Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomocy ! Nie wiem gdzie jechać

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 05.01.2011 12:24

Ja napiszę tak Wszystko co wybierzesz od Pimosten dalej na południe spełni Twoje oczekiwania. Wspomniałeś o Makarskiej samą mieścinę jako cel wakacji odradził bym, ze względu na gwar typowego kurortu, nie mniej jednak warty odwiedzenia i to nie na jedno popołudnie czy obiad. Proponuję coś w jego okolicach jakieś 15-20km a tu jest z czego wybierać. Marusici cicha spokojna fajna miejscowość Pisak stromy ciasny ale mający swój urok Przepiękną bogatą Brelę z zajeb... promenadą na wieczorne i nie tylko spacerki i słynną skałkę (moje ostatnie miejsce wakacyjne z 2010) Baska Voda, Tucepi Podgora każda z tych miejscowości ma wiele do zaoferowania i na pewno spełni Twoje wymagania. Jeśli nie ten region to jeszcze dalej na południe na półwysep Peliesac mój następny cel podróży wiele się już naczytałem raczej wszystkie opinie wychwalające ten region Chorwacji. Stąd już blisko do perły Dubrovnika w jego okolicach byłem już dwukrotnie bo właśnie w takiej Chorwacji się zakochałem i szukam jego odpowiedników. Dubrovnik musowo zobaczyć poczuć za dnia jak i wieczorem - nocą zostanie już na zawsze w pamięci.
Reasumując gdzie się nie udasz raczej zadowolenie w 100% oczywiście jazda w ciemno bo wtedy wiesz co bierzesz i ty wybierasz a nie reklama i foto z ogłoszenia.
wojciechmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojciechmw » 05.01.2011 14:44

consett0805 dziękuje za wyczerpująca odpowiedź ! Niewiątpliwie ułatwiłes troche wybór. Nie byłem jeszcze w tych rejonach i chyba własnie w tam sie wybiore.

Potrzebuje jeszcze jednej opini. Do tej pory jeździłem pod koniec sierpnia tzn po 20-stym

W tym roku plany sa aby pojechac pod koniec ale czerwca. Czy jadac w innym terminie odczuje różnice chodzi mi o ceny, pogode, ilość trusytów i dostępnośc kwater. Dodam że chcemy wrócić przed początkiem lipca.
kammaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kammaj » 05.01.2011 15:31

Byłem w Cro 3 razy (Makarska, Orebic i Primosten) i zawsze pod koniec czerwca-początek lipca, zdecydowanie polecam ten okres, mniej ludzi i ceny o parę kun niższe, kwatery dostępne bez problemu, pogoda jak malowana.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 08.01.2011 01:00

Przychylę się do pierwszej wypowiedzi. Ja i moja familia gościliśmy już 5 krotnie w Chorwacji na przestrzeni 9 lat w różnych terminach wakacji. Przełom czerwca/lipca jest dobrą alternatywą i na 3 takie wyjazdy tylko w jednym pogoda mieszana z przewagą słońca. Raz byłem w lipcu i raz w sierpniu. Ten prawdziwy sezon zaczyna się tak jak zaczynają się wakacje np w Polsce. Szczyt napływu ludzi przypada na sierpień kiedy to zachodnia Europa rusza na wakacje. Termin który sobie wybrałeś jest dobrą alternatywą i raczej z pogodą nie powinno być kłopotów, choć nie ukrywajmy i dla słońca też tam jeździmy. Tak więc każdy z nas pilnie śledzi mapy pogody. Termin też taki daję 100% zadowolenie ze znalezionej kwatery, ja jeżdżę tylko w ciemno, mimo że dzieci na pokładzie. Moje cele podróży do Chorwacji odbywają się na zasadzie strzału wzrokowego na mapę tego kraju i przypadkowe zdjęcia.
Najlepszym dniem w znalezieniu kwatery jest niedziela i poniedziałek do gdz 12-14. No niestety pogody nie mogę zagwarantować całą resztę na pewno, a za wszystko zapłacisz kartą Mast..... 8) Pozdrawiam :D
tajemniczy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tajemniczy » 08.01.2011 10:45

witam,

wiem że temat 100 razy wałkowany, ale zapytam, myślę że nikt się nie obrazi.

W Cro byliśmy narazie tylko raz. Mieszkaliśmy na wyspie Vir. Zwiedzilismy wyspę PAG (dużo piaszczystych plaż), Zadar, rezerwat wysp Kornatti.

W tym roku chcemy znowu odwiedzić CRO. Od ostatniej wizyty w 2008 nas stan rodzinny powiększył się o jedną małą osóbkę. Czyli teraz 2 +2 ( 7 i 2 lata). I teraz pytanie.

Szukamy jakiegoś fajnego miejsca w innym rejonie. Zależy nam żeby było blisko do plaży( piasek dla dzieciaków byłby wskazany). Chcemy wybrać się na 2 tygodnie, troche plażować i pozwiedzać, chcielibyśmy zaliczyć Dubrovnik. Może jakaś miejscowość pomiedzy Splitem a Dubrovnikiem ? Tylko żeby nie było dużego tłoku jak na plaży we władysławowie

Jeśli jest ktoś kto nam doradzi i nie będzie pisał że mam użyć funkcji "szukaj", stawiam flachę dobrej wódki.

Żeby nie zaśmiecać tematu może być mail albo gg.

Pozdrawiamy ;-)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 08.01.2011 21:20

wojciechmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojciechmw » 09.01.2011 21:51

Zastanawiam się nad Porećiem Krk i Brela. Cieżki wybór.
Ja osobiście wybrałbym chyba Poreć ale obawiam się że jadąc na przełomie czerwiec/lipiec moge nie trafic w idealna pogode no i woda napewno bedzie nieco chłodniejsza niz w późniejszych terminach. Brela jest jakby nie było 400km dalej na południe troche inny klimat ale trzeba przejechac te 400km. Nie wiem musze porozmawiac z reszta grupy wyjazdowej
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 13.01.2011 07:18

witam to dobrym wyborem będzie krk bo jest blisko :D a po drugie wydaje mi sie że jednak pogoda na wyspach w początkowych miesiącach wakacji jest stabilniejsza.ale to tylko moje odczucie pozdawiam
wojciechmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojciechmw » 13.01.2011 12:31

No właśnie co z tym Krkiem. Czytałem różne opinie, jedni zachwalają inni piszę że drogo dużo ludzi itp?

Wiem że o gustach sie nie dyskutuje ale chętnie poznam jakas obiektywną opinie. Może ktoś był i sie podzieli?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 13.01.2011 13:21

Z obiektywną to tu będzie cieżko...oj będzie

A żeby było w temacie - za most trzeba płacić - pełna lipa.

:wink:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 15.01.2011 09:14

Odnośnie pogody w czerwcu.
W Cro byliśmy 4 razy i zawsze między 12 a 29 czerwca i tylko raz w 2004 roku bylismy świadkami 10-minutowej burzy, przed i po burzy goraco i słonecznie.
Bozena Kljaković
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bozena Kljaković » 16.01.2011 23:42

wojciechmw napisał(a):Witam

Nowy Rok nowe plany jednak nie wiem dokad w tym roku sie wybrać.

To mój 3 wyjazd do Chrowacji 2 lata temu byłem w Novajli a w zeszłym roku w Primosten. Jedna i druga miejscowośc bardzo fajna polecam każdemu kto nie był, szczególnie Primosten.

Nie wiem gdzie teraz sie wybrać może Makarska? A może coś bliżej?

Może ktoś coś doradzi. Lubie spokój i cisze ale bez przesady troche cywilizacji musi być szukam miejscowosc gdzie jest jakies życie

Pozdrawiam

A moze Pdgora ? napisz email z planowanym terminem i ilosc osob; adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 17.01.2011 08:15

gdzei nie pojedziesz bedzie ok:)
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 18.01.2011 07:26

dokładnie tak nieważne w którym miejscu będziesz ważne żeby była to chorwacja :D i bedziesz zadowolony.pozdro.p.s ale ja tak i tak jestem za krk (baska)hehehe :D :D pozdro
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 18.01.2011 13:29

tajemniczy napisał(a):witam,

wiem że temat 100 razy wałkowany, ale zapytam, myślę że nikt się nie obrazi.

W Cro byliśmy narazie tylko raz. Mieszkaliśmy na wyspie Vir. Zwiedzilismy wyspę PAG (dużo piaszczystych plaż), Zadar, rezerwat wysp Kornatti.

W tym roku chcemy znowu odwiedzić CRO. Od ostatniej wizyty w 2008 nas stan rodzinny powiększył się o jedną małą osóbkę. Czyli teraz 2 +2 ( 7 i 2 lata). I teraz pytanie.

Szukamy jakiegoś fajnego miejsca w innym rejonie. Zależy nam żeby było blisko do plaży( piasek dla dzieciaków byłby wskazany). Chcemy wybrać się na 2 tygodnie, troche plażować i pozwiedzać, chcielibyśmy zaliczyć Dubrovnik. Może jakaś miejscowość pomiedzy Splitem a Dubrovnikiem ? Tylko żeby nie było dużego tłoku jak na plaży we władysławowie

Jeśli jest ktoś kto nam doradzi i nie będzie pisał że mam użyć funkcji "szukaj", stawiam flachę dobrej wódki.

Żeby nie zaśmiecać tematu może być mail albo gg.

Pozdrawiamy ;-)

a może to w miejscowości Pisak do Breli rzut beretem
http://www.villa-antares-pisak.hr/index.html
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Pomocy ! Nie wiem gdzie jechać - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone