napisał(a) blacha » 18.08.2006 22:20
Witaj, nie jestem specjalistą od samochodów, ale znajomy ma subaru z takim samym felerem jak Twoja xsara. Problemem był czujnik, ale nie pamiętam, który, bo temat mnie zupełnie nie interesował. Tak czy siak - sporo z tym jeździł. Aaaaa - kupił ten samochód z tą "wadą", a dopiero potem przerobił na gaz i nadal tak jeździł. Przypominam jednak, że specjalistą nie jestem w tym temacie! Jeżeli masz dobre assistance to się nie stresuj tylko jedź. Ja osobiście startuję z rana z W-wy do Omisia.
Pozdro
--
JarekO[/quote]
Jarek,jak masz pisac takie "cos" to lepiej nie pisz nic ...Jak mozesz sugerowac blachostke komus kto ma "check engine " i 1500km przed soba???
Teraz co do auta , swiece nie beda powodowaly zapalanie "sprawdzenia" , a w zasadzie nie powinny , gdyz przejechales te 40km.Usterka musi tkwic gdzies indziej.
Auto gaslo ci na wolnych obrotach ,wnioskuje ze na LPG a nie PB , wiec moze ustawienie mieszkanki mialeszle lub moze proporcje dawki gazu byly zle ustawione (nie jestem mechanikiem,ale mialemkiedys LPG w aucie--porazka). Auto na wolnych obrotach gasnie jak padniety jest silnik krokowy (czujnik biegu jalowego) , ale zeby tylko na LPG to juz gorzej.
Noe wiem dlaczego wczesniej sie za to nie zabrales..?
I teraz UWAGA---jesli to nie jest utomat, to zdejm klemy z aku na jakies 15 minut (komp sie zrestartuje) i naloz ponownie , potem jedz albo na PB albo ryzykuj na LPG, albo do warsztatu a nie do jakiegos majstra z garazu...
pozdr.