sam powiedz. Choroba ta jak żadna inna przynosi same przyjemności i niezapomniane wrażenia (nie licząc wydanej kasy) :D
Ps. Ja nie mam nawet najmniejszej ochoty się z niej wyleczyć :D
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 24.03.2007 18:07

Leszek Skupin napisał(a):Jak to nie jest groźna :?: Na jej leczenie wydaje się rocznie ok 4000 PLNów rocznie :lool: a wyleczyć się nie idzie ;)

4 kola na wleczenie sie na 11 miesiecy to chyba nie jest zle

w ile osob wydajecie te 4 kola, na jk dlugo, jaki transport, jedzenie i mieszkanie, jaki rejon

ja bylismy tylko w cro z 3 lata temu z 10 dni to wydalismy 2,5 kola w osoby na campie FKK na istri juz ze wszystkim. paliwo, winiet, parkingi, jedzenie, noclegi
Torinka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torinka » 24.03.2007 18:21

Jak pojedziemy do Cro to 4 koła nie starczą na zarażenie się nawet, ale myśle, że warto.... :D W końcu nasz kochany NFZ zdziera z nas krocie, a jak chcemy iść do specjalisty do i tak trzeba prywatnie.....Tam przynajmniej specjaliści są na miejscu :) Mam nadzieję, że się zarazimy :lol: A potem długo nie będziemy mogli się wyleczyć, tylko musimy się zmotoryzować koniecznie!!!!
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 24.03.2007 22:04

Torinka napisał(a):Jak pojedziemy do Cro to 4 koła nie starczą na zarażenie się nawet, ale myśle, że warto.... :D W końcu nasz kochany NFZ zdziera z nas krocie, a jak chcemy iść do specjalisty do i tak trzeba prywatnie.....Tam przynajmniej specjaliści są na miejscu :) Mam nadzieję, że się zarazimy :lol: A potem długo nie będziemy mogli się wyleczyć, tylko musimy się zmotoryzować koniecznie!!!!

4 kola to nie jest malo

w 2005 bylismy w itali i cro. zrobilismy prawie 5000 km swoim autkiem. na 2 tygodnie starczylo nam nieca 3,5 kola a za dobe campingu placilismy srednio 80 zeta wiec niemalo. w 3,5 kola jak zwykle jest wszystko a bylismy np:

Wieden
Innsbruck
Piza
Verona
Rzym - Watykan
San Marino
Rimini
Wenecja
Rovinj
Porec

jadac na wycieczke zorganizowana np. jakims autokarem nie masz szans pokombiowac z trasa

jedziesz, patrzysz jakies atrakcje, znaki, reklamy wiec skrecasz i ........

........ jaskinie Postojana = rewelacja :D
Torinka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torinka » 27.03.2007 12:05

Dzięki za wszystkie informacje i rady:D . Wiem, że najlepiej byłoby autkiem, niezależnie, z prowiantem itd, ale tak to pojedziemy zwiedzać Cro jak nas już dopadnie crochoroba. Jak na razie autokarem z biurem, ale stacjonarnie, bez objazdowej bieganiny-macie rację, że to nie był najlepszy pomysł. Jak na razie stawiamy na Hvar, miejscowość Stari Grad, jeszcze raz Asiu i Kasi dzięki. Mam nadzieję, że znajdzimy tam spokój ciszę i piękne widoki. Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś opinie o tym miejscu chętnie poczytam, zanim wpłace kaske na konto biura turystycznego. Odbiegając od tematu do Tychów wiosna zawitała i aż mi weselej :P
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Pomózcie mi wybrac podróż poślubną!!!!!!!!!! - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone